Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Dostaliśmy sie do żłobka:):):)

I w zależności od lokalizacji są jeszcze wolne miejsca, np. w Sopocie, Żukowie, Władysławowie, Leśniewie, Jastrzębiej Górze, Kaczkach, Garczu, Wicku, Nowym Barkoczynie i Pucku

http://www.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/518

Pobyt w żłobkach jest bezpłatny - jedynie trzeba pokryć koszt wyżywienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

właśnie mi koleżanka napisała, że jej odpisali znów na maila, że w Żukowie będzie na pewno otwarty i że na Armii Krajowej
fajnie, tam mam blisko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe :) no jakbym miała Zuzię w domu jeszcze to byłoby co najmniej źle :) bo to szatan wcielony ;) Ola to taki anioł, sama się bawi, nie marudzi, wystarczy jej dać jedzenie pod nos i przewinąć :P

No dziwnie, dziwnie z tą lokalizacją... ale z drugiej strony, jakby jej nie było, to byłby opis, że "w trakcie negocjacji" - przecież tak jest przy niektórych
no i jakby jakiś "gruby" problem był, to na później otwarcie by zrobili (wg wstępnych informacji, z lata, to żłobki miały ruszyć właśnie pod koniec lutego - a już kilka otworzyli, choć też z poślizgiem, bo miały być I połowa stycznia, otworzyli 21go)

No dobrze, ze coś robić możesz... A, że na siedząco, to pod koniec ciąży też wszystko na siedząco robiłam i bez zalecenia lekarza - inaczej nie dałabym rady. Chodzić mogłam (w tempie wprost zawrotnym - musiałam wychodzić co najmniej 2x wcześniej), ale stanie to była tragedia
I tak podziwiam, przy dwóch maluchach (sama tez chcę do 3'ki dobić, ale trzeciej ciąży bez przedszkola i żłobka sobie nie wyobrażam;))

dziwi mnie to, że jeszcze nie mają podanej lokalizacji w Żukowie... koleżanka pisała maila to jej odpisali, że jak będą wiedzieli to lokalizacja pojawi się na stronie... to może nie mają jeszcze w ogóle lokalu?

dzięki, że pytasz:) na szczęście mogę się ruszać po domu, ale wyjście gdziekolwiek to jest masakra :/ 400m do przedszkola jeżdżę autem bo ledwo dojdę do auta i już mam brzuch twardy... ale leżeć nie muszę, mogę sobie lekko ogarnąć, wstawić pranie, zmywarkę czy przygotować obiad (na siedząco, bo stać też nie mogę za długo)

Wiesz... pamiętam, ze jak wypełniałam papiery i dzwoniłam do nich, to już wtedy Pani mówiła, ze będzie później otwarty (w grudniu miała na myśli, że nie w styczniu), bo remont, a później jeszcze odbiory... Zresztą oni sami to tak piszą na stronie, że ewentualne opóźnienia wynikają z papierologii
Wiem, że Ciebie czas goni, ale w sumie, lepiej by budynki były na tip-top, niż mieli zamykać po tygodniu (nie mówiąc już o tym, zeby coś się stało)

Ty dalej leżysz?

aha... może nie chcą go otwierać?
do nas może nie dzwoniła, bo pisałam maila w zeszłym tyg, że mąż znalazł pracę i jakie zaświadczenie im przysłać

Może dlatego, że Wy później się aplikowaliście
Pani zadzwoniła, przedstawiła się i pyta, czy widziałam listę przyjętych do żłobka. Ja, że tak, że się cieszymy, na co ona, że wobec tego rozumie, że nadal chcemy...
I taka była rozmowa

no widziałam właśnie to przesunięcie w Żukowie :/

hmm, do nas nikt nie dzwonił...

Nie szukam po wątku, ale któraś z dziewczyn pisała, że pracy szuka
Tutaj ogłoszenia: http://www.zlobki.pozytywneinicjatywy.pl/ogloszenia/1

Widziałyście, że otwarcie w Żukowie przesunięte na II połowę lutego?
Pruszcz też chyba przesunięty w czasie...

Z tydzień temu dzwoniła do mnie kobieta, czy dalej jesteśmy zainteresowani. Ale tak mnie zaskoczyła, że nie zapytałam jej o nic

hehe :D no spoko ;)

Na pewno będę Cię dręczyć w temacie:)
Choć przeraża mnie, że JUŻ muszę o tym myśleć... ale nie ma co liczyć, że znów nam się przyfarci i jakaś fundacja pootwiera kilkadziesiąt przedszkól akurat w naszym roczniku

no jakbyś chciała w Żukowie, to polecam Krasnoludka, jest najstarsze i nie wygląda nowocześnie (ja tam chodziłam i mój mąż :D- wtedy było jeszcze publiczne), ale atmosfera najlepsza- moja koleżanka uczyła angielskiego we wszystkich przez firmę zewnętrzną i tak mi doradziła :) i od innych mam też słyszałam :)

To rzeczywiście bedę musiała się zorientować w temacie:(
Bo zrezygnować zawsze można, a dostać się... już raczej ciężko

dokładnie...
Żukowo niby nie takie wielkie, ale są 3 prywatne przedszkola i wszystkie przepełnione (tzn. zapełnione z długimi listami rezerwowych)

No u nas mają otworzyć w 2 połowie stycznia czyli teoretycznie w każdej chwili,ale jeszcze nic nie słychać, więc nie wiem jak będzie w praktyce.

kurcze, brzmi to tak, jak zapisywanie nienarodzonych dzieci do żłobka, żeby dostały się w drugim roku życia...
masakra...

w publicznym??
aha już odczytałam :)

no jak chcesz to musisz już go zapisać ;) bo poszedłby pewnie we wrześniu 2014, a już listy robią :)
jak Zuzię zapisywałam na ten wrzesień to w zeszłym roku w październiku już była lista zamknięta

koleżanka - to w prywatnym

a właśnie mi się wydaje, że publiczne w Gdańsku to jest koszt rzędu 400-500zł/mc (wiem, że oni zakładali, że będą płacić do 500zł/mc - a liczyli na państwowe)

Asiaczek, jak 400zł miesiecznie z wyżywieniem wychodzi, to Antek i do przedszkola do Żukowa jeździć będzie... tym bardziej, że mam nadzieję, że do tego czasu za obwodnicę się w końcu przeprowadzimy

koleżanka, traktowana na specjalnych warunkach (tzn. ma obniżone czesne z uwagi na ciężką sytuację finansową u nich w domu) i płaci 600zł

a jakie są koszty w publicznym przedszkolu? bo u nas tylko prywatne i w sumie ceny mają mniej więcej takie same, płacimy 285 opłaty stałej plus 6zł za wyżywienie, ok 400zł łącznie wychodzi

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...