Wielkopolska 26

Lokalizacja inwestycji zapewnia szybki dojazd do centrum Gdańska oraz Trójmiejskiej Obwodnicy, a jednocześnie pozwala odpocząć od gwaru miasta w spokojnym otoczeniu, niedaleko terenów rekreacyjnych. W pobliżu znajdują się ścieżki rowerowe czy zagospodarowane pod kątem sportowym akweny retencyjne.

W ramach osiedla powstaną cztery pięciokondygnacyjne budynki wielorodzinne, pierwszy z nich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam do 31 maja, zadalem mailem pytanie do prezesa czy termin dotrzymają i cisza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ANONIM
2018-04-21 09:55:26
Jasne nie wierzyłabym w to, takie bajki tylko żeby namówić na sprzedaż. Pierwszy blok miał mieć odbiór w styczniu, potem w marcu potem usłyszałam, że na pewno kwiecień a teraz to już się nie pytam, blok stoi w miejscu, nikt tam nic nie robi, jeszcze nie było odbioru a już blok cały porysowany i niedorobiony. Winda nie została zabezpieczona na parterze, wygląda jak po wojnie, nie wiem czym to doczyszczą, pewnie nie doczyszczą i zostawią porysowaną :(. Płytki na klatce to jakaś tragedia nie wiem kto je kładł ale z pewnością nie fachowiec. ..
no proszę, były prezes sieje defetyzm na forum - tylko po co?

2018-04-26 09:41:38
We wrześniu?? No nie żartuj. Skąd taka informacja?
od kierownika budowy - we wrześniu 2016 roku

ewka ewka

Raz na miesiąc zewnętrzna firma ma myćwiczenia okna.

Skąd wiesz? Jaka firma?

To jest dobre pytanie ale nie na forum tylko do zarządcy teoretycznie miał być w styczniu ale praktycznie nikt nic nie wie

Czyli teoretycznie kiedy może nastąpić odbiór 1 budynku?

Może tak być bo to jest główne zasilanie osiedla a nie podłączenie kuchenki elektrycznej.Projekty,uzgodnienia i kupa papierów ciekawe kiedy deweloper o to wystąpił do zakładu energetycznego?

We wrześniu?? No nie żartuj. Skąd taka informacja?

Ciekawe

Ja mam takie info, że opóźnienie było tylko na 1 bloku. Ok pół roku. Teraz 1 blok nie ma jeszcze odbioru, ale podobno pozwolili już ludziom urządzać mieszkania. Odbiory na czerwiec. W pierwszym teraz mało się dzieje bo skupiają się na 3 i 4.

stacja będzie nie szybciej niż wrzesień z tego co mówią i plątają się w zdaniach :)

Ciekaw jestem czy jest już stacja transformatorowa dla tych budynków bo jeżeli nie ma to nie będzie odbiorów a bez prądu to kiepsko sprawa wygląda

W pierwszym bloku będzie można zamieszkać dopiero wtedy, gdy zostanie odebrany przez nadzór budowalny... w umowie brak jest terminu oddania budynku. Dewelopera chroni termin przeniesienia własności, w moim przypadku jest to 25 maja 2018 r. Dopiero po tym terminie, mogę dochodzić ewentualnych roszczeń, ale mam nadzieje, że do tego nie dojdzie... a to o czym opowiadał pełnomocnik, to była tylko forma oferty i zachęty...

Czyli nikt się jeszcze nie wprowadził do pierwszego bloku? Ja dzwoniłam do biura z zapytaniem w sprawie czwartego budynku,mam rezerwację i tak czekam-na dziś dzisiejszy nie podają terminu podpisania umowy deweloperskiej ani tego kiedy blok oddadzą.

Bzdura, w pierwszym bloku cały czas pracują, wszelkie uderzenia będą zalepione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jasne nie wierzyłabym w to, takie bajki tylko żeby namówić na sprzedaż. Pierwszy blok miał mieć odbiór w styczniu, potem w marcu potem usłyszałam, że na pewno kwiecień a teraz to już się nie pytam, blok stoi w miejscu, nikt tam nic nie robi, jeszcze nie było odbioru a już blok cały porysowany i niedorobiony. Winda nie została zabezpieczona na parterze, wygląda jak po wojnie, nie wiem czym to doczyszczą, pewnie nie doczyszczą i zostawią porysowaną :(. Płytki na klatce to jakaś tragedia nie wiem kto je kładł ale z pewnością nie fachowiec. Pamiętam jak rozmawiałam podczas zakupy z Panem Michałem Sz. i zapewniał mnie, że wszystko będzie wykonane z dobrych surowców, że z największą dbałością do DETALI HAHAH bo niby to spółka/biuro architektów którzy przykładają wagę do aspektów wizualnych -> JASNE... O tym grillu to bym zapomniała, dobrze będzie jak chociaż zrobią ten plan zabaw dla dzieci. NA PLUS - ogromną zaletą jest rozplanowanie mieszkań, układ jest naprawdę rewelacyjny, okolica też jest w porządku, ale współpraca i wiarygodność dewelopera hymnmmm zostawię to bez komentarza...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam

Kupilam mieszkanie w 2bl. WIELKOPOLSKA wczoraj oglądałam obiecano odbiór na koniec maja .....

aktualnie robią
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekaw jestem czy jest jakiś dojazd do 1 i 2 bloku chodzi mi o garaż ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Polana Kampinoska (7 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla przyszli mieszkańcy znajdą wszystko co wpływa na komfortowe życie...

Kampinova (8 odpowiedzi)

Kampinova powstaje na Łostowicach. Lokalizacja ta pozwala łatwo dojechać do śródmieścia Gdańska...

Flora by Hanza (9 odpowiedzi)

Flora by Hanza powstaje w niezwykle szybko rozwijającej się części Gdańska. W ostatnich latach...