Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

osz Ty, Feniks ! to Ty nam sprzątnęłaś Carmelę! dzwonili dziś do nas z MAPU, ze już jest żakard do obejrzenia po czym za kilka godzin, że już nie bo sprzedany! to Twoja sprawka:)
i jak pierwsze wrażenia? ładny jest ten wózeczek? jak ta tkanina żakardowa? opowiadaj :)

Słoneczko - czyli Ty masz tą seville?
http://www.ceneo.pl/25701417
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

taki turkus :D
http://alaias.istore.pl/pl/27-posciel-3el-zyrafka-afryka-90x120-turkus.html
czyli niebieski aletaki soczysty i w ogole!!:D

npo mój ma 5 miesiecy wiec jeszcze nie jezdzilam w sezonie owadow :P

ja kupilam w mapu kurierem do domu, bo po 1. nie mam samochodu, 2. i tak z przesykla wyszlo mi taniej niz w sklepie w Gdansku w ktorym mi pokazano i polecano tego producenta :)
a poza tym w mapu maja wózki zastepcze czylijeśli cos i na gwarancji wózek idzie do producenta to dostaniesz wózek zastepczy :D

i w jednym i drugim sklepie maja tez inne wózki innych producentów - czesto drozsze a i tak i w jednym i w drugim sklepie polecali mi tego producenta :) i w kazdym z tych sklepow ani razu nie bylo reklamacji na tego producenta, a np. na xlandera maja co rusz ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

byliśmy dziś w Mapu obejrzeć wózki, bylismy zdecydowani na jakis jedo. wyszliśmy ze sklepu z carmela szara, materiał zakardowy. przywiezli go chwile wczesniej. obecnie w sklepie jest tylko jedna carmela brazowa-mat.standardowy; sevilli i carery nie bylo. dodam tylko ze maja teraz promocje 3w1 z fotelikiem maxi cosi (do końca tygodnia)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zerko - tzn. wiem, że mają wszystkie modele ale nie wszystkie kolory. ja pytałam konkretnie o carmele i mieli chyba 2 albo 3 kolory (na razie tylko z tkanin standardowych, nie żakardowych). nie wiem, jak z sevillą i carerą - wiem tylko, że są, ale ile kolorów i jakie to nie.

Czyli co, Słoneczko, owady się nie zlatują? :) (czy nie miałaś jeszcze okazji w lecie pojeździć?) :) btw...turkusowy mówisz? mi te wózeczki na zdjęciach bardziej na niebieskie wyglądały ale jak mówisz, że on turkusowy to tym lepiej, bo właśnie na te niebieskie/turkusowe się pewnie będę decydować...

ja mam turkusowy i mam owady gdzieś ;P po prawdzie na każdy kolor co leci - też się "bałam" że na żarowiaste polecą owady, ale ktoś mi coś powiedział i dałam sobie spokój z paniką o owady (tylko nie pamietam co, ale musiało to być coś przekonującego ;P).
A poza tym dziecko nie będzie na czarno ubierane węc jak nie do wózka to do dziecka owady poleca...
Mnie, a raczej wózek widać z daleka - przynajmniej kierowcy już wcześniej mnie widzą na przejsciu ;)

Kaja, a kiedy widziałaś te wózki w Mapu? Bo mieli wyprzedaż i pare tygodni temu mieli tylko jeden carmelo :( a chciałabym popatrzeć :)
Acha Lusia dzwonilaś i obecnie są te wózeczki wszystkie super wiadomość :)))

Kaja, a jak oceniasz tą wielkość? nie przeszkadza? jak np. z mieszczeniem się w bagażniku?

one wszystkie są śliczne, zadecydować o kolorze to będzie najtrudniejsze!

tak, to prawda, dzwoniłam też do tego sklepu i mają tam i Seville i Carerę i Carmelę, czekam jeszcze na Carmelę z tkaniną żakardową (ma być pod koniec tygodnia jakby co), bo to mnie interesuje

my mamy seville jasny szary kolor jest super i odziwo brudu na nim nie widac ;) dziewczyny żarówiaste kolory są śliczne ale weźcie pod uwage ze przyciagaja owady :/ w gdyni w MAPU można obejrzeć mają po kilka kolorów :)

Lusia ja chcę ten ciemny z żółtymi wstawkami na stelażu i kołach, te kropki przy tym ciemnym szarym chyba mi nie przeszkadzają, ale bardzo chciałabym zobaczyć wózek na żywo, a podobno w Gdyni można je sobie obejrzeć :)

Ja z kolei wybiorę pewnie coś z Carmeli albo Sevilli, chociaż w gruncie rzeczy te trzy modele (czyli Sevilla, Carera, Carmela) to to samo, różnice dotyczą tylko kolorów, tkanin. Mi od początku też podobała się Carera, ale te kropeczki, które są na większości modeli są to takie pseudo-brylanciki, nie podobają mi się, zwłaszcza, że spodziewam się synka :)
Jakbym miała córeczkę to by mi pewnie tak nie przeszkadzały, ale wolę coś bardziej unisexowego ;)
Beata, która Carera Ci się podoba? :)

Lusia dzięki za założenie tematu! Bo ja też rozważam zakup Camarelo ale baaardzo podoba mi się Carera, poród mam w sierpniu więc chciałam dużą gondolę aby Maluch przejeździł w niej do wiosny.
Ale czytając opinie za które bardzo dziękuję tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to dobry wybór :)

POLECAM POLECAM nie mam porównania z innymi wózkami ale sevilla jest cudowna. Używamy ją już prawie 8 miesięcy i cały czas utwierdzam się w przekonaniu, ze to dobry wybór jak nie najlepszy :) jedynym minusikiem jest mała i nie wygodna do wkladania torba pod wózkiem np żeby włożyc jakies zakupy lub cos innego ale za to ma taki bajer ze mozna calkiem ja odpiąc i mieć dodatkową przenośną torbę :) gondola chyba najwieksza ze wszystkich jakie widziałam.budka gondoli na zimę jest perfekcyjna bo jest duża także zakrywa dużo.wraz z pokrowcem na nożki ma "oslonke" ktora dodatkowo oslania przed wlatywaniem zimna do gondoli.duza budka w spacerówce jest również super bo dobrze i duzo oslania.duży atut tego wozka to zwrotność,wygoda prowadzenia,w sumie sam jedzie:)w razie pytań służe pomocą :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze jakieś głosy, opinie w sprawie wózków Camarelo?

Eh, nie przyszłoby mi też nigdy do głowy to, że w wysokim wózku dziecko będzie powyżej poziomu spalin! Nie ma to jak głos doświadczonej Mamy :) :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki 1985Sloneczko! Twoje rady bardzo mi pomogą, jestem bliska zdecydowania się na któryś z modeli camarelo, pozostanie mi tylko dylemat co do koloru, ale to już przyjemniejszy aspekt do roztrząsania :D

Drogie Panie, czekam na więcej opinii o camarelo!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

same części gondola czy spacerówka są leciutkie :) ja byłam w szoku jak mi w sklepie pani dała do sprawdzenia :)
gabaryty mi nie przeszkadzają, po kilku dniach nabiera sie wprawy w obracaniu i noszeniu :D

ja mam 168 więc 2 cm ;P
a wysoko jest ułożona gondola to fakt i właśnie dobrze! po 1. jak będziesz po porodzie (obojętnie sn czy cc) nie musisz się schylać do dziecka, czy go z dużego schylenia podnosić, niby nic, ale docenisz później ;P a po 2. dziecko jest powyżej poziomu rur wydechowych samochodów (większości samochodów na naszych drogach), więc spaliny nie idą bezpośrednio w dziecko ;) a jak gondola czy spaceówka są niżej, ten cały szsajs wali dziecku prosto w twarz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak, z cięższym dzieckiem to z żadną gondolą nie będzie łatwo:) dlatego bardziej pytam o te gabaryty. Wydaje się też mega wysoki ten wózeczek, ja mam 166 i boje się, że będzie dla mnie za duży... a tak mi się podoba! ale wiem, że wygląd to nie wszystko ;) rozumiem, że spacerówki jeszcze nie używasz?

Ja w gondoli wnosiłam dziecko - stelaż trzymałam w wózkarni, od niedawna trzymam też gondolę, moje dziecko podrosło, więc nie daje rady ;) ja jeżdżę tylko zkm i nie mam najmniejszych problemów :D będąc w ciąży wiedziałam że urodze dużego chłopaka więc zależało mi na jak największej gondoli :) na zakrętach np wchodząc do windy, zakręcając na schodach, czy na wejściu do mieszkania (wąski pzredpokój) dawałam radę - bo musiałam choć łatwo nie było :)
jesli chodzi o wagę to powiem tak, na początku musiałam cały wózek do domu wnosić (zanim dorobiłąm klucz do wózkarni) i sam stelaż jest ok, sama gondola też, gondola z małym lekkim dzieckiem też ujdzie - ale jak dziecko ma przeszło 7kg to już nie jest łatwo :P

Dzięki! a nie jest za duży?
mnie trochę przestraszyły jego gabaryty, nie wiem, czy nie będzie dla mnie za wielki - gondolę będę musiała wnosić dosyć wąską klatką na trzecie piętro, będę też jeździć tramwajami, autobusami - nie przeszkadzają w takim codziennym życiu jego wymiary?
a jak oceniasz jego wagę? wydaje się lekki (i producent podaje, że waży tylko 11,5 kg - lżejszego nic nie znalazłam!)
co do designu i kolorków to są rzeczywiście boskie! :)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...