Włoska trattoria w Polsce
Trafiliśmy tu przypadkiem będąc na OPENER - Włochy kochamy od lat, jeździmy co roku, kuchnię znamy od podszewki i zachwytem odkrylismy, że można znaleźć Włochy w.......... Gdyni :-).
Jedzenie przepyszne -na cieniuteńkim cieście pizza ze swieżutką rucolą, pachnacym parmezanem i prosciutto crudo po prostu niebo w gębie....Ostatnio taką w Toskanii jedliśmy :-)
Przemiła włoska obsługa - kucharz Włoch (!!!) w przypruszonym mąką fartuchy wyszedł z kuchni i przyniósł nam darmowe włoskie co nieco na przystawkę... Obsługa chętnie opowiada o potrawach, pyta czy smakowało ale tak od serca a nie jak znudzeni tradycyjnie jelnerzy...
Wystrój jak w tradycyjnej małejwłoskiej restauracji,stoliki nakryte obrusami w biało-czerwoną kratkę, na ścianie włoskie klimaty, w środku pachnie świeżą bazylią
Ceny nas nie zdziwiły, dla nas były absolutnie przystępne - za dobre włoskie jedzenie we włoszech tyle się płaci:-)
Szkoda, ze mieszkamy w Warszawie, na pewno A Modo Mio byłoby naszym stałym ulubionym miejscem:-)
Jedzenie przepyszne -na cieniuteńkim cieście pizza ze swieżutką rucolą, pachnacym parmezanem i prosciutto crudo po prostu niebo w gębie....Ostatnio taką w Toskanii jedliśmy :-)
Przemiła włoska obsługa - kucharz Włoch (!!!) w przypruszonym mąką fartuchy wyszedł z kuchni i przyniósł nam darmowe włoskie co nieco na przystawkę... Obsługa chętnie opowiada o potrawach, pyta czy smakowało ale tak od serca a nie jak znudzeni tradycyjnie jelnerzy...
Wystrój jak w tradycyjnej małejwłoskiej restauracji,stoliki nakryte obrusami w biało-czerwoną kratkę, na ścianie włoskie klimaty, w środku pachnie świeżą bazylią
Ceny nas nie zdziwiły, dla nas były absolutnie przystępne - za dobre włoskie jedzenie we włoszech tyle się płaci:-)
Szkoda, ze mieszkamy w Warszawie, na pewno A Modo Mio byłoby naszym stałym ulubionym miejscem:-)