Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Mentorka ja nie mam skanu, mam ksiązkę blw oraz książkę kucharską blw zawsze mogę użyczyć :) Na początek polecam warzywa gotowane na parze pokrojone w słupki np brokuł, marchewka, pietruszka.

Dzisiaj na obiadek łosoś w sosie koperkowym z ryżem i warzywami, jakby co to na blogu będzie przepis :)

Rano miałam pobiegac, ale deszcz zepsuł mi wszystko..może wieczorem się uda za to po śniadaniu poszliśmy z córką na długi spacerek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez poproszę skan :D mentor@mp.pl :)) dzięki!!!:)))

mnie po wczorajszym skalpelu wszystko boli więc dzisiaj tylko brzuszki z mel b:) szczególnie, że nie śpię od 2 w nocy tak mi synuś dał popalić ... ;/

co do BLW to ja właśnie szukam książek w pdf, może ma ktoś? Chciałabym zacząć wprowadzać synusiowi jakieś produkt "do rączki" aby zobaczyć czy załapie:)) tylko nie bardzo wiem od czego zacząć :)

Jak lubicie wędzonego kurczaka to polecam na obiad do makaronu, może być spagetti czy inny (oczywiście bez skórki i makaron pełnoziarnisty;-)))

Na patelnię bez tłuszczu
- warzywa jakie lubicie może być cukinia, cebula czy pieczarki
- puszka pomidorów
- zioła prowansalskie
- kurczak w kawałki czy paseczki jak wygodniej
trochę wody chociaż ona i tak się zredukuje podczas gotowania chwila i obiad gotowy zanim sie makaron ugotuje sos już jest!

Iwona poproszę o skan na ml.strzelczyk@gmail.com Dziękuję :)

iwonka_ika@tlen.pl :) bo nie podałam

ja mam na meilu skan książki jakby coś, jak ktoś chetny to napiszcie do mnie a ja go odeślę.
Odchudzająca sie mama, tak myślałam że nie od czytałaś moiej wiadomości i pojechalam na zakupy z rodzinką.
aniia o to super. ja na kijki jestem chetna na 17.30 we wtorek, bo wczesniej nie dam rady. albo w poniedziałek do południa, bo później ide na imprezkę.
ja bardzo lubie wedzonego kurczaka do sałatek, do daje fajny smak i nie trzeba go odrabiać.
u mnie dziś nic szałowego na obiad nie był, miałam rósł z ciemnym makaronem (kurczaka daję bez skóry, a dodaje kurkume dla kolorku) i kurczak z rosołu z surówką z pory i jabłka. reszta podobnie jak dzień wczesniej. i dziś nie cwiczyłam bo miałam lenia :)

Tak myślałam bo czasem Ewa wrzuca na FB zdjęcia swoich posiłków to oczy na wierzch wychodzą;-)

Monia widziałam twojego bloga;-) fajny, stosowałam BLW od 6miesiąca bo moja Mała nie tolerowała żadnych zupek czy gotowych słoiczków. Super sprawa.

Dziewczyny ja jestem z Kowal i mogłabym pożyczyć Wam tę książkę, żebyście sobie zobaczyły. Są fajne przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przekąski, ale nie będę się jakoś bardzo ściśle tej książki trzymać, bo myślę że trochę drogo by mnie te wszystkie produkty kosztowały..i póki co nie ma sezonu na warzywa, a te dostępne są drogie i jakieś takie sztuczne :) więc myślę że dopiero bliżej wiosny można by się bardzo odwołać do tej książki i przepisów. Ale kilka pomysłów na obiady na pewno z niej wykorzystam już teraz.

Hej dziewczyny;-)

Co do picia ziółek to uważajcie, wszystko jest fajnie jak się je pije gorzej jest jak się przestanie, jak się jelita rozleniwią wtedy jest dopiero problem z wypróżnianiem, nie zapomnę jak tygodniami nie mogłam się załatwić, katorgi przechodziłam na sedesie, powiedziałam sobie że nigdy więcej ziółek, można od czasu do czasu ale nie codziennie. Podstawą jest bogata w błonnik dieta i gwarantuję że nie będzie problemów!

Ja ćwiczę killera;-) i te krótkie zestawy co są na YT. Po skalpelu nie mogłam się podnieść, mam problemy z kręgosłupem i wszystkie brzuszki i inne ćwiczenia w poziomie odpadają, za to killera uwielbiam w życiu się pot tak ze mnie nie lał;-)

A dziewczyny prowadzę bloga co prawda dotyczy zywienia dzieci ale przepisy są dla wszystkich, wiele z nich jest dietetycznych może któraś poszuka tam jakiś inspiracji w stopce jest adres stronki.
I też ponawiam pytanie o książkę ? ;)

Devil wówczas my będziemy twoją motywacją :)
Iwona nie zrobiłam twojej sałatki brak gruzek w domku i awokado ale za to miałam granat ;) i tak powstała taka sałatka może kogoś zainspiruję:
mix sałat
pokrojony w paseczki kurczak ( wcześniej ugotowany)
granat
pomidorki koktajlowe
2 łyżki jogutru naturalnego wymieszane z łyżka oleju lnianego
można jeszcze czymś przyprawić ale ja zrezygnowałam granat nadal niesamowitego smaku i nie chciałam nic psuć ;)
Zrobiłam dzisiaj na śnaidanie sobie znowu pastę dr budwig tyle że z pokrojonymi drobno suszonymi śliwkami i połozyłam ją na chlebek razowy naprawdę pychota.
Jutro rano znowu bieganie mnie czeka.

odchudzająca się mama fajna ta książka???

ja już dzisiaj zaczęłam wprowadzać dietę i jakoś ciągle głodna jestem :P jadłam jajo z razowym chlebkiem, warzywa gotowane, sałatka grecka, musli z activią, piję zieloną herbatę, wodę z cytryną i szklankę soku grejpfrutowego :) mięska nie było bo mąż do nocy w pracy to mi się dla siebie nie chciało robić :P

ja mam kupioną płytę autorską, tam jest skalpel II i szok trening

hehe no ładnie monia :) miło jest być motywacją :) przeraża mnie tylko jedno - wy do maja będziecie wyćwiczone, wykondycjonowane i szprychy i wtedy dopiero będę miała dołączyć... i hmmm... z czym ja wtedy do ludzi?? :P

iwonka_ika przed chwilą wróciłam do domu i odpaliłam kompa i dopiero teraz odczytałam Twoje info, że byłaś chętna dziś na kijki :( Tak czy siak ja nadal jestem chętna do wspólnego łazikowania;) Mentorka jeśli chodzi o programy Chodakowskiej to ja ćwiczę Skalpel (mój ulubiony), turbo spalanie, killer, sporadycznie skalpel 2 i zamierzam też obczaić 6 minutówki. Dziś zakupiłam sobie książkę Chodakowskiej z przepisami na posiłki, może znajdę tam inspiracje na jakieś smaczne sałatki, które będę mogła zabierać do pracy. Zaraz idę poćwiczyć turbo spalanie. 3mam kciuki za nas wszystkie dziewczyny :)

Cześć dziewczyny. Od świat chodze z kijkami tą nowa drogą Kowale-Nowy Horyzont o 17. Mam sporo do zrzucenia, zapuscilam sie po dziecku. Chętnie dołącze Was, mogę tylko po 17.

Mentorka ja dzisiaj po bieganiu zapodałam sobie trening z gwiazdami bo po bieganiu już byłam trochę zmeczona ;)
ja chyba każdy po trochu co by się nie znudziło ;)

ja dzisiaj pierwszy raz odpaliłam płytę Chodakowskiej! :P ale się załamałam, zmęczyłam się przy rozgrzewce :P

no i kawy nie posłodziłam :D

który program Chodakowskiej robicie?

Devil jesteś moją motywacją aby wytrwać co maja;) Póki co mam dużo energii.
Dzisiaj rano zaliczylam zaliczylam bieganie a potem w domku Chodakowską.
Iwona dzisiaj wyprobuje twoją wersję salatki .

dziewczyny jeśli dotrwacie do maja/czerwca to się z chęcią przyłączę (zwłaszcza do tych z okolic południowych) ;) jednakże na razie muszę się wstrzymać, bo w maju czeka mnie porodówka ;) ale moim celem będzie zgubić tak z 5-8 (do 10) kg z przed ciąży :) ile ostatecznie to się okaże w maju ;)

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...