Włoskie meble - czy warto?

Czy ktokolwiek z Was posiada może włoskie meble?
Interesuje mnie jedno - czy warto je kupić? Mając na uwadze stosunek jakości do ceny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Włoskie meble - czy warto?

Przy meblach włoskich płacisz za dwie rzeczy - jakość i projektanta. Czy warto? Jeśli cię na nie stać, masz pomieszczenia w odpowiednim stylu to tak. Takie meble naprawdę długo służą, a styl to już inna sprawa - tutaj każdemu może odpowiadać coś zupełnie innego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tak szczerze, czy Twoim zdaniem taka ława - http://www.wloskiemeble.pl/p146837,wloska-lawa-stella-tc-140.html jest warta tych pieniędzy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To duża suma, ale jeśli masz stylowe, nowoczesne wnętrza, to jak najbardziej warto jest przeznaczyć taką kwotę. Po prostu w ten sposób zdobywasz konkretny styl ;-) Ale oczywiście to kwestia budżetu. Jeśli cię na to nie stać, to wiadomo, że takich mebli nie kupisz.

Pomyślimy. Szczerze mówiąc to kiedy zaczynałem ten temat byłem tak średnio do tego nastawiony, ale ogólnie jestem bliżej na tak. Może będziemy mieli coś włoskiego - na pewno nie kompletne wyposażenie, ale jakieś "elementy" ;-)

Być może ta ława nie jest jakaś cudowna, ale coś tam w sobie ma. Kupcie coś konkretnego, co faktycznie może wam służyć latami. Odradzam za to całkowicie kupowanie na siłę, aby tylko mieć meble włoskie. Nie stać cię to nie kupuj. To są meble dla ludzi, którzy cenią styl, ale również mają pieniądze ;-)

Meble są po to aby ich używać! Przede wszystkim, boisz się, że się zniszczą kup meble w Tesco i często wymieniaj.
Co to znaczy długo potrzyma? Wszystko zależy od warunków jakie panują w mieszkaniu i kto ich używa.
Masz małe dzieci, to taka ława będzie porysowana, pokopana etc

Dobra, dobra, macie rację ;-) Coś na pewno wybierzemy do naszego salonu. Może faktycznie będzie ta ława - następnym razem wpadnę już ze zdjęciem na forum. Zobaczycie jak to wygląda w realu ;-)

Ja mam dylemat, od 6 miesięcy objechałem kilka sieciówek i ciężko znaleźć coś stylowego i w dobrej cenie. Jak już to trzeba iść na kompromisty albo wygląd i jakość i tańsze lub styl i elegancja ale większa cena.
Ja wybieram to drugie: meble włoskie są ponad czasowe, warto szukać okazji np. bez wat, promocje świątecznie itd.
W Wa-wie znam salon Patt Mebel - http://patt.pl
A więc odpowiadając na pytanie warto, bo meble przed 10 lat jest nadal meblem nowoczesnym stylowym, po prostu Włoska robota.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (53 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

Stół + krzesła - gdzie najtaniej? (55 odpowiedzi)

Gdzie najtaniej kupię zestaw stół +6 krzeseł,może któraś z was wie coś na temat?