Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Hej
Ja tez nadal się wytrwale trzymam swych postanowień, dzisiaj zaliczyłam skalpel i hula hop.
Co do zasad to mam podobne jak mentorka , no ewentualnie kosteczka gorzkiej czekolady ;) W weekend mam zamiar upiec ciasteczka owsiane, więc bedzie wyżerka ;) no na pewno o wiele zdrowsze niż kupne.
Dzisiaj na obiadek zrobilam znowu zupę krem tyle, że z pieczonej papryki ale pychotka dodałam jeszcze chili no i pomidory a do tego grzanki z masełkiem czosnkowym tyle że dzisiaj z chlebka razowego i nie dałam sie skusić na jakaś tam bagietkę ;)
Tez powoli czuję po ubraniach że zaczęło sie cos dziać i od razu taki banan na twarzy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

odchudzająca się mama - mam kilka prostych zasad :) u mnie to przynosi efekty :)
1)nie jem słodyczy, nie słodzę kawy czy herbaty
2) zakaz białego pieczywa - ewentualnie razowe ale w niewielkich ilościach
3) zakaz ziemniaków i produktów mącznych - ewentualnie ryż ale niewiele
4) duuużo piję wody, zielonej herbaty, a raz dziennie szklanka soku grejfrutowego :)
5) staram się jeść regularnie 4-5 posiłków
6) nie jem co najmniej 4 godziny przed pójściem spać
7) jem dużo warzywa, do obiadu zawsze wielka micha sałatki

Dziewczyny ale tu cisza przez cały dzień....a więc ja się pochwalę pierwsza że nie zgrzeszyłam,o 21 zaczynam ćwiczenia z Ewą :)dzisiejszy dzień zaliczam do udanych :)

no fajnie jak partner wspiera :) mój mnie też wspiera ale czasami lubi sobie zjeść coś niekoniecznie zdrowego no ale on tam może bo jest szczupły...ale powiem wam szczerze że jak patrzę na te chipsy to mnie odpycha od nich już jakiś czas temu się odzwyczaiłam, córce podkradam flispy ;)
mama2x mnie też zgubiło wieczorne podjadanie...pomimo że jestem jeszcze na urlopie wychowawczym i teoretycznie powinnam mieć czas na posiłki ale wiadomo jak to jest z maluchem rano wstanie, robię butlę, ubieram, mała lubi się ze mną bawić, potem spacer itd czasami pierwszy posiłek zjadałam o 14...i wtedy jadłam wszystko ze zwiększoną ilością.. a wieczory były już dla mnie więc nadrabiałam...w końcu znalazłam złoty środek, gospodaruję tak czas abym mogła wszystko sobie przygotować i coś zjeść, czasami wieczorem przygotowuję posiłki na rano, po prostu pamiętam o tym że muszę coś przekąsić żeby potem nie zaspokajać głodu byle czym.

ja myślę,że fajnie jak mąż się też przyłącza. Mój z racji rosnącego brzucha zaczął dietę, no to ja do niego się przyłączyłam bo te 5 kg jednak przydałoby się do lata. No i raz to raźniej, wspieramy się i łatwiej coś odstawić niż patrzeć jak druga osoba się opycha.Z ćwiczeniami to gorzej bo wracamy do domu późnym wieczorem, dzieci trzeba oporządzić no i w sumie jak ja latam w pracy cały dzień na nogach to już ledwo zipię. Nie siedzę w pracy za wiele, jem też mało w dzień. Zgubiło mnie wieczorne podjadanie-popcorn lody i inne takie. Mąż ma pracę siedzącą to niestety bardzo wpływa na sylwetkę.

hej:)
Chodakowska dzisiaj odrobiona, hula hopem też nakręciłam :) Zrobiłam sobie małe święto i do zupy zrobiłam grzanki z bagietki z własnoręcznie robionym masełkiem czosnkowym i na jedną grzankę białego pieczywa się skusiłam ;) ale zupka bardzo zdrowa za to była ;)
A dzisiaj zrobiłam pastę do kanapek może ktoś skorzysta : 1 awokado, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól pieprz do smaku i skropiłam limonką, wszystko ładnie wymieszałam ach pyyyycha zostawiłam sobie na jutro na śniadanie.
Aga super że zaczęłaś ćwiczyć, :) życzę ci dużo wytrwałości, spoko dasz radę ;)
Jesli chodzi o weekendy to daję radę przede wszystkim jezdzę na takie większe spożywcze zakupy zaraz po jakimś posiłku żeby nie kupować oczami ;) nie zachodzę na dział słodyczy, chipsów itp, mąż ewentualnie tak wstępuje ;)
a tak to chyba jakoś daję radę nawet jak on coś sobie kupi np chipsy i wieczorem zasiadamy oglądamy jakiś film to daję radę, w najgorszym wypadku wyciągam pestki dyni ;) posiłki przygotowuję zdrowe takie jak w tygodniu, czasami zdarzy nam się gdzieś wyjść i coś zjeść na mieście no ale przecież wszystko jest dla ludzi ;)

hej dziewczyny,dziękuję za Wasze słowa,dużo mi dały i powiem Wam że od przedwczoraj zaczęłam ćwiczyć z Chodakowska :)
co do zdrowego odżywiania z racji mojej pracy jest ciężko ale obiecuję że wezmę się za siebie i jak tylko będę mogła to będę z Wami dzielić się moimi rezultatami . Dziś zaczynam ćwiczyć od 21 co do jedzenia to może zdrowo to nie jest ale zjadłam na cały dzień 4 kromki chlebka razowego z salami .Jutro przygotuję sobie sałatkę :) a jak Wam idzie ??? dzięki Wam czuję że mam silną motywację tylko oby nie trwała kilka dni ,najgorsze dla mnie są weekendy bo wtedy zaczyna sie rozpusta....A jak Wy sobie radzicie weekendowo?

Ja wczoraj miałam lenia i niestety nie zabrałam się do ćwiczeń, za to dziś mam zamiar nadrobić i jutro śmigam na aeroba:)

mentorka a jak jesz? 5 posiłków regularnych? czy masz jakąś specjalną dietę?

ja się również melduję :)) wszyscy mi mówią, że widać efekty, ubrania stają się luźniejsze :) sama nie wierzę, że idzie mi tak łatwo :) o ile trzymanie diety jest łatwe :))) pozdrawiam :)

ja wczoraj zaliczyłam turbo :) staram sie ćw 4-5 w tyg dla mnie najlepiej się ćw wieczorkiem nie wiem czemu:)
ja nie mam diety, tylko jem mniej smażonych posiłków, częściej i mniej kaloryczne.

dziewczyny damy rade!!!

hej dziewczyny...ale tu ciszą powiało ;)
Jakby co ja sie melduję i trzymam się całkiem nieźle, ćwiczonka odrobione, na obiadek była zupka-krem warzywna z soczewicą.
Kuracja z cytrynki zaczęta więc jest dobrze.
Dzisiaj wpadła do mnie kuznka popilnować mojej córeczki bo miałam jazdy na prawko i stwierdziła że schudłam ;) a nic jej nie mówiłam o mojej walce więc chyba coś się dzieje ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Julik mnie też ćwiczenia wyciszają :)

Aga, Julik ma rację wyeliminuj słowo dieta zastąp je po prostu zdrowe odżywianie, bo przecież o to chodzi, żeby nie katować się dwa dni a przez kolejne pięć nadrabiać, wiem co mówię też tak kiedyś miałam.
Komponuję posiłki tak, żeby nie czuć uczucia głodu, ale staram się pamiętać o zdrowych zasadach, wiadomo każdy ma swoje słabostki, ale trzeba wierzyć :) Trzymam za ciebie kciuki , pisz tutaj melduj się, mi jest wówczas o niebo lepiej trzymać formę ;)

Ja już zaliczyłam poranny skalpel i czuję się taka pełna energii.
Dzisiaj od dzisiaj postanowiłam zrobić sobie kurację oczyszczającą z cytryn, kiedyś już stosowałam czyli zaczynamy od 1 cytryny w piątym dniu robimy sok z pięciu a potem do 10 dnia zmniejszamy o jedną i na jednej kończymy, bardzo lubię wodę z cytryną i tak naprawdę towarzyszy mi ona przez cały dzień, ale podczas tej kuracji z rana piję sam sok z cytryną i jest mega pobudzający dla mnie lepszy niż kawa ;)

Hej
ja dziś jak zwykle killerek i nawet dotrwałam do końca;-), w weekend nie ćwiczyłam i mój chłop stwierdził że jak "nie oddaje się sekcie" (czytaj: nie ćwiczę z Ewą) to jestem nie do wytrzymania i coś w tym jest bo jak się wymęczę to jestem spokojniejsza, mniej nerwowa wręcz chodzę jak głupia uśmiechnięta.

~Aga
bo ty źle do tego podchodzisz! najpierw przestań mówić że jesteś na diecie bo samo takie gadanie już jest destruktywne, zacznij mówić że przechodzisz na zdrowe odżywianie lub na racjonalne odżywianie, czy nie brzmi lepiej? ;-) bierz się do roboty a kciuki zacznij trzymać za siebie! ;-)) czekamy na deklaracje!!!

Sama się zastanawiałam ile wytrzymam i jeszcze nigdy nie wytrwałam tak długo w żadnym postanowieniu dziś 12dzień a ja coraz bardziej się nakręcam i dochodzę do wniosku że ćwiczenia uzależniają i nawet są przyjemnością nie obowiązkiem tylko trzeba w to uwierzyć.

Damy radę dziewczyny!! Tylko tak trzymać i się nie poddawać;-)))

Ja zaliczyłam poranny 30 min. orbitrek i wieczorkiem godzinny aerobic (chodzę 2 razy w tyg.). Na obiad grillowany cycek i surówka z marchewki i kasza kuskus. Na jutro jeszcze nie mam pomysłu;)

Dziewczyny,codziennie Was czytam i trzymam kciuki za Was.Oczywiście też chciałabym zgubić ok 10kg ale nie potrafię być stanowcza w tym co robię.Przez dwa dni dieta a potem powrót do codzienności :( Ale trzymam za Was kciuki i powodzenia !!! :)

Hej
Ksiazke dostalam dzieki!!
ztym siemieniem lnianym to super pomysl,musze koniecznie sprobowac.

hej
ja też dzisiaj zaliczyłam skalpel, ściągnęłam sobie z neta szok trening i może jutro sobie zrobię z samego rana
oczywiście cały czas się trzymam zdrowych posiłków ;) jutro robię sobie zupę- krem z soczewicy...już nie mogę się doczekać ;) zrobiłam dzisiaj sobie koktajl z ananasa, polecam jest pyszny, jeśli ktoś chciałby skorzystać podaję link http://mylightfood.blogspot.com/2012/10/odchudzanie-koniecznie-z-ananasem.html
Kamada niestety nie mam takiego hula hop, więc nie pomogę w wyborze ale myślę że chyba może być co do kijków to nie mam zielonego pojęcia, ale chyba na początek też mogą być , cena nie jest wysoka.
A co tam u was słychać dziewczęta jak postępy? ;)

Skalpel zaliczony :) Po wczorajszym miałam straszne zakwasy ale jakoś dałam radę :) Oby tak dalej!

A jak u Was dziewczyny?

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...