Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

zakładam nowy wątek - bo część 1 już za długo się ładuje ;) ponad 400 postów robi swoje :)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek MIKADO BOSTON (i City Car) *** 2 ***

powiedzcie mi gdzie sa zatrzaski w czesci spacerowej?

mój city car juz po gdansku sie buja gdzies:)rzeczywiscie kontakt z tym producentem rewelka,wysłałam pieniadze w czwartek wieczorem ,w piatek juz mi wysłał wozek a dzis sprawdzałam dpd i juz jedzie gdzies,wiec czekam w domu,nie ruszam sie nigdzie....nie moge znalezc numeru nigdzie zeby skontaktowac sie z kurierem,zeby mniej wiecej wiedziec kiedy przybedzie.......

Curly - z tego co mi wiadomo, zamawiając wózek u producenta możesz sobie zmienić gondolę na inną :) tzn. z innego wózka Mikado :)

stelaż np. Boston, a gondola Milano :)

gondole różnią się między sobą :)

dzięki za gratulacje - dopiero teraz je doczytałam ;)

wczorajsze spostrzeżenia po kolejnym spacerze - jest problem z podjazdami :P

na moim osiedlu są podjazdy dla wózków - takie ze schodkami pośrodku albo takie w całości(pewnie z myślą o wózkach 3kołowych)

te dzielone podjazdy są nie do pokonania - zarówno stare(wylany beton) jak i nowe(kostkowe) :/ przednie koła nijak nie mieszczą się na podjeździe - "wypadają" na schodkach :(((

koło mojego bloku są 3 takie podjazdy i żebym mogła wydostać się - powinnam obejść w sumie 3 bloki - dopiero tam nie ma podjazdu koło bloku :P

A oglądałaś Espiro GTX??? Ja się w nim zakochałam, czekam tylko jak stanieje na razie bez fotelika 1260zł. Odszyty lepiej niż Jedo, jest dość miękki nie tak jak city car niestety, ale.... całkiem całkiem :D Sporo fajnych rozwiązań (budka w spacerówce nakłada się do samych kolan dzieciaczka chroniąc przed wiatrem, zacinającym deszczem; w gondoli są specjalne uchwyty do jej przenoszenia - jak kto woli w budce lub po bokach :) regulacja oparcia w gondoli na dwóch paskach jeden w górę drugi w dół... Ach...

Dzięki za opinię!
Mi się nareszcie udało obejrzeć na żywo Bostona i straciłam swoje przekonanie co do tego, że go chcę:( Trochę mnie ta budka jednak przeraziła - strzela okropnie moim zdaniem. Nie bodoba mi się też brak regulacji twardości zawieszenia, bujać to on się moim zdaniem nie da wcale. Materiał na budzie jakiś taki cienki - w większości bud, które oglądałam jest jeszcze dodatkowo bawełniana podszewka... Poza tym nie podoba mi się to rozwiązanie z wywietrznikiem z tyłu - bardzo fajny i duży i latem na pewno przydatny, ale według mnie, mógłby się na jakis zamek zapinać, bo tak to przy sporym wietrze pewnie do środka też nawieje. Acha, i jeszcze ta podnoszona końcówka oparcia w spacerówce - bez sensu - przecież większe dziecko nie da tam rady swobodnie się zmieścić...
Uważam, że przy tej cenie ciężko o coś lepszego, ale ja CHYBA jednak zdecyduję się dołożyć parę złotych i kupię Tako Jumpera X lub Jedo Fyn 4 DS:)

Agusia dzięki za opinię! Cieszę się, że wózek się sprawdza! My od tego tygodnia też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami Mikado City Car :) I muszę przyznać, że kontakt z producentem był rewelacyjny, a cała procedura zakupu przeprowadzona nadzwyczaj sprawnie. Teraz tylko czekamy, aż nasza Gosia przyjdzie na świat :)

wczoraj odbyliśmy 10min. spacerek :)

dzisiaj godzina i 10 min :)

z naszych obserwacji - Boston prowadzi się suuuper :) i na krzywym chodniku, i na asfalcie, na ziemistej ścieżce i na wysypanej kamyczkami :) po plażowym piasku też świetnie jedzie :)

wolimy opcję odblokowane przednie koła :)

budka cichutka nie jest ale i za głośna też nie :)

minus - za długie wentyle i ciężko podłączyć pompkę :) żeby napompować koła :P

w naszej sytuacji (Gabryś ma duży problem z ulewaniem, do tego "przygodę" z zachłyśnięciem - więc nie może spać na płaskim) brak ustawienia podgłówka w gondoli na taki mały skos - musimy coś podłożyć pod tą deskę :)

poza tym wózek bardzo fajny :)

curly, budka jest głośna, zdecydowanie, mojej małej na razie to nie budzi, ale nie wiem jak to będzie jak będzie starsza

Ja mam takie pytanie: czy Waszym zdaniem budka w tym wózku nie jest zbyt głośna, tzn. czy nie będzie budzić dziecka???

Dzięki dziewczyny, no nie mogłam sobie poradzić z tą blokadą, wydawało mi się, że nie da rady tego unieść ale dziś rano zadzwoniłam do mikado i kazali na siłę to podważyć no i się udało...
No to teraz już jestem cała zadowolona:-)
Buziaki

AgaCze - odblokowałaś już koła?

każde przednie kółko ma osobną blokadę :)

image

AgaCze tam masz takie dwa pstryczki przy tych kołach na górze. No i blokujesz je albo nie, W zależności od tego czy chcesz mieć zablokowane czy nie. Może u Ciebie są zablokowane.

zamówiłam naszego city cara! teraz bede z niecierpliwoscia czekac,zamówilam od producenta

Pytanko mam... Boston ma ponoć skrętne koła...No więc co ja mam zrobić żeby one skręcały?? Bo ja mam cały czas zablokowane:(

Dziewczyny, z radością informuję, że dotarł do mnie dzisiaj mój Boston:-).
Teraz tylko czekać na dzidzie:-).
Pozdrawiam i buziaki dla Waszych Pociech:*

Gosiu, to teraz tobie potrzeba duzo siły i cierpliwości, ale dla takiego małego Cuda to warto:) dacie radę na pewno, no i mam nadzieję, że to tylko tymczasowa sytuacja to pozajelitowe...
no a ja mam mamę w domu na tymczasem, więc mama ogarnia dom, a ja z pomocą męża ogarniam siebie i dziudziusia, więc sytuacja opanowana:)
tych pierwszych dni, kiedy ja jeszcze zgięta wpół, nie wyobrażam sobie bez tej mamy. Tatuś bardzo pomocny, wykąpie, wszystko przy dzidziusiu zrobi, i mamusi do cyca poda:) ale jednak nieoceniona ta kobieca ręka co i dietetyczne jedzonko zrobi, i ciuszki zapierze i dom wysprząta:)
Agusia, faktycznie teraz zauważyłam, że Ty też już mama!! gratuluję:)

Agusia Tobie też gratuluję małego Gabrysia !!!!! wypróbowaliście już wózeczek ??:)

Monia gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Buziaki dla małej Amelki !!!

Gosiu dużo zdówka dla Filipa, no i chyba lepiej, że będziecie w domu. W końcu dom to dom, od razu człowiek lepiej się czuje.

Jejku jak ja nie mogę się już doczekać naszej kruszynki, a tu jeszcze tyle przed nami.

Pozdrawiam !!

Monika, gratulacje! jak pierwsze dni w domu? ogarniasz sytuację? :)
trzymam kciuki za kolejne forumowe maluchy!
a u nas kosmos, wczoraj profesor uradzil, ze pojdziemy do domu, z zywieniem pozajelitowym, bede sama go podlaczac do pompy, codziennie bedzie przyjezdzac karetka ze swiezym workiem z jedzeniem. Na razie dla mnie abstrakcja, ale lepiej w domu niz w szpitalu, bo od tego walesania sie do szpitala, wszyscy jestesmy pochorowani...

AgaCze, ja o ujastku złego slowa powiedzieć nie mogę, warunki rewelacyjne, pielęgniarki, położne, lekarze, wszystko zależy od zmiany, ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. tylko trzeba szybko się zebrać po porodzie:) żeby móc się zająć dzidziusiem, bo położne czasu nie mają, żeby zaglądać za często do mam, no i właściwie człowiek musi sobie sam radzić i raczej sam dopytać jak coś nie wie- dlatego pytaj śmiało o karmienie i wogóle, wtedy pomogą:)
ja akurat miałam cc, więc druga doba była najgorsza, bo człowiek połamany, na znieczuleniu, a dzidziuś jest cały dzień już z mamą, i trzeba się ruszyć choćby nie wiem co:) ale z tego co wiem, to teraz wszędzie taka polityka:)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...