Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Dostaliśmy sie do żłobka:):):)

I w zależności od lokalizacji są jeszcze wolne miejsca, np. w Sopocie, Żukowie, Władysławowie, Leśniewie, Jastrzębiej Górze, Kaczkach, Garczu, Wicku, Nowym Barkoczynie i Pucku

http://www.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/518

Pobyt w żłobkach jest bezpłatny - jedynie trzeba pokryć koszt wyżywienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

witam, a czy nie przeszkadza wam ze taki zlobek nie zapewnia juz placu zabaw? jezeli w poblizu jest gdzies miedzy blokami to luz, a jak nie ma to dzieciaki beda sie kisic w budynku cale wakacje! ja z tego wzgledu sie powaznie zastanawiam nad poslaniem tam dziecka... choc wiem, ze jak przyjmują tam dzieci (i gdziekolwiek do zlobka innego) takie kilkumiesieczniaki, takie co raczkuja, kolo roczku co słabo chodzą- to i tak nie wychodzą na spacery caly rok!! co myslicie w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wierzę. Dlatego mój synek od poniedziałku idzie do "Calineczki" na Osowej, już jesteśmy po adaptacji i wrażenia bardzo miłe.

nie uwierzycie... przed chwilą dzwoniłam i znów usłyszałam, że za DWA TYGODNIE!

wczoraj przeczytałam

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/824100,bezplatne-zlobki-na-pomorzu-ministerstwo-ostrzega-pucka,id,t.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj dzwonił mój mąż. Jednak start w maju. Nie wiadomo czy na początku czy później.
Ja już sobie podarowałam, dzwoniłam dzisiaj do prywatnego żłobka - jutro idziemy się adaptować. W tym momencie codziennie odwożę syna do dziadków - 60km od nas. 3/4 dnia w samochodzie...
Moim zdaniem ci ludzie są niepoważni - jeśli takie jest podejście już na starcie, w trakcie organizacji, to nie wiem jak będzie wyglądać sama opieka. Nie będę ryzykować.

wiadomo coś nowego nt Żukowa?

Ja dzisiaj dzwoniłam po raz kolejny (bo przed świętami słyszałam, że zaraz po świętach będzie sanepid i potem w przeciągu tygodnia żłobek powinien oficjalnie być zgłoszony i rozpocząć działalność). I po raz kolejny usłyszałam magiczne słowo "ZA DWA TYGODNIE". Licząc od poniedziałku. Czyli wyjdzie maj, o ile znowu nie zmieni się to w "za dwa tygodnie".
Tak naprawdę od lutego jest ciągłe zmienianie terminów - mogli by od razu powiedzieć że żłobek będzie np. w lipcu. Wtedy mogłabym jakoś zorganizować opiekę albo w ostateczności zdecydować się na inną placówkę... Powiedziałam to zresztą pani, z którą rozmawiałam, ale ona zdaje się nie rozumieć mojej frustracji.

z przodu jest jakby parking wyłożony kostką, nie wiem jak wygląda z tyłu

Niestety żłobek w Żukowie otworzą najwcześniej w połowie kwietnia. Wczoraj do nich dzwoniłam. Czekają na odbiory sanepidu i straży... Ja jak usłyszałam, że kolejny raz przesunięcie to się załamałam, ponieważ od marca pracuję i na ten żłobek to jak na zbawienie czekam...
Mam pytanie do osób, które wiedzą gdzie będzie żłobek. Czy jest tam jakieś podwórko, żeby dzieciaczki mogły wyjść jak będzie pogoda na świeże powietrze?

o, też muszę zajechać i podpatrzeć ;) skoro już tak daleko, to pewnie na początku kwietnia otworzą :)

Witam wszystkich!!!
Moja córeczka również jest na liście żłobka w Żukowie. Z niecierpliwością śledzimy z mężem wszystkie nowe informacje na temat terminu otwarcia żłobka.
Rzeczywiście termin zosta kolejny raz przesunięty:(. Ale mam dobre wieści:) Przejeżdżałyśmy z córcią obok żłobka w poniedziałek i jak zwykle podjechałyśmy zerknąć co się w nim dzieje. Byłam niesamowicie zaskoczona. Żłobek naszych dzieciaczków jest już chyba gotowy. Są już zabawki, łóżeczka, na szybie wywieszono info. o żłobku. Generalnie wygląda na to,że niebawem zostanie otworzony!!!. Na pierwszy rzut, wszystko wygląda bardzo przytulnie i wesoło:)
Pozdrawiam i

Czytałam chyba w regulaminie, że trzeba obserwować stronę - jak coś wiedzą to piszą...

Było również napisane, że jak będzie termin spotkania to dyrektor placówki zadzwoni do każdego rodzica (z listy zakwalifikowanych dzieci).

Jestem przekonana, że wyżywienie będzie kosztować 10 zl/dobę i nie będzie zwracane w razie nieobecności dziecka.

A co do dwóch żłobków to podejrzewam, że nie jest pomyłką dwóch list - po prostu są dwie grupy.

Nic innego nie pozostaje jak czekać.

kurcze- znowu przesunęli termin otwarcia żłobka w Żukowie...

wyżywienie dziennie 10 zl, wiec za luty 210 zł. Zadzwonia dopiero aby poinformowac o spotkaniu organizacyjnym, gdzie bedzie sie umowy podpisywać. co do monitoringu to jeszcze nie wiem, bo narazie go nie ma... ma byc niby w tym tygodniu jakos, ale to sie okaze.

co do żłobka w Rumi, ile wychodzi wyżywienie za miesiąc?? I jak to jest z monitoringiem, faktycznie można sobie oglądać co sie dzieje z dzieckiem??
Odnosnie żłobka na Stalowej. Moja mała się dostała ale kurcze nikt mnie o tym nie poinformował ;/ doczytałam to na ich stronie. Oni po jakimś czasie dzownią czy coś?? I w ogóle to na Stalowej są dwa żłobki czy to jakaś pomyłka?

kolezanki dzieci dostaly sie do Sopotu, otwarcie mialo byc w pierwszej polowie marca, zadzonili w środę, że najwczesniej w czerwcu i to nie byli w stanie okreslić czy na poczatku czy pod koniec a i to nie jest pewne, wiec koleżanki planu powrotu do pracy legły w gruzach.
generalnie fajnie ze cos takiego powstało, ale jednak nie liczy sie z tym ze tak duze opoznienia powduje bardzo, bardzo duze komplikacje, tym bardziej ze powiadomienia o fakcie opóznien sa takze spoznione.
Jesli kolezanka dostala telefon 5 marca (palnowane otworzenie placowki i polowa marca) to nie wierze ze w drugiej polowie lutego nikt nie wiedzial ze jest tak duzy poslizg. Odpowiedzialnosc powinna nakazać kontaktowania sie wczesniej z rodzicami.

ściany w Żukowskim żłobku zrobiły się zielone :) więc już bliżej niż dalej :D w końcu!

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/776263,pomorze-zlobki-pozytywnych-inicjatyw-dzialaja-bez,id,t.html

przeczytałam ten artykuł, trochę przesadzony.

Już wszystko piszę :-)

Siostry syn poszedł dziś po raz pierwszy, musi mieć swoją pościel i buty na zmianę. W sali wszystko jest nowe, łóżeczka drewniane, leżaczki dla starszych dzieci ( osobna sala gdzie śpią). Sala do zabawy fajnie wyposażona, zabawki głównie drewniane, kuchnia, warsztat, dużo klocków, domki, wózki, lalki, auta. Są stoliki i tyci krzesełka, dla młodszych są foteliki do karmienia. Kadra tak jak piszecie, młode dziewczyny ale widać, że pełne zapału i lgną do dzieciaków. Płaci się tylko za wyżywienie, 10 zł dziennie, nie zwracają jak dziecka nie ma, wychodzi to koło 200 zł miesięcznie...

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...