Wigilia

typowa polska tradycja to miejsce przy stole dla niezapowiedzianego gościa. To podobno tradycja sięgająca początków chrześcijaństwa.
A jak to wygląda w dzisiejszej Polsce?
Owszem , stawiam dodatkowy talerz na stole, ale drzwi trzymamy mocno zamknięte, aby broń Boże nikt nie zapukał i nie chciał do nas wejść do domu. Stwarzamy pozory obłudnie udając chrześcijan, którymi już nie jesteśmy. To dlatego islam rozwija się na świecie, a chrześcijaństwo gaśnie, bo brak w nim prawdziwej wiary i przestrzegania zasad, które sam głosi.
Głosowanie na ksenofobiczny i nacjonalistyczny PIS to tak naprawdę zaprzeczenie wszystkich idei chrześcijaństwa.
Czy naprawdę nie czujecie wstydu i zażenowania z tego powodu?

Przemyślcie to w czasie świąt ............prawdziwie chrześcijańskich świąt , a nie pseudo-katolickich świąt jakie oferuje na nam Rydzyk z Jędraszewskim
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14

Re: Wigilia

Oczywiście masz racje. W ten dzień poczuje się jak Chrystus, to przecież bardziej chrześcijańskie, skoro jakiś chłopczyk może czuć się kobieta, to czemu ktos inny nie może się czuć Napoleonem czy Chrystusem ? Otworze szeroko drzwi i pomyśle o multi kulti
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

Obłuda i fałsz. A jaka partia chce przyjąć islamistów. Przecież nie PIS. A jaka partia chce wprowadzić ideologię lgbt np (wprowadzenie lararników do przedszkoli - np. nauka masturbacji dzieci 4 - 6 lat, przecież nie PIS. Czy PIS chce związków lesbo gejowskich + adopcja przez nich dzieci). Wartości chrześcijanskie, to związki pomiędzy kobietą a mężczyzną. 5 przykazanie koacielne to nie zabijaj a co nam serwuje opozycja, zabijać dzieci, nawet w 8,9 miesięcu ciąży, bo kobieta nie ma dziecka pod sercem, tylko zlepek komurek. Za to dzika nie można zabić, były demonstracje opozycji, bo locha ma w brzuchu małego dziczka, Jak pseudo chrześcijanie mogą chodzić na marsze lgbt, gdzie np. w waginie jest aureola NMP. Dewastacja kościołów, zabytków kościelnych, przerywanie mszy Świętej,szydzenie z katolików,. Tak to obłuda i fałsz bo oni wszyscy są podobno chrześcijanami.Cała opozycja tak czyni, tylko prawica broni wartości chrześcijanskich.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16

Pomyliłam się, oczywiście komórek. Sorry.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Primo
Imigranci to nie są islamiści, to zwykli ludzie tacy jak my . Wyznaja dziesiątki różnych religii, których nawet nie znamy. Islam jest tylko jedną z nich. 99 % muzułmanów to normalni , spokojni ludzie jak my. Oczywiscie są wśród ekstremiści i wariaci, ale gdzie ich nie ma?
Nazwanie imigrantów islamistami to bardzo prymitywny sposób, aby usprawiedliwić samego siebie. Pomaga w tym zjadliwa kampania w TVP i ty podobnych żródłach nienawiści
Secundo
Prawdziwie chrześcijaństwo opiera sie na miłosci bliźniego. Jakoś nie dostrzegam tej miłości w Twojej wypowiedzi. Jedynie uprzedzenia, rasizm, homofobię i brak szacunku dla innych.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

Do~anonima 5.184.52.*
Kobieto przestań oglądać TV PiS, bo zrobili Tobie sieczkę z mózgu.
= żadna partia nie chce islamistów,
= nie ma ideologi LGBT, są natomiast równoprawni obywatele w RP, którzy posiadają odmienną orientację seksualną, te
osoby nie namawiają dzieci do nauki masturbacji w wieku 4 - 6 lat, nie domagają się adopcji dzieci. Te osoby domagają się
tylko do zaakceptowania ich związków partnerskich i umożliwienie im np: wspólnego brania kredytów. Jeżeli wsłuchasz się
w słowa papieża to ostatnio wyraził się dość jasno, że są to również dzieci Boga i wymagają poszanowania,
= cytując Twoją wypowiedzieć , można przypuszczać, że te zdanie świadczy o Twojej
nieznajomości katechizmu i wartości , które z ambony powinny trafiać do Twojego umysłu. Nie zabijaj to piąte przykazanie Boże.

~Covid w 90 % zgadzam się z Twoimi wypowiedziami w różnych wątkach ale to nas różni , że chyba nie chciałbym widzieć i
imigrantów islamistów. Oceniam, że jeżeli uważasz, że 1% to ekstremiści to o 1% za dużo. Wirus też tylko zbiera swoje żniwo
w około 2,5 % populacji zakażonych.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Patrząc na przewage negatywnych łapek w dół i własnego życiowego doświadczenia wydaje mi sie "covid" że bardzo sie pogubiłes w swoim życiu ! Wspólczuje ci bardzo a przy wigilijnym stole pomysle o mojej rodzinie , o jezusie . O tym co jest w moim sercu . Pomodle sie za ciebie i tobie podobnym .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Do~anonim 178.19.179.*
Stojąc w obronie covida stwierdzam, że on w przeciwieństwie do Ciebie, szanując innych użytkowników forum zachowuje formy i zasady zasady grzecznościowego zwracania się do oponentów, przestrzega zasad ortografii , interpunkcji. Ciebie na to nie stać . Uważam, że z świadczy to, że COVID jest człowiekiem inteligentnym i wykształconym. Niestety przy urnie wyborczej ludzie wykształceni stanowią mniejszość i o wyniku wyborów decyduje populizm, który zabija nasze społeczeństwo.
Anonimie, dlaczego na początku mordowano polską inteligencję w czasie II Wojny Światowej ? {masz teraz temat do przemyślenia}.
Tobie jako wytyczne świecą słowa arcybiskupa Jędrzejewskiego, którego opinie urągają zasadom wiary chrześcijańskiej. Tobie wystarczy 500+ i jesteś już zadowolony . Nie interesuje Ciebie przestrzeganie zasad prawa przez ekipę rządzącą ale jak np: będziesz niezawiniony miał wypadek, stłuczkę z samochodem z działaczem PIS, to przegrasz w tzw. niezawisłym sądzie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Arcybiskup Jędraszewski, przecież ty jesteś wykształcony ale inaczej. (marketing i zarządzanie, hahaha) Ty dzielisz ludzi i jakim prawem to robisz.Ludzi to dzielił tusk, (moherowe berety, lubnauer ludzie kat. B. ściana wschodnia) czy janda, sztur, boniek którzy mówili, że Ci co głosowali na Prezydenta Andrzeja Dudy, to ludzie ze wsi,bezrobotni, czy ludzie bez wykształcenia. Po transfery społeczne, (500+,wyprawka 300 zł) to Ci co plują na rząd PIS pierwsi w kolejce stoją, bo podobno jak mawiał tusk, roztowski to piniędzy ni ma i ni będzie, a wystarczy tylko nie kraść!!!. Co do kasty sędziowskiej, tuleja, morawiec, iwulski i ponad 500 sędziów, którzy służyli komunistom z czasów PZPR, orzekają do dzisiaj. To Hańba dla Polski.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

A dlaczego mnie kasujesz, jakim prawem??? . Czy kłamie pisząc o durczoku, najsztubie, cimoszewiczu, którzy nie zostali skazani przez sąd, za jazdę po pijanemu, za potrącenie babci na pasach, czy jazdę bez ważnego OC, prawa jazdy i przeglądu technicznego. Czy kogoś obrażam, jak niektórzy na tym portalu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pewien mądry facet powiedział : Polak Polakowi nawet porażki zazdrości.
I tu na pewno PIS zaspokaja typowa polską, mało chrześcijańską potrzebę , a mianowicie dopieszcza to poczucie zazdrości.
Transfery społeczne ( dobrze ujęte , bo rząd nic nie daje , tylko transferuje) zaspokajają jakąś nasza polską potrzebę- oto nasz dzielny , prawdziwy rząd zabrał innym, żeby dać nam. To nic , ze te 500+ jest nie wiele warte, bo za chwilę wydamy te pieniądze na leczenie lub korepetycje, bo rząd zaniedbał szkoły i szpitale. To nic, ważne że rząd komuś zabrał, aby mi dać. Sukces! Morale narodu podniesione!

Teraz trzeba wskazać wrogów, którym się zabiera. To już proste ...Wrogiem są wredne elity - czyli Ci którzy zarabiają dużo. Sędziowie, lekarze, wykształciuchy, itp. itd....Bułka z masłem dla przemysłu propagandy. Naród zostanie dopieszczony.
To,ze program 500+ nie dał żadnego efektu demograficznego, to nic. To że zatrzymał tysiące kobiet w domu, które nie pracują , tylko ich miejsce zajęły Ukrainki.Kogo to obchodzi?
To, że te kobiety nie będą miały wypracowanej emerytury , a Polska będzie musiała płacić w przyszłości emerytury Ukrainkom, to kto sie tym przejmuje. Ważne , żeby mieć władze tu i teraz, co jest krótkowzrocznym celem polityków.
Amerykanie szybko sie obudzili i pogonili populistę Trumpa, u nas niestety połączenie tronu z ołtarzem stworzyło warunki do istnienia tego paranoicznego rządu .
Ale historie wkrótce wystawi i Kościołowi , i PIS rachunek za to. Tego uczy historia tak katolickich krajów jak Irlandia, Hiszpania, Argentyna, Chile.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie. Nie życzę jej tego ale..........! lempart co??? covid.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Faktem jest że zdecydowana ludność Banina , Gdańska to ludnośc napływowa których spojrzenia na ziemie na którą sie osiedlili napewno nie jest ich ojczyzną i postawa typowo antypolska jest znana od wieków , dużo tu takich ludzi którzy posiadają dowód z godłem Polski . Ich haniebna postawa sprzed wielu lat o której sie nie mówi , tuszuje sie . dziś zasiadają na głownych stanowiskach w urzędach i na nich głosują własnie tacy jak wy . Kolejnym krokiem jest atak na kościół , marsze . Pamiętacie takie hasło ? By żyło sie lepiej ...Garstko polaków obudzccie sie !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Na przykład taki sbek mazguła i wielu innych, oprawców, czekają na powrót platformy, sld i innych lewaków (oby nigdy) by im przywrócić przywileje i bardzo wysokie emerytury. PIS mordercą obniżył do średniej krajowej emerytury, a lewactwo im przywróci. Szok by sbecy, ubeki cieszyli się z emerytur 15 tys, 20 tys a są i tacy co mieli 30 tys.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Może dodaj fakt , ze PIS zrobił ustawę o emeryturach służb mundurowych jak zwykle niechlujnie z punktu widzenia prawa stosując odpowiedzialność zbiorowa zamiast indywidualnej i teraz przegrywa wszystkie sprawy w sądach. I przegrywa wcale nie dlatego, że sędziowie są z minionej epoki, tylko dlatego że magister Ziobro jest po prostu bardzo słabym prawnikiem.

Czyli nawet jeśli PIS miał dobry chęci, aby SB-kom zabrać niezasłużone dochody, z czym oczywiście się zgadzam, to i tak efekt jest żaden, bo teraz Państwo, czyli Ty i ja , wypłacamy im zabrane uprzednio emerytury wraz z należnymi odsetkami .
Tak sie właśnie kończy stanowienie prawa byle szybciej, bo suweren czyli Kaczyński sobie tego życzy, po nocy, bez konsultacji społecznych, bez szacunku dla głosu opozycji, bez vacatio legis.....
Czyli nawet jeśli PIS miał dobre chęci, to tak naprawdę niewiele potrafi zrobić dobrze, bo ma kadry zaangażowane ideologiczne, ale słabe merytorycznie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ludzie czy wy nie pamiętacie jak żyło się z PO i Tuska . Suweren powiedział nigdy więcej. Dał temu wyraz w wyborach . Kropka . Była bieda podwyżka podatku a ludzie zarabiali po 1209zł. Teraz to nawet w biedronce można dostać 3 tyś . Durnie się dziwią dlaczego tyle ludzi głosuje na PiS. Bo jest 500 plus wyższa minimalna pensja. Ludzie z najniższych szczebli bez perspektyw zaczęli żyć godnie .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

Głupota twa poraża do samego dna, słyszałaś takie powiedzenie o historii że lubi sie powtarzać? Za Gierka ludzie tez zaczeli "żyć godnie" , potem kiełbasa się skończyła i były zabawy uliczne które tak świętujecie. Jak się zacznie na dobre to sobie powieś na szyji kartonik z napisem suweren.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety poziom wiedzy ekonomicznej w Polsce jest bardzo niski
Owszem ludzie zarabiają nominalnie więcej, ale czy ich siła nabywcza wzrosła tak bardzo? niestety nie, bo za 3 tys pensji można teraz kupić niewiele więcej niż za 1200 PLN kilka lat temu. Taka wzrosła inflacja
Tak, ludzie dostają 500 + , ale kosztem tego, ze szpitale i szkoły są niedoinwestowane, a Ty płacisz za lekarza i korepetycje.
Hasło "wystarczy nie kraść" jest medialne, ładnie wskazuje prostym ludziom źródło ich problemów finansowych. Ale niestety jest to czysty marketing nie poparty żadnymi liczbami, ani faktami, ani wyrokami sądowymi.

Nie ma sensu polemizować z totalną opozycją, bo zaraz wulgaryzmy, obrażanie drugiej strony.Nie mogą się pogodzić z argumentami,bo mówili w TVP. Płaciłam podatki vat za nie(rządów) po. 2008 - 2015 i co dostałam od rządu, (tutaj cisnie się wulgaryzm ala lempart). Teraz też płacę podatek i mam 1000 zł (dwoje dzieci) i wyprawki szkolne 300 zł. Dziadkowie dostawali co roku, wyższą emeryturę o 3,5,7,zł hahaha. Dziadek dorabiał w firmie ochraniarskiej gdzie miał na godz 2.80zl netto. Brawo po. Jeżdżę nową z salonu Mazdą a raty płaci Jarek. K. Na mojej uliczce takich rodzin jest 4 które też dzięki 500+ jeżdżą nowymi autami. Gdyby nie pandemia w 2020 r, pierwszy raz, budżet byłby zrównoważony, czyli wydatki = wpływami. Od 2018 r. Polska została krajem rozwiniętym a nie rozwijającym się.. Bezrobocie wynosiło prawie najniższe w Europie 5 % za po. 13 %, najszybciej rozwijająca się godpodarka i wysokie PKB. (Global Best, Forbes). A teraz totalna opozycjo do ataku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Szkoda na tym portalu pisać prawdę, bo po co. I tak znajdą się tacy, którzy napiszą kłamstwa. Jak można napisać, że 1200 zł, to jak teraz 3.000 tys. Robię zakupy w Max i Xawier, Lidlu,Biedronce, Romanie i np. dzisiaj kupiłem masło Łowickie w promocji za 3,33 zł, W promocjach zawsze od czwartku do soboty, jest promocja mięsa, wędlin i od kilku lat wstecz, 4 lat, 5 lat, 6 lat kupuję np piersi z kurczaka za 11,12 13 zł, udka za 3,99 zł wędliny do wyboru z żółtymi cenami, na tym samym poziomie, sery w promocjach, np rydzki, i inne to 22,23 zł, oczywiście są droższe. Jabłka można kupić za 3,50 zł w Lidlu 2 zł, ziemniaki, warzywa też z podobną ceną (promocja), była droższa pietruszka. Papierosy, tak podrożały (i bardzo dobrze) alkohol, też podrożał ale ja tego nie odczułem, bo piję np piwo Żywiec 0.33 za 2, 30.zl. i whisky np 1 l. Czarnego Jacka za 80zl, czy Absoluta 0,70 za 42 zł. Byłem dzisiaj w Euro AGD i mój telewizor, Samsung za którego 2 lata temu 65 ' zapłaciłem 7,500 zł, dzisiaj, kosztował 5.300 zł (Świąteczna promocja) i tak można wyliczać i wyliczać. Zapomniałem o cukrze, mleku gdzie ceny od lat na podobnym poziomie, Czy ja kłamię? Nie!!!. To jest prawda ale jak wiemy, nie dla wszystkich. Ktoś napisał, że Lempart, jest zarażona, dodał Polskie przyslowie o mieczu, wojowaniu i śmierci, napisał prawdę, bo jest zarazona i to na własne życzenie, zarażała też innych. może i Tuska,bo tam planowali jak działać przeciw Polsce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Litości....Wskaźnika inflacji nie szacuje się na podstawie kilku wybranych produktów z Biedronki. To kolejny przykład analfabetyzmu ekonomicznego.Ceny usług, mediów, żywności, paliw rosną o kilka % rok do roku za rządów PIS i nie da się tego zakłamywać opowieściami o cenie kurczaka w Biedronce.
Zwiększone przychody państwa to głównie efekt inflacji, która zjada nasze oszczędności i dochody oraz faktu, ze Ukraińcy płaca teraz składki ZUS, a nie zaczęli jeszcze pobierać emerytur.
Słynne uszczelnianie luki VAT to kolejny mit stworzony przez PIS. W 2020 luka powiększy się o 5 % w stosunku do 2019 . Takie są gołe fakty

Uwaga!!!. źródłem tych gołych (hahaha) faktów, bzdur i kłamstw (VAT) jest gazeta gw gów... warta. rudy ukradłeś kasę z OFE, rudy to ty chciałeś, by benzyna była po 7 zł (taśmy do odsłuchania) rudy, to ty kazałeś nie płacić za abonament RTV to ty kiedy byłeś premierem kiedy był na potęgę kradziony vat a wtedy ministrem finansów była ówczesna z (po) pani Chojna Duch, która mówiła przed komisją śledczą,jakie polecenia wydawał, złodziej, aferzysta, obecnie aresztowany nowak. Media polskie (prasa) przejął je Orlen od niemców. Sowa ówczesny wojewoda małopolski z po, dzwonił o dofinansowanie jednego ze szpitala do min. zdrowia, aurykowicza, aurykowicz powiedział mu, by była kasa to qwa zlikwiduj 4 szpitale i będziesz miał kasę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zaraz popuścisz w majty i będzie problem, a nie ty popuszczasz już ze strachu bo wiesz że posadka za którą strzępisz ten jęzor nie znający mowy ojczystej będzie ci zabrana a nic innego nie umiesz tylko po katolkicku pluć na ludzi i powtarzać bzdury w temacie , którego nigdy nie zrozumiesz biedna ograniczona istoto...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oj boli, boli bardzo boli prawda? Czy ja kogoś obraziłem. To nie jest źródło z partyjnej gazety GW a z taśm które jak pisałem są do odsłuchania. Rozmowa tuska z sowy, min. finansów p
Chojnej Duch z komisji śledczej jak też rozmowy tel Sowy z aurukowicza. To nie było napisane w żadnych z czasopism sprzyjającej PIS.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zacytuj jeszcze ekspercie od taśm co wygadywał tam twój premier z kartonu, kłamczuszek matouszek. Zapomniałeś, było jeszcze kilku bohatejros ale też pewnie amnezja? Spier i mam po katolicku nadzieje ze stanie ci coś w gardle patałachu przy wilii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Premier M. Morawiecki był wtedy doradcą Tuska,kiefy powiedział o misce ryżu. W przeciwieństwie do Ciebie, życzę Tobie jak i całej Twojej rodzinie przede wszystkim zdrowia. Żyj zdrowo, szczęśliwie i zawsze miej za co. (obojętnie kto będzie u władzy. Wesołych Świąt.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do~tow. mazguła sbek oprawca kumpel bolka.
A nie przeszkadza Tobie prokurator Piotrowski?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeszcze jedna odpowiedz na posty.
do: ~Prawda boli, bo długo będzie bolslo 5.184.52
~To ja fachowiec, ekspert rzońca z po. 5.184.52.
Jest pan człowiekiem niezwykle sfrustrowanym, bo sam sobie odpowiadasz na posty.
Wiemy o telewizorze, jego cenie na przestrzeni dwóch lat, nowym samochodzie ,to niech nam Pan jeszcze powie po ile kupuje się jajka w promocji i jaką ma Pan pralkę, bo to zapewne wszystkich też to bardzo interesuje.
Jesteś człowiekiem zakompleksionym, bo na forum na którym jesteś anonimowy musisz się chwalić swoim stanem wątpliwym stanem posiadania . Pewnie wśród rodziny, znajomych nie masz akceptacji i wylewasz gorzkie w internecie.
500+ otrzymuje Pan na utrzymanie i edukację dzieci , nie na spłatę Mazdy. W innym wypadku Pana dzieci, podobnie jak dziadek będą otrzymywały minimalną waloryzację emerytury . Moi rodzice nigdy nie mieli niższej waloryzacji niż 100 PLN, a jak pamiętam to nie zarabiali wygórowanych kwot.
Jeżeli teraz jest tak dobrze, to dlaczego mamy najwyższą inflację w UE? Czy to też wina Tuska?
Dodatkowe pytanie: z jakich źródeł bierzesz tak bzdurne informacje o otaczającym nas świecie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Oj piecze d*p....o , piecze inni mazdami pomykają , a mi na rate za golfa brakuje , dziedziaków narobili a mi z emerytury ubeckiej ucieli połowę . Moj pracodawca ktory mi wiele lat płacił pod stołem i sie śmiał ze mnie i drzwi pokazywał wyjsciowe jeszcze przed pisowskimi wyborami wszystko w umowe wrzucił i siedzi cicho jak myszka . Wtedy ? to i mninistrowie do niego jeżdzili . Wszystko sie skończyło Lipa sie skończyła. System czerwony was tak nauczył , tęskno sie zrobiło , przetargi sie wygrywało , robote ziomków sie załatwiało , po plecach wystarczyło poklepać wszystko sie dało załatwic. Złodziejskie plemie szlocha , manifestuje , Otua krzyczy .zawiść przybysza na Polskiej ziemi piecze w du psko
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pomyka to ci pustaku po miejscu na mózg refleksja, której nie jesteś w stanie zrozumieć a jest taka że choćbyś się nażarł wszystkich pisowskich datków to pozostaniesz bezrozumnym pajacem do koñca swego zasr*..go żywota a każdy prawy człowiek nie chciałby na ciebie nawet plunąć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Biskup Szlachetka głosił ostatnio:
"Boże miłosierny i sprawiedliwy, przebacz także tym, którzy jeszcze dzisiaj mentalnie tkwią w tamtej zbrodniczej ideologii...", "Aktywiści owej ideologii, którzy upatrują chwałę w tym, czego winni się wstydzić, nie cofają się przez żadnym aktem szyderstwa

Ani chybi chodziło mu o sektę wyznawców PIS .... Nic innego mi tu nie pasuje, powiem szczerze
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do matoła~anonim 178.19.179.*
Mnie Mazda jakoś nie rajcuje. Nidy nikomu nic nie zazdrościłem, Stać mnie na samochód o przyzwoitej wartości i taki mi wystarcza. Nowy samochód z salonu kupuję zawsze za gotówkę i nie spłacam żadnych rat. Zmieniam samochody raz na 8 lat, bo uważam, że częściej nie ma sensu. Nie jeżdżę Golfem ale 20 lat temu to był samochód marzenie.
Nie mam emerytury ubeckiej tylko z Wojska Polskiego służąc w III RP . wpadam w 2 próg podatkowy już we wrześniu ale nie uważam siebie za bogacza i tym się nie chwalę . Zona zarabia na poziomie średniej krajowej i przy rozliczeniu z fiskusem zawsze mamy niewielki zwrot.
Aby ostudzić Twoje chore emocje to będziesz matole płacił składki ze swojej pensji do końca mojego życia na moją emeryturę ( zdaję sobie sprawę, że ta opinia spotka się z negacją i nie będzie akceptowalna dla większości uczestników forum).
Ale Szanowni Państwo ale na tak skrajnie niski poziom inteligencji, będący niedaleko do rozwoju ślimaka nie można odpowiedzieć inaczej. Wiem, że w następnym poście ~anonimie 178.19.179, znając Twoją kulturę będziesz mi życzył mi jak najszybszej śmierci ale jak na razie trzymam się dobrze.
Matole poproś kogoś piśmiennego, aby Twoje wypociny przetłumaczyć na zrozumiały język dla ogółu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ciekawy wątek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

budujecie/kupujecie na kredyt? (260 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Zbieramy podpisy w Sprawie Referendum o odłączenie się Banina od Gminy Żukowo (54 odpowiedzi)

Jak myślicie który Bar lub Sklep w Baninie jest chętny do wyłożenia takiej listy?