Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

medicalna2@gmail.com

czy ta eko skóra nie żółknie czy cuś??
nie chce wtopić kasy...
dzieki Feniks;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

emka podaj swojego maila to wysle Ci fotki wozka po kilku miesiacach uzytkowania:)

powiem wam, ze mozna zwariować:P
narazie wozek uplanowany, czekam jeszcze na jakas obnizke moze;p gdzies moze w grudniu kupimy, oby nic nowego nie weszło i w glowie nie zawróciło...

Feniks i jak sie go uzytkuje?? zadowoleni jestescie? nie brudzi sie chyba ten kolor tak bardzo jak te jasne??
chcialam jasny kolorek, ale stwierdzilam, ze on przeciez dla małego dziecka jest...wiec czuje ze wszystko mogłoby być upaćkane....

to moje pierwsze dziecko.... ale tyle zakupów nas czeka wszystkie :P
jakos moze damy rade;)

problem jeszcze jest z lozeczkiem.... bo chcialabym lozeczko z szuflada... i do tego moze komode z przewijakiem... komoda potrzebna, bo nie bede miała gdzie wlozyc rzeczy małego, a chcialabym miec pod reka i odzież i srodki do pielegnacji...

moze ktos ma jakis pomysł na niedrogi zestaw??
pozdrawiam:)

Emka ja rowniez spodziewam sie synka :) i tez zastanawiałąm sie nad tymi wozkami co ty :) byłam zdecydowana na lupo comfort do momentu kiedy zobaczyłąm carmele :) w ostatecznosci zdecydowałam sie na camarelo carmela cr-25 zakard bo cr-23 właśnie wydaje mi sie bardziej dziewczecy ale to oczywiscie kwestia gustu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam CR23 i moj maly mezczyzna w nim jezdzi od kilku miesiecy, na razie nic nie mowi ze damski;)

hej, witajcie

ja tez duzo wozkow przesledzilam...dajcie znac jak sie sprawuja..moj synus przyjdzie na swiat końcem stycznia, ale juz bym wolała wiedziec, ktory wozek wybrac

typow bylo kilka:
seria Camarelo
Bebetto
Lupo Comfort
Jedo Memo Fyn

i chyba wybierzemy Camarelo carmela wzór CR 23 żakard

czy myslicie ze jest to wersja damska?? czy dla małego mezczyzny rowniez??

Mi się z łożyskami w kołach nic nie działo, to jedna z największych zalet tego wózka - że cudownie, gładko jeździ.

Ja nie do końca ufam sprzedawcom, którzy bardzo wciskają jakiś jeden konkretny produkt.

Natomiast mi się zepsuła regulacja oparcia w gondoli - przy pierwszym użyciu od razu, więc jestem bardzo zła i mam nadzieję, że uda się nam to zareklamować (jeszcze nie byłam z reklamacją).

No właśnie ja się dowiedziałam od sprzedawcy w jednym sklepie. Ale sprzedawca dziwnie polecał cały czas Tutka. Drugi sprzedawca w tym samym sklepie innej pani tez widziałam tego samego Tutka polecał. I moje Camarelo po prostu ocenił że ma właśnie takie reklamacje...

no właśnie jest boski i nie wiem co robić... :( z jednej strony jest piękny i bardzo elegancki, z drugiej strony jak będzie cały brudny to raczej z jego urody i elegancji niewiele zostanie...

wiesz, ja też jeszcze nie kupiłam camarelo ale co najmniej od dwóch miesięcy poważnie się interesuję tymi wózkami. Zgłebiam temat na wszystkie sposoby jak się da i gdzie się da. Pytałam już wielu sprzedawców i przedstawicieli handlowych o reklamacje. Mam też Panią w sklepie dziecięcym, do której mam zaufanie. Do tej pory nikt mi nie mówił o żadnych reklamacjach związanych ze zużyciem łożysk w kołach. dowiaduję się tego od ciebie po raz pierwszy....

Dziewczyny użytkujące mam pytanie, bo byłam nastawiona na ten wózek a sprzedawca mi odradził bo:
Padają łożyska w kołach i wózek nie jedzie równym torem w sensie kółko przednie za tylnym i dziecko telepie przez to. Miałyście taki problem?

o kurcze ten 28 jest boski, też bym zachorowała, jak wybierałam kolor to tego nie było. tez podobał mi się jakiś jasny w szarosciach, ale w końcu zrezygnowałam, bo się bałam, że będzie się bardzo brudził :(

Drogie mamusie! planuje kupić carerę w jasnych beżowych kolorach. Zachorowałam na punkcie kolorów ca-18 i ca-28. Bardzo obawiam się jak będą się sprawować podczas użytkowania. Może macie jakieś doświadczenia z jasnymi kolorami w carerach? Proszę podzielcie się swoim doświadczeniem bo nie wiem co robić! Brudzą się te beże czy mogę zaryzykować? pomóżcie, plisss.... :)

Słoneczko - Ty używałaś gondoli głównie z przykryciem czy bez?

Hej Lusia :) Zastanawiam się nad kupnem wózka Camarelo Carmela w kolorystyce turkusowy żakard,a z tego co przeczytałam to ty kupiłaś taki wózek i miałabym prośbę czy mogłabyś przesłać zdj na maila(eszurabik@wp.pl)jak wygląda ten wózek i opisać w paru zdaniach jak się wózek sprawuje i czy warto go kupić.Pozdrawiam

tak, wewnętrzna wyściółka jest odpinana i można ją prać

cieszę się, że kupiliśmy ten wózek - z chyba najdłuższą gondolą- bo mój synek okazał się mega długi. W x-landerze już się nie mieści w gondoli a ma 3,5 mca. w camarelo jeszcze spokojnie pojeździ.

Dzieki dziewczyny jestem juz w 100 procentach zdecydowana na ten wózek i ten kolor bo jest naprawde sliczny :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Używam przeszło 10miesięcy, gondolkę używałam 6-7 m-cy (jest tak długa że mój mimo że mega długi tyle czasu w niej jeździł i nie obijał głową :P) i nic mi nie zżółkło ani się nie pobrudziło :/ poza 2 razami kiedy raz ptak "naptakał" na okrycie gondoli i sama osobiście w rybnym tłuste pudełko z rybkami położyłam na wspomniane przykrycie gondoli :P wszytsko ładnie poschodziło a kolor niezmieniony :D

ale to co ci sie przybrudziło/ zżółkło to chyba mozna odpiac i wyprac ? czy nie koniecznie?

Jest śliczny to prawda. Z zewnątrz nic mi się nie brudzi (nie czyściłam go ani razu a używamy już prawie 4 mce), ale wyściółka ta ze środka, biała, trochę zżółkła czy się po prostu przybrudziła i się odrobinę zmechaciła, ale tylko tam, gdzie jest na zewnątrz - to ,co schowane pod budą jest nadal idealnie białe. Troszkę też się przybrudziła torba, bo ją non stop odpinam, kładę nie raz na ziemi itd. Więc po prostu - od intensywnego użytkowania jest odrobinę przybrudzona. O torbę z resztą martwię się najbardziej, czy przetrwa, bo jest tak sobie pozszywana.

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...