Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Dostaliśmy sie do żłobka:):):)

I w zależności od lokalizacji są jeszcze wolne miejsca, np. w Sopocie, Żukowie, Władysławowie, Leśniewie, Jastrzębiej Górze, Kaczkach, Garczu, Wicku, Nowym Barkoczynie i Pucku

http://www.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/518

Pobyt w żłobkach jest bezpłatny - jedynie trzeba pokryć koszt wyżywienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Z tym znalezieniem dziecka na miejsce swojego, to u nas, gdzie długie listy rezerwowych, to bez problemu; ale w niektórych żłobkach ciągle listy z 10 i więcej wolnymi miejscami, więc tam rozumiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiaczek - ja na szczęście nie jestem w tak podbramkowej sytuacji.

Zaglądałam przed chwilą na stronę - wrzucili stronki otwartych żłobków; na razie nic tam nie ma poza 1 zdjęciem, ale na hasło rodzice najwyraźniej mają podgląd z kamerek:)

my dostaliśmy się do Rumii i też terminy przesuwane są ciągle. teraz już mają odbiór i już rejestrują placówkę więc koniec lutego może ruszy. Ciekawe jak im pójdzie:)

agi, przecież jest tyle dzieci na rezerwie jeszcze...

AgaB, właśnie raczej będzie w marcu :/ Moja koleżanka znów dzwoniła bo już znalazła pracę i powiedzieli jej, że nastawić się na marzec, bo pod koniec lutego mają odbiór lokalu, potem jeszcze wszystkie zezwolenia, sanepidy itd :/ chyba zdążę urodzić...

Asiaczek... ta II połowa lutego to mam nadizeję, ze nie będzie 10 marca... bo tak patrząc na te żłobki z I połową lutego - ciagle jeszcze bez daty (a mamy dziś 13tego)...

Umowa ze zlobkiem wyglada tak, ze za jedzenie placisz z gory i nie zwracaja. A do tego jak bedziesz chciala wypisac dziecko to albo musisz znalezc inne dziecko na Twoje miejsce albo poniesc wszystkie koszty z tym zwiazane do konca umowy

Tata Tymka no właśnie jak wrażenia i co masz na myśli pisząc aneksują?

a jak tam już w otwartych żłobkach?
Tato Tymka podziel się jakimiś wrażeniami :)

Lipa,że aneksują umowy w tych już otwartych złobkach i jak dziecka nie ma w żłobku, bo jest np. chore to nie zwracają za wyżywienie

no ja też w domu, bo zaraz rodzę ;) więc to nie jest jakiś przymus, po prostu chciałam, żeby się uspołeczniała :) no ale po macierzyńskim jakby się jeszcze młodego udało zapisać, to chciałabym wrócić do pracy w końcu :)

AsiaczeK_S_88 ja na szczęście jestem w domu z małą,ale jakbym miała wracać do pracy i liczyłabym na ten żłobek to byłaby lipa, więc na razie cierpliwie czekam, bo dzwoniła ostatnio do mnie pani z informacją,żeby się nie martwić,że żłobek na pewno powstanie :)

o kurcze, to niefajnie...

u nas chyba wiem gdzie będzie, widziałam jakiś remoncik na tej ulicy, którą wskazali mojej koleżance :) są dwie ładnie oszklone sale i z tyłu widać było łazienkę :) póki co na biało tylko malowali, ale coś czuję, że to tam :) mam nadzieję, że nic nie zmienią i otworzą do końca lutego

W Pruszczu sprawa się skomplikowała, bo otwarcie miało być na początku w II poł stycznia później był luty,a teraz jest znowu lokalizacja w trakcie negocjacji. Coś chyba im nie poszło z lokalem tak jak myśleli. Liczę tylko na to,że ta nowa lokalizacja będzie bliżej naszego domu :)

Aga masz może jakieś świeższe info nt żłobka w Żukowie? :) zastanawiam się co oznacza ta II połowa lutego.. czy to będzie 15 czy 28 :P

rybka - generalnie wcześniej nie myślałam o Żukowie
ale gdy pisałam papiery o przyjęcie, to dzwoniłam sie zorientować, w jakich lokalizacjach w Gdańsku chcą otworzyć żłobki (mieszkamy na Chełmie, mamy nadzieję wybudować sie koło Auchan w najbliższych 2 latach).
Ale pani nie umiała mi nic powiedzieć, poza tym, że "trwają negocjacje" i że na Gdańsk dostali bardzo, bardzo dużo zgłoszeń. A ponieważ my spełnialiśmy "tylko" 2 z bodaj 5 warunków pierwszeństwa, to stwierdziłam, że marne nasze szanse. Tak samo, jak nie wiadomo, czy żłobek będize na mojej trasie do pracy. Więc uznaliśmy, że lepiej być w żłobku w Żukowie (co oznacza ok 40km dodatkowo drogi ale bez korków) niż być może dostać sie od neiwiadomo kiedy do Gdańska w niewiadomo jakiej lokalizacji

Klukowo to dzielnica Gdańska przed lotniskiem. Między MAtarnią,a lotniskiem w kierunku Selgrosa.
Mieszkam tu,ale żłobek wolałabymw Gdańsku, bo tam mam pracę. Na razie czekam na jakiekolwiek wieści o lokaliżacji w Gdańsku.

a to nie wiem gdzie to :)
fajnie, że jest do czego wracać :)

Nie w Rębiechowie, tylko w Klukowie (administracyjnie część Gdańska, choć mają swojego sołtysa:) )
Wracam do pracy sprzed urodzenia Małego (w zasadzie, to już chodzę na 2-3 dni w tygodniu, jak mama może zająć się Antkiem). Przeciągnęłam pobyt w domu zaległym urlopem i zwolnieniami na dziecko. Teraz muszę podliczyć, ile jeszcze tego urlopu mi zostało, czy już bezpłatny "leci"

no, to Ci pasuje :) a gdzie w Rębiechowie będziesz pracować? ja w żłobku tam pracowałam :) tzn taki prywatny punkt żłobkowo-przedszkolny, bardzo fajna atmosfera :)

Super:)
Lokalizacja też dla mnie nie najgorsza, bo do pracy koło Rębiechowa jechać będę, więc tamtędy z Żukowa kierować się będę na Banino, a potem bocznymi do biura

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...