Wózek widłowy

Przymierzamy się do powiększenia magazynu a w konsekwencji zakupu wózka widłowego - elektrycznego. Z wysięgnikiem 4m oraz udźwigiem do 2 ton. Czy znajdzie się tutaj jakiś serwisant który podpowie na co zwracać uwagę przy jego zakupie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózek widłowy

nie kupuj używki,nie warto oszczedzac...

Re: Wózek widłowy

aby doradzić trzeba więcej informacji. Wózek z operatorem podlega pod pełny UDT I koszt około 200 zł/rok wózek z masztem prowadzony przez operatora niepełny UDT co dwa lata. Wózek może być wyposażony w zależności od potrzeb np maszt niho d*plex, triplex karetkę z wolnym skokiem rozsuwanymi widłami itd.

Konkretny komentarz, ja ze swojej strony dodałbym, żebyś się zastanowił nad maksymalnym udźwigiem takiego wózka, wysokością, na jaką jest on zdolny pakować i tym, jak dostępne są części oraz serwis (autoryzowani serwisanci). Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się między Toyotą a Linde. Sam kupowałem w Centrum Wózków Widłowych Blum - oni CI tam udzielą niezbędnych informacji.

To znaczy tak, z wysięgnikiem widziałem na Gizo o ile dobrze spojrzałem to wysokość robocza maksymalna to 5,56 m a waga to 5 ton i jest to elektryczny wózek widłowy. Najlepiej wejść na stronę i zobaczyć co i jak wygląda https://gizo.pl Wiesz firma jest polska i w dodatku jest już 30 lat na rynku;) Są też wózki spalinowe, takie mamy np u siebie w firmie, w której pracuję. Szukamy właśnie jednego jeszcze dodatkowego wózka i tym razem chcielibyśmy elektryczny.

Do wózków widłowych polecam też od razu różnego rodzaju osprzęt, na przykład coś takiego - https://mipromet.pl/pl/osprzet-do-wozkow-widlowych/342-uchwyt-do-beczek-twb.html, takie różne uchwyty itd naprawdę potrafią ułatwić pracę :)

Inne tematy z forum

Przyciemnianie szyb - gdzie? (45 odpowiedzi)

Szukam dobrego fachowca do przyciemienia szyb w aucie. Najlepiej z Gdanska.

Mechanik dorywczo (12 odpowiedzi)

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika ewentualnie jakiś starszy Pan na emeryturze, który zna...

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (20 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...