Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Julik to faktycznie razem nie pobiegamy ale jak najbardziej wirtualne wsparcie bedzie potrzebne ;)

Ja juz dzisiaj powoli zaczęłam z dietką, mam nadzieje tych slabszych dni bedzie jak najmniej ;)
Jakby co to w lidlu chyba od 7 ma byc akcja zwiazana ze zdrowiem i beda rożne przyrzady do ćwiczenia bo natknęłam sie dzisiaj na ich gazetkę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem z Redy! chyba na jakieś wspólne bieganie nie ma szans ;-( jedynie na wirtualne wsparcie ;-)

U mnie dziś na spokojnie jeszcze z przeziębienia nie wyszłam no i żeby nie było mega zakwasów;-) o diecie nie wspomnę musimy najpierw pozjadać świąteczne zapasy ale jutro idę po zakupy i będzie tylko zdrowo;-)

Jeśli o mnie chodzi to ja jestem z Kowal, moniaa84 ja też zakupiłam hula hop z kulami masującymi i twister:) Mam też w domu orbitrek i właśnie płyty z Chodakowską, także od dziś twarde postanowienie. Skalpel wykonany, na kolację tortilla razowa z grillowanym kurczakiem i masą warzyw:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

Ja też się przyłączę.Moje postanowienie noworoczne to jakieś 5 kg mniej, co prawda do wagi sprzed ciąży już prawie powróciłam ale przydałoby się jeszcze tą piąteczkę zrzucić, bo przed ciażą nabrałam masy, no i trochę wyrzeźbić ciało zwłaszcza brzucho...

Oczywiście najważniejsze to racjonalne odżywanie się w moim przypadku i ćwiczenia...mam nadzieję, że będę konsekwentna...
Z ćwiczeń stawiam na Chodakowską, hoola hop i 2-3 razy w tygodniu bieganie....dzisiaj pobiegałam sobie pierwszy raz w tym roku ;)

ja z chęcią dołączę! :) waga sprzed ciąży ale jeszcze bym chciała stracić 2-4 kg:) no i poćwiczyć brzuch:) miesiąc po porodzie kupiłam płytę chodakowskiej ale jeszcze ani razu nie odpaliłam :(

To i ja dołączę :) dziś pierwszy dzień, planuję skalpel + ćwiczenia na ramiona. Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Ja też mam postanowienie Noworoczne- by schudnąć. Marzenie to 15-20kg. Ale i 10 to już byłoby cudownie! Tez mam w planie Chodakowską. Rozgladalam się za grupą wsparcia w odchudzaniu, ale nie znalazłam takiej w Gdańsku. A z kims wlasnie raźniej, bo niestety ja mam slabe samozaparcie - a potrzebe schudniecia - wielką. Skąd jesteście?

Ja zaczynam sie mobilizować :) ze względu na karmienie musi być to racjonalne ale korzystam póki nie mogę jeść czekolady a mały ssak pomaga pozbyć sie pozostałości po ciąży :) życzę wytrwałości i powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chętna ;) zaczełam na początku grudnia ale przez święta oczywiście laba;(. Ćwiczyłam z Chodakowską i ze względu na mój chory kręgosłup pozostaje mi tylko killer, skalpel odpada. Dziś znów zaczynam!

U mnie chodakowska odpada ze wzgledow zdrowotnych ale rowerek stacjonarny dzis wraca na pokoje po pobycie w piwnicy. Moj plan to tez 10 kg. Takze do roboty.

ambitny plan :) życzę powodzenia i wytrwałości

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...