Wniesienie ciężkiej pralki II p.

Witam,

szukam ekipy chętnej do wniesienia ciężkiej pralki ważącej ok. 100 kg. Wymiary 60x60x85.

Gdańsk Wrzeszcz. II Piętro okolice Wajdeloty. Stosunkowo nowe budownictwo. Szeroka i przestronna klatka schodowa.

Termin: początek przyszłego tygodnia.

Kurier z końca Polski ją przywozi, ekipa w Gdańsku czeka i wnosi. Ważna jest dyspozycyjność tego dnia.

Propozycje cenowe mailem proszę przesyłać na adres:
mieszkal1@wp.pl

Pozdrawiam
Alicja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wniesienie ciężkiej pralki II p.

Czyżby Miele? ;>

Ale ja na Twoim miejscu bym załatwił (nawet: wynajął) jednego sprytnego (a jeszcze lepiej: sprytną), który w ciągu kwadransa od przyjazdu kuriera znajdzie dwóch żulików, którym się oczy zaświecą na hasło "potrzebuję wnieść pralkę na IIp. 5 min roboty. Po flaszce na łeb!".
TO nic, że pożałują. Honor i ssanie nie pozwolą im odpuścić :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo Scherlocku :)
I ta kwestia była rozważana. Ale w przypadku gdyby skacowanym panom wymsknęła się pralka z rąk, to trzeba by było ich zneutralizować. W dodatku w mojej ocenie, w przypadku takiej pralki w grę powinny wejść pasy do wnoszenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Brawo Scherlocku :)

No cóż... Wnosiłem kiedyś Miele. Na parter. Nigdy więcej!!! :D
Co do pasów.. masz rację. Ale możesz się odpowiednio przygotować. Dwie linki holownicze od auta np. Ja tak właśnie improwizowałem, żeby pokonać raptem kilka schodków :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w Twoich okolicach znalezienie chętnego żulka to jest formalność. Długość papierosa.. I drugi dla żulka, na zagadanie. Wiem z autopsji :D

Eee tam. Już takich żulików co kiedyś to nie ma. A jak są to poobijani przez życie. W wieku, który wiąże się z pewnym rodzajem godności.

Nie wiem, jak długo tam mieszkasz.
Ja mieszkałem w Twoich okolicach od 2008 do 2012 czyli nie tak znowu dawno temu. Poznałem tamtejszą społeczność i jej hierarchię ;]
Część żuli znałem z imienia.. Nie, żebym brudzia z nimi pił, ale miałem pecha mieszkać przy "źródełku" czyli pobliskim monopolu, nad bramą, służącą wyszynkowi i nie tylko :D
Kiedy potrzebowałem przetaszczyć kilkanaście pojemników 30kg z zaprawą, co dla mojego kręgosłupa byłoby zabójcze, nie miałem problemu do kogo się zwrócić. Grosze to kosztowało.. jedynie żulek mi wyrzygał, że przez tyle lat traktowałem go jak powietrze i nigdy z nim piwa nie wypiłem :D

BTW: Teraz mieszkam na Oruni Dolnej (chyba). Staczam się :/
Ale kiedyś napiszę socjologiczny bestseller :D

No tak. Ale przez takie coś może zacząć się "znajomość", polegająca na tym, że każde mniej lub bardziej przypadkowe spotkanie będzie się wiązało z dołożeniem 50 gr., bo brakuje.

Owszem. Jest takie ryzyko. Ale po pierwsze: może się to w ogólnym rozrachunku opłacić. Żulki potrafią się "odwdzięczyć". Jako "swoja" będziesz się na dzielni czuła bezpieczniej. A po drugie: możesz limitować koszty, odpowiadając, że masz przy sobie tylko plastik, dorzucając się do ich browca tylko okazjonalnie, bo akurat przypadkowo masz gotówę. Jedynie, jeśli palisz, to ten wykręt nie przejdzie i musisz się liczyć z wymuszonym poczęstunkiem ;)

Sadyl przestań pier*lić i umów się na wniesienie tej pralki....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem, czy "myślący", skoro musisz to w nicku zaznaczać.
Z pewnością: "nie czytający". Pisałem powyżej, że nie jestem zainteresowany targaniem Miele na IIp.

Jak również nie zamierzam zaprzestawać tej jakże miłej czynności życiowej, o której wspomniałeś. Czyżby zawiść impotenta? ;>

Ja sobie żartuje a Ty się spinasz. Więcej luzu człowieku.... Zapal lufę i zluzuj majty. A następnie umów się na wniesienie tej pralki! :)

Bo mi zepsułeś tak miłą pogawędką z Alicją z Krainy Czarów, czyli z okolic Wajdeloty ;)

A pralki nie tknę!

Ty nie tkniesz? Cienias ;)

No nie.

Chyba, że Alicja da mi na piśmie, ze będzie mnie do końca życia posuwać..

.. na wózku inwalidzkim :D

Nieaktualne "Wniesienie ciężkiej pralki II p."

Już nieaktualne. Sprawa załatwiona.

Inne tematy z forum

Transport, przeprowadzki (39 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

ELEWaCJA DOMU - macie kogoś poleconego? (11 odpowiedzi)

Dziewczyny szukam sprawdzonej firmy do elewacji domu, uczciwej i za rozsądne pieniążki. Może...