Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

hej:) Gosiu trzymam za Was kciuki, żebyście jak najszybciej wrócili do domu na dobre:)

moja Mała za to już w 31. główką w dół się ułożyła:)

mogłybyście napisać coś więcej o tym wkładzie? bo nie wiem gdzie o tym coś poczytać?

kurczę Monia u nas ta sama sytuacja:). nasz maluszek także nie chce fiknąć koziołka i w piątek idziemy "pod nóż" :))). nasze dzieciątka będą z tego samego dnia, hi hi.
a co do wkładu do wózka, to na allegro można dokupić takowy już za 50zł.
Gosiu, trzymamy kciuki za Filipka!!!

Napisałam do Mikado z pytaniem o przenoszenie gondoli z maluszkiem i pan Krzysio nie polecał. Za to zaoferował dokupienie za 60zł specjalnego wkładu do gondoli, który jest lekki i jest przystosowany do przenoszenia naszych pociech. Szukałam w necie coś na ten temat i wydaje się to dobrym rozwiązaniem. Podobno zagraniczni klienci:-) mają to w standardzie. Ja na pewno go zakupię, tylko przedtem muszę zdecydować czy City Car czy Boston i oczywiście kolor...:-)

o kurczę no to trzymam kciuki, żeby Fifi raz dwa się uporał i żebyście już na dobre do domu wrócili!
ech no ja tych mikadowych szelek chyba wogóle nie będę testować z dzieckiem w środku:)
przekonam się za parę dni, bo w piątek idę do szpitala na "rozpakowanie"
Mała pokazała charakterek i się dupką na świat odwróciła, no i niestety cc nieuniknione

nie jesteście same w bólu :) ja też usiłowałam za szelki przenieść Fila w gondoli Jedo na piętro w szpitalu i o mało żesmy z teściową go z niej nie wyrzuciły. Jakoś bez sensu się środek ciężkości ustala, a właściwie w ogóle go nie ma, gondola się buja, a dziecko niczym w rollercoasterze...
ale to jedyny na razie stwierdzony feler :)
inna sprawa, że mieliśmy raptem okazję dwa dni testować, bo ciągle leżymy przykuci do kroplówki w szpitalu... ale moze coś się ruszy, zaczęliśmy eksperymentować z kleikiem ryżowym i kupy dużo lepsze. Trzymajcie kciuki!

hmm ja nie wiem, czy oni po prostu nie muszą tak pisać w ramach ostrzeżenia. to tak jak ostrzeżenia typu "nie zostawiać dziecka w foteliku bez opieki" itp.
pasy są beznadziejne bo moim zdaniem krótkie, ale myślę, że przystosowane do niesienia cieżaru gondoli z dzieckiem, no bo po co inaczej by były?
ale ja osobiście myślę, że wygodniej będzie nieść na biodrze:) gdzieś dawno temu jak szukałam info o mikado, czytałam opinię jednej z użytkowniczek, która w ten sposób rozwiązała problem ciężaru wózka i czwartego piętra:)

co do kolorku, hmmm nie wiem, czy cała gondolka ma zdejmowane obicie? mi się wydaje, że tylko tą wewnętrzną część i materacyk można zdjąć? nie wiem, czy będzie możliwe zamówienie samego obicia, ale chyba nie zaszkodzi zapytać Pana Krzysztofa

ech tak to z nami kobietami niezdecydowanymi:D nigdy nie dogodzi:)

Dzięki dziewczyny za informacje. Jesteście niezastąpione:-) Kurcze, bez sensu z tymi pasami... trza będzie coś wymyślić albo poszukać jakiegoś innego wozu...:-(

no to pięknie! w czym mamy przenosić swoje maluchy, skoro te uchwyty nie są przystosowane do tego??? producent mógł o tym wspomnieć w opisie:(((.

Hej! Ja właśnie wyczytałam w instrukcji, że te szelki służą wyłącznie do przenoszenia samej gondoli - bez zawartości w postaci bobasa :) I tak sobie pomyślałam, że może coś dokupię mocniejszego, żeby jednak korzystać z możliwości zabrania gondolki z dzieckiem. Jakieś pasy ale mocniejsze i spróbuję jakoś inaczej zamontować. Bo te z zestawu to faktycznie - nie wyglądają zbyt pewnie no ale producent w instrukcji uczciwie ostrzega do czego one służą :)
Dziewczyny - jak myślicie - czy Mikado uszyłoby sam pokrowiec na już istniejącą gondolę? Skoro można ten materiał w całości zdejmować do prania to chyba dałoby się uszyć.... Chodzi mi o to, że już mam wózeczek w domu ale... teraz chodzi mi ciągle po głowie zupełnie inny kolor :( A skoro mam całą resztę to może bym tylko poprosiła o nowe obszycie.... Ale ja jestem pokręcona :( Wszystko przez to moje niezdecydowanie!

hej Gabi, jakoś ponadstandardowo ciężka nie jest i zdejmuje się i montuje bez najmniejszego problemu, ale moim zdaniem szelki do gondoli są jakieś takie niewydarzone. krótkie i dziwne, może jakaś w tym jest polityka, że one takie, ale nie wiem, czy będą wygodne do zakładania i używania, jak dziecko będzie w środku.
wydaje mi się, że chyba jednak łatwiej będzie gondolkę na biodrze nieść z dzieckiem, niż za te nieszczęsne szelki.

Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam Wasze opinie. Mam takie pytanko do posiadaczek City Cara (mam nadzieję - szczęśliwych:-) ): czy gondolka łatwo się wyciąga i wkłada i czy jest ciężka? Mieszkamy na 3 piętrze bez windy, więc wnoszenie całego wózka nie wchodzi w grę, zwłaszcza, że klatka bardzo wąska:-( Dlatego zależy mi by gondola była w miarę lekka i bez problemów można ją było zdejmować.

Gosia, jednym słowem "atrakcji" Wam nie brakuje. Ale lepiej, że Fifi na oddziale, zawsze to lepiej mu się przyjrzą i wybadają i ani się obejrzysz spowrotem w domu będzie, najlepiej to już bez stomii (kurczę myslałam, że takie rzeczy to tylko w szpitalu, bałabym się strasznie z dzieckiem ze stomią w domu zostać, w nocy bym chyba wogóle nie spała, tylko pilnowała, czy wszystko na swoim miejscu, no ale ja się nie znam i mam tylko teoretyczne wyobrażenie jak taka stomia funkcjonuje)
Dziewczynko powiedz mi, gdzie Ty ładujesz akumulatory, że masz tyle siły, a do tego chyba niekończące się pokłady takiej wewnętrznej radości. też tam się podłączę czasem:) zawsze się uważałam za optymistkę, ale przy Tobie to odpadam:)
no ale żeby nie schodzić z wątku wózkowego:) najważniejsze, że wózek dobrze pełni swoją rolę:) i fajnie, że City Car przy Fynie całkiem nie zbladł w tym metrze:)
kurczę a ja w dalszym ciągu w realu jak Kraków długi i szeroki nie widziałam żadnego wózka Mikado:)

fIla dorwała jakaś biegunka i od wczoraj znów jesteśmy na oddziale. ale w sumie spokojniejsza jestem i jakoś nie dramatyzuję, pewnie jeszcze nie raz nie dwa będziemy tu gościć do czasu aż nam zamkną stomię (na razie ma sztuczny odbyt na brzuchu, i tam wali kupy do worka).

Ale mogę już zabrać głos w temacie praktyki wózkowej - po tygodniu używania Fyna, mogę powiedzieć, że jest boski. Ujelo mnie to, ze polski produkt potrafi dorownac zachodnim, nic nie skrzypi, nie jeczy, nie zacina się :) a po obciążeniu dzieckiem amortyzuje prawie tak jak Bartatina/City Car. Ostatnio w metrze staliśmy obok City Cara, właśnie (szaro-wiśniowego) - też się bardzo fajnie prezentował, gondoli wymiarowo podobne (ktoś kiedyś pisał, że Mikado ma mniejsze).

A no właśnie mi również ten kolor bardzo się podoba i cieszę się, że się nie rozczarowałam kiedy otrzymałam przesyłkę.
Z resztą tak sobie pomyślałam, ze jeśli Krasnal zrobiłby nam psikusa i zamiast chłopaka okazał się dziewczynką, to ten kolor będzie super pasował niezależnie od tego jakiej płci będzie mały użytkownik:)

No i chyba właśnie się zdecydowałam na kolor :-). Bardzo mi się podoba!!

na zdjęciach od Anessy wydawał się bardziej ciemny ten kolorek, ale jest ok:) no i rozkład kolorów masz inny, moim zdaniem fajnieszy, niż ten co sie annesie trafił. wlaśinie taki, jaki był na zdjęciach od producenta.
bardzo ładnie sie prezentuje:)
ten śpiworek też jest ok i się zastanawiam, czy dobrze zrobilam, że go nie wzięłam, bo nie byłby taki zły na zimę:)

I spacerówka:

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image

image image

image image

image image

image image

No i to tyle:)
Zdjęć z fotelikiem niestety nie mogę zaprezentować, ponieważ nie kupowaliśmy fotelika Mikado. Mamy zamiar kupić MaxiCosi, ale to dopiero za jakiś czas.

Pozdrawiam!

Haha, udało się :)
Roxi, wielkie dzięki:) a więc wklejam więcej fotek:

image image

image image

image image

image image

image image

image image

To jest część z zamontowaną gondolą, natomiast za chwilę wkleję zdjęcia spacerówki.

Uwaga, próba generalna :)

image image

http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,11.html
może to ci pomoże :)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...