Wielkopolska 26

Lokalizacja inwestycji zapewnia szybki dojazd do centrum Gdańska oraz Trójmiejskiej Obwodnicy, a jednocześnie pozwala odpocząć od gwaru miasta w spokojnym otoczeniu, niedaleko terenów rekreacyjnych. W pobliżu znajdują się ścieżki rowerowe czy zagospodarowane pod kątem sportowym akweny retencyjne.

W ramach osiedla powstaną cztery pięciokondygnacyjne budynki wielorodzinne, pierwszy z nich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Deweloper to porażka, mieszkania są postawione tylko aby Polska nie zginela
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

P. Filip pracuje dziś ostatni dzień, miał dość współpracy z deweloperem, więc w sumie nie dziwię się Jego odpowiedzi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

od początku totalna dezinformacja! amatorka! porażka!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, a teraz zacytuje odpowiedz Filipa na moje pytanie zadane telefonicznie 11 07 : ja- jak nasza sprawa, Filip- jaka? Ja- no żartuje pan? Filip- a chodzi o pozwolenie na użytkowanie, ja- dokładnie, Filip- właśnie dziś (11 07) pojechali do nadzoru budowlanego dowiedzieć się coś, i pewnie jutro będą składać wniosek o pozwolenie na użytkowanie. Szok co to za odpowiedz przedstawiciela dewelopera! „ pojechali coś się dowiedzieć” 1,5 tygodna temu wysłali pismo do nabywców mieszkań pierwszego budynku że odbierają wodę, co potrwa 1,2 dni, i składają wniosek o p.n.u. te 1,2 dni już trwa 1,5 tygodnia i dalej nic. Ja myślę że jest to jawne granie w ......,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to znaczy, że w 2 budynku są przedodbiory?
Nie uważam, że 4 miesiące opóźnienia, to mało tym bardziej, że nie było żadnej oficjalnej informacji, że budowa się przeciąganie. Do tej pory nie wiem kiedy tak naprawdę będzie odbiór mieszkania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i inni deweloperzy maja opóźnienia w oddaniu mieszkań, ale za to ich klienci są zabezpieczeni, ponieważ deweloper będzie płacił należne kary
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest na stronie.

budynek 4 jest przewidziany na III kwartał 2019. Najlepiej chyba wyjdzie na tym 2 i 3 blok bo najmniejsze opóźnienie będzie. W drugim bloku są przedodbiory

Pierwszy budynek
2018-06-23 22:44:15
.. Ja proponuje ażebyśmy t.j. nabywcy mieszkań w pierwszym budynku spotkali się i wypracowali wspólne stanowisko do Interium żeby na piśmie dali nam dokładną datę zgłoszenia do inspektoratu budowlanego o pozwolenie na urzytkowanie.
taa. a oni wróżki i Ci podadzą. Przecież to zgłasza generalny wykonawca i jak widzisz blok stoi a oni ciągle coś poprawiają w ziemi. ale p.Filip mówił że w weekend wpinają się do wodociągów miejskich i to będzie koniec. Ponoć 10-tego ma być nadzór budowlany sprawdzać czyli już było by coś konkretnego wiadomo

kroki prawne mające na celu co dokładnie? budynek i tak ma opóźnienie i mieć je będzie. Niestety tak teraz wygląda na wszystkich osiedlach u różnych deweloperów. Myślisz, że dostaniesz kasę? więcej wydasz na adwokata niż po dłuuugim czasie coś otrzymasz od dewelopera... Jeśli chodzi o usterki, no cóż, od tego masz gwarancję i protokół zdawczo odbiorczy. Zgłaszasz a oni poprawiają i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opóźnienia są tylko bardzo duże niedługo będzie rok czasu ciekaw jestem 4 budynku kiedy będzie gotowy

Może ktoś podac nr do P.Koseckiego

Niestety , ale nie tylko interium ma problem z oddaniem mieszkań. Robyg pond pół roku się spóźnia z moreną, polnord pół roku z blokami na szadółkach więc spokojnie. Nie jest to dla nas dobra informacja, ale niestety chyba to normalne...... pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może trzeba byłoby zorganizować spotkanie przyszłych mieszkańców. Powinniśmy chyba wszyscy podjąć kroki prawne. Poza tym w bloku 1 są usterki o ktirych też warto porozmawiać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy ktoś z Was wie co dzieje się z budową? Do kiedy przyjdzie nam czekać. To co się dzieje jest bardzo niepokojące...

Ja nie mogę się dodzwonić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może trzeba byłoby zorganizować spotkanie przyszłych mieszkańców. Powinniśmy chyba wszyscy podjąć kroki prawne. Poza tym w bloku 1 są usterki o ktirych też warto porozmawiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co tzn oddana nie ma pozwolenia na użytkowanie więc odbiór jest nieważny.

Jeszcze nie są złożone dokumenty o pozwolenie na użytkowanie. Więc nie ma możliwości odbioru mieszkania a tym bardziej przeniesienia własności.

2018-06-27 21:37:39
Czy ktoś ostatnio kontaktował się z p. Koseckim?
tak, wczoraj, siedzi codziennie w biurze na budowie albo w budynkach pokazuje mieszkania - telefon odbiera albo oddzwania- to nie Michał

Inne tematy z forum

Polana Kampinoska (7 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla przyszli mieszkańcy znajdą wszystko co wpływa na komfortowe życie...

Kampinova (8 odpowiedzi)

Kampinova powstaje na Łostowicach. Lokalizacja ta pozwala łatwo dojechać do śródmieścia Gdańska...

Zielona Park (51 odpowiedzi)

Zielona Park, jak sama nazwa wskazuje, zlokalizowana jest w okolicy licznych terenów zielonych. W...