Wniosek o rozwód

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam. Mąż od kilku tygodni jeździ do kochanki. Mamy dziecko i wspolny kredyt. Twierdzi że ją kocha i chce z nią być a zarazem ze mną lecz ja chce rozwodu. Ma wyrok za znecanie sie nad rodziną oraz ograniczone prawa rodzicielskie. I tu moje pytanie czy mogę wznieść wniosek o rozwód z jego winy czy szybciej bez orzekania o winie? Jak to wygląda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie z jego winy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szybciej jest bez orzekania o winie ...
Ale osoba składająca wiosek jest obarczona kosztami ...chyba że Cie nie stać możesz prosić o odalenie kosztów.
Ale jak będzie z orzekaniem o winie w przyszłości będziesz mogła sie ewentualnie starać o alimenty na siebie od męża.
I to on pokrywa w tedy wszelkie koszty w związku z rozwodem .Ja dla szybszego rozwodu i świętego spokoju wnosiłam o rozwód bez orzekania o winie .
https://zwierciadlo.pl/material-partnera/526302,1,jak-przygotowac-sie-do-rozprawy-rozwodowej.read
Na stronie jest też kilka porad na temat tego jak odpowiednio przygotować się do rozprawy rozwodowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nelmi i normono czy pod jakimi tam nickami piszesz, nie wiem czy się orientujesz co to IP, ale... Jeśli już decydujesz się na zadanie pytania i samemu odpowiadanie (używając w odpowiedzi reklamy) to warto zainwestować w zmienne IP, bo może się okazać, że sam/sama się ośmieszysz wrzucając taką formę reklamy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...