Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

posta powyżej pisałam ja ;) (bordowo-czarny Boston do sprzedania)

tak - jest jedna buda :) (przynajmniej w naszym Bostonie z 2009r.)

jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem wózka Mikado Boston - zapraszam ;) nasz bordowo-czarny czeka na nowego właściciela :)

witam , mam pytanie , czy do gondoli i do spacerówki jest jedna i ta sama buda? dziękuję za odpowiedź,.

pasów w city car się nie reguluje, albo ja nic o tym nie wiem :) nie buja za dużo i za to bujanie właśnie uwielbiam ten wózek, bo sama spacerówka to jest badziewna z wyglądu :) śiegi pokonujemy już drugą zimę i nie narzekam, radzi sobie nieźle, w większym śniegu blokuję kółka żeby nie skręcały i dają radę, a przez zaspy przedzieram się "tyłem" jadąc najpierw dużymi kółkami, które działają jak pług :)
w eksploatacji wózek jest naprawdę super (o ile nie trzeba go nigdzie dźwigać, bo jest ciężki), choć jak juz pisałam spacerówka prezentuje się bardzo badziewnie. no ale na ogół spacerówkę i tak większość ludzi kupuje drugą- lżejszą- typu parasolkę choćby, a z gondolą to wózek prezentuje się cudownie:)
jeśli nie zależałoby mi na tym unikalnym połączeniu pasów i skrętnych kółek, to pewnie nie kupiłabym mikado tylko inną markę,bo te bostony, astony czy jakieś takie specjalnie do mnie nie przemawiają, a pod względem wizualnym jest dużo więcej ładniejszych wózków- choćby np jedo. no ale city car to city car:)
pozdrawiam

mam pytanko jezeli chodzi o city cara, jak sie sprawuje w terenie, chodzi mi o te małe przednie kółka, czy np. nie grzęzną w śniegu? No i czy paski są regulowane i czy przy spacerówce nie buja za dużo?
Będę Wam wdzięczna za info, bo już sama głupieję, nie wiem co mam wybrać...

Monika - my na ciepłe miesiące mamy Coneco Trapera :) i Boston też prowadzi się bez porównania lepiej :) nie mówiąc już o jeździe w terenie ;)

u nas city car się sprawdził, mieliśmy problem z dętką w kółku, reklamowaliśmy i na razie jest ok, choć wózek nie jest tak eksploatowany jak kiedyś.
spacerówka wygląda okropnie :) takie badziewie, ale jest duża i wygodna a to chyba najważniejsze:) jeśli na zimę to polecam zaopatrzyć się dodatkowo w śpiworek, bo przykrycie spacerówki jest cienkie i przewiewne.
nasza córa ma 13 miesięcy od kilku miesięcyużywamy innej spacerówki (przeprowadziliśmy się na 3 piętro,z tym wózkiem i z dzieckiem na ręku nie dawałam sobie rady sama na schodach, bo cholernie ciężki, a z dzieckiem w wózku bałam się zjeżdżać bo strasznie podskakiwało:)), ale city car stoi w domu i mała do dziś w nim usypia w dzień (oj pod względem bujania kocham city cara, nie raz mnie wyratował w kryzysowej sytuacji, uspokajał małą w najgorszych momentach, nawet lepiej niż noszenie na rękach:)) do dziś czasem przy jakimś boleśniejszym ząbku, jak mała ma płacząco- nieśpiącą noc, zmęczeni po godzinie usypiania, uspokajania, kojenia wsadzamy ją do wózka gdzie praktycznie od razu usypia:)
w lutym wózek znów wróci na pełen etat (cudowna przestronna gondola :)) bo spodziewamy się drugiego dzidziusia :) troszkę obawiam się, że znów dętka zaszwankuje, no ale czas pokaże.
no i nie wymyśliłam jeszcze jak pokonam barierę schodów, najpewniej wózek będzie stał na klatce, ale i tak pozostaje kilka schodków do zjazdu i na razie wydaje mi się to nie do pokonania.

pozdrawiam stare forumowiczki :)

ps a i teraz mamy nad wyraz lekką i małą spacerowkę baby design mini, a mimo to w sklepie z koszykiem w ręce jedną ręką ciężko mi kierować, kiedy dużo większy i cięższy city car po prostu płynął :) kilometry nim przeszłam po najdzikszych wertepach pchając jedną ręką, ach cudne to było:)

zgadza się - każdy wózek ma wady i zalety ;) ja jednak jestem zadowolona z Bostona ;) (chociaż czasem mnie denerwuje)

Mam termin w marcu to lato pewnie w gondoli a na zime pewnie w spacerówke już jakos mimo tych wad jestem coraz bardziej na tak kazdy wozek ma jakies wady i zalety ;) Dziekuje Ci za pomoc ;))

x lander ma mniejszą gondolę i taką bardziej pościnaną (na czubkach) :/

gondola w Bostonie jest super duża :) Gabryś jeździł w niej jeszcze w czerwcu(jak siedzisko spacerówki odesłałam do producenta i zanim kupiliśmy lżejszą spacerówkę - a miał wtedy 9m) :]

do spacerówki miałam dużo zastrzeżeń jak przyszła pora przesiadki ;) ale producent wszył nowe dłuższe pasy/szelki + dodatkowy pasek między nóżkami - także mamy 5punktowe pasy + kawałek materiału do zapięcia między nóżkami na barierce :)

nie wiem czy we wszystkich spacerówkach tak jest - ale u nas brakuje rzepu od spodniej strony zagłówka - żeby przypiąć budkę - i przy spacerówce budka opada... tzn. jak Gabryś siedzi to budka często jest poniżej poziomu oparcia... chyba się wnerwię i sama przyszyję brakujący rzep :P

no i jakaś taka dziwna jest na górze - nie wiadomo czy dziecko ma mieć głowę na takiej niby poduszce, czy niżej(tam jest taki uskok)... jak wkładam poduszeczkę - jest ok :]

(zaznaczyłam na fotkach o co mi chodzi)
image

image

poza tym - super :) siedzisko duże (długie i szerokie) :)
w naszej drugiej spacerówce Gabrysiowe nóżki już zwisają poza podnóżkiem ;) i w cieplejszej kurteczce + kocyk - jest taki biedny upchnięty ;)
a w Bostonie - elegancko :) nóżki mają podparcie(z zapasem), Młody siedzi ciepło ubrany i w wełnianym śpiworku - i nie jest ciasno :]

A spacerówka jak ci sie podoba masz jakieś zastrzeżenia bo gondola bardzo mi sie podoba tylko ta spacerówka ale może być. Wózek drogi nie jest i na taki nas stać.Zastanawiałam sie nad x landerem ale cena troche większa a oba tak samo sie podobają nam.

Daria - ale ten czas leci ;)

Nacia - ten wątek o Astonie też przeczytałaś? http://forum.trojmiasto.pl/MIKADO-ASTON-t149567,1,16.html

w naszym Bostonie pękła barierka/pałąk od spacerówki :P pisałam do Mikado ale jakoś ciiiiisza - aż dziwne... myślałam, że można u nich dokupić - ale najwidoczniej będzie trzeba kupić uniwersalną ;)

Najbardziej chyba mikado aston. Chcemy wózek z przednimi skrętnymi kołami i żeby gondola i spacerówka była fotelik już mamy więc nie potrzebny nam. A tak oglądam te wózki na necie i nawet nam sie podoba cały watek ten i iinne przeczytałam i jesteśmy w 60% pewni że to ten jedyny :P ale chciałabym poznac jeszcze nowsze opinie o nim.

He! Wiecie, że przez ten wątek trafiłam na forum trójmiasto? A było to rok temu!

interesuje Cię Boston czy City Car? a może Aston?

Podbijam bo jestem zainteresowana tym wózkiem i chciałabym poznac teraz wasze opinie o nim po dłuższym czasie uzytkowania

Szanowni Państwo,

kiedyś już ostrzegałem na tym forum przed nieuczciwym sprzedawcą z Pruszcza Gdańskiego - firmą Panda. Na Allegro oferował on jako użytkownik torque70 wózki naszej produkcji, a Klienci otrzymywali tandetne podróbki zagrażające zdrowiu dziecka, złożone z 2 różnych wózków, lub całkowicie podrabiane z naszywką 'MaxBaby Original'.
Nie ma juz torque70, ale tym razem firma Panda jako użytkownik 'dora2270' oferuje nasze wózki - po zaniżonej cenie, a że nigdy nie wysyłaliśmy wózków do Pruszcza Gdańskiego, więc zakładamy, że to nadal podróbki.
Inaczej ma się rzecz z wózkiem Aston - wózek ten jest wysyłany tylko z naszej firmy, bez żadnych pośredników, więc tu również mamy do czynienia z oszustwem.
Ostrzegamy przed firmą Panda i prosimy ewentualnych użytkowników wózków zakupionych jako wózki MIKADO, a które na fartuszku - przykryciu gondoli zamiast naszywki "MIKADO" mają "MaxBaby Original" lub jakąkolwiek inną o natychmiastowy kontakt z nami, gdyż zostali oszukani i posiadają wózek nie posiadający absolutnie żadnej gwarancji z naszej strony. Pozdrawiam serdecznie.

??? Bywa tu ktoś jeszcze ???

Czy ktoś wie może czy w spacerówce np w razie kiepskiej pogody można budkę przesunąć bardziej do przodu , żeby nie kończyła się pod kontem 90 stopni tylko jak najbardziej zakrywała dziecko?

Witam wszystkie użytkowniczki wózków Mikado i nie tylko :).
Bardzo wam dziękuję za to forum, bo jest skarbnicą wiedzy :)

Zastanawiam się nad kupnem Bostona lub City Cara.
Początkowo w grę wchodził tylko Boston ale udało mi się w Łodzi znaleźć sklep z tymi wózeczkami i City Car, którego nawet nie brałam początkowo pod uwagę urzekł mnie. Prowadzi się bajecznie i jest taki " miękki" w prowadzeniu w porównaniu z Bostonem czy Astonem.

Zastanawiam się tylko jak te paseczki sprawują się w spacerówce. O ile wiem, że w gondoli dziecinka potrzebuje bujania, czy nadal sprawdza się to w wersji spacerowej kiedy dzidzia siedzi. Czy nie za bardzo wózeczek się wtedy "kolebocze"

Jestem ciekawa jak długo uda się korzystać małym użytkownikom z wersji spacerowej bo wydaje się ona nie za wielka...

dzisiaj właśnie dostałam naszą część spacerową :) były za krótkie pasy(szelki) :P Producent bez problemu wszył nowe :) dłuższe :) do tego jeszcze jeden pasek (między nóżkami - taki jak szelki) do zapięcia pięciopunktowego (poza tym materiałowym pasem - też przedłużonym) :)

do tego dostaliśmy nowe ochraniacze na szelki(na ramiona) :)

dodatkową wkładkę(gąbkę) w oparciu :)

no i moskitierę na spacerówkę :))))))))))

pozdrawiam przemiłego Pana Michała :))))

Jednak ta Firma potrafi zadbać o klientów :)

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...