Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

dziekuje Ci serdecznie :) wózek jest sliczny :) a jak z utrzymaniem czystosci wózka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysłałam

Czy ktoś tu jeszcze zagląda?? :) dziewczyny prosze was bardzo o te fotki jak nie sprawie tym nikomu problemu, bede bardzo wdzieczna
aukcje.wroclaw@wp.pl

Witam wszystkie posiadaczki wozka carmela :) ja równiez chce zakupic ten wozek w kolorze turkusowym czytalam gdzies ze kilka dziewczyn go posiada niestety nie ma nigdzie w sklepie pokazanego tego koloru czy moze ktoras z was moglaby mi przesłac takie bardziej rzeczywiste zdjecie ? bylabym bardzo wdzieczna :) Ja równiez nie naleze do osob wysokich mam 162 ale ja patrze raczej na to ze to dziecku ma byc wygodnie a nie ja mam ladnie wygladac z wozkiem ( maz ma 190 dlatego mi akurat zalezalo na dosc wysokim wozku :P )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to prawda nie nadaje sie dla niskich osob;p my go mamy bo jestesmy wysocy ja mam 173 i jest super:)

Po raz kolejny ogladalam Camarello i jednak z niego rezygnuje. Gdyby gondola miala wysokosc spacerowki to od razu bym kupila. Prowadzi sie lekko ale dziwnie sie przy nim czuje, za wysoki dla mnie. Decydujemy sie na Tutka Grandera lub Tambero. Tutek Tirso bardzo mi sie podoba ale tez za wysoki.
Pozdrawiam

Hej, mam sevilkę i faktycznie jest dość wysoka. Ja mam 173 cm i gondole na wysokości bioder, wózek sam w sobie też jest sporawy. Jak rozpakowałam go w pokoju to byłam w szoku, w sklepie wśród innych wózków wydawał się mniejszy. Teraz już się przyzwyczaiłam i mnie nie przeraża :). Także wydaje mi się że najlepiej będzie jak go zobaczysz i staniesz obok, czy będzie Ci wygodnie z niego korzystać. Myśle że z pchaniem nie miałabyś problemu bo prowadzi się leciutko, ale co do wysokości może być problem.

Cieżko powiedzieć...Camarelo prowadzi się jak po lodzie, na prawdę można to robić jednym palcem i jest lekki, dziecko może go spokojnie prowadzić - przetestowane - drobniutka siedmiolatka dawała radę :) jednak jest duży i bardzo wysoki. Chyba największy i najwyższy jaki widziałam. Moja rada jest taka, żebyście się do tego wózeczka "przymierzyły". Obejrzyjcie w sklepie, stańcie obok niego, pochodźcie, pooglądajcie się w lustrze jak będzie taka możliwość i same oceńcie czy Was wizualnie nie przytłacza (bo trochę rzeczywiście może, ale jak będziecie się z nim dobrze czuły to bieżcie, bo jest fajny!)Z drugiej strony jak patrze nieraz na te malutkie i niskie wózeczki gdzie dno gondoli jest niemalże na wysokości kolan i prowadzi je wysoki facet czy nawet wysoka babka to to wygląda moim zdaniem śmiesznie. Wysokie wózki są fajniejsze :)

Ja sie podlaczam pod pytanie Moniki. Jestem tego samego wzrostu i raczej drobnej postury i czuje ze ten wozek troche za duzy jak na mnie. Maz jest nim zachwycony bo duza gondola i spacerowka, dobrze wykonany ale wydaje mi sie ze moze byc mi ciezko wozek prowadzic.
Podoba mi sie rowniez Tutek Tirso i Tambero. Jutro jedziemy go obejrzec. Jest troche nizszy niz Camarello ale tez mniejszy.
Pozdrawiam :)

odebralam wozek z reklamacji - wymieniono czesc na nowa. jestem bardzo zadowolona z obslugi.
dodatkowo dodam ze obecnie w mapu jest carmela zielona gdyby ktos chcial zobaczyc. no i mapu bedzie istnialo stacjonarnie do konca sierpnia.

A co myslicie o camarelo q sport?

Witajcie dziewczyny,
co prawda nie jestem z Trójmiasta. Ale mam do Was wazne dla mie pytanie, tym bardziej, ze nie mieszkam nawet w PL, ale przyjadę tutaj za 1,5 tyg. i oczywiście zamierzam obejrzeć Camarelo Carerę i Sevillę, i ewentualnie kupic już teraz lub we wreśniu jak tutaj znowu będę. Wreszcie moj problem: jestem niska (155cm) i już kilka razy ktoś napisał mi ze jestem za niska na te wózek, ze on mnie przytłoczy gabarytami. Czy on jest faktycznie taki wielki? Jestem przerażona bo to jest póki co jedyny wózek który mi sie podoba, moze poza jednym z Tako ale on jest 1000zł droższy. Czy może nie przejmowac się tymi opiniami...myśle, ze nawet jak jest wysoki to dam radę ze spacerówką (ma 122 cm wysokości, więc będę ponad nią wystawać, a spacerówka jest już chyba ciut niższa. Może jest tutaj jakas niska mama tak jak ja? Dodam jeszcze, ze mam nadwagę, więc nie jestem jakąś tam pchełką, zebym popchać wózka nie dała rady. Za ok. 2tyg. będe widzieć ten wózek, ale prosze Was napiszcie mi szczerą opinię.

Aha i jeszcze jedno - czy któraś z Was oglądała może kolor zielony Carery, jak się Wam wydaje? I czy ta farba ze stelaża nie odpryskuje?

Pozdrawiam Was i Wasze maluchy.
Monika

w sklepie Calineczka na ul. Grochowskiej 180 obok ronda Wiatraczna

Justine czyli dokładnie taki jak nasz ;) turkusowa sevilla - to strzał w 10 :D

Jedyny minus dla mnie to ciężki dostęp do torby jak jest spacerówka (przynajmniej jak jest spacerówka w moim kierunku, nie wiem jak to będzie jak odwrócę Młodego:P) Byliśmy w sklepie obejrzeć inne wózki które miałąm wypisane i Pnai w sklepie poleciła nam ten wózek - Mąż sobie nim pojeździł, a gdy pojechaliśmy do Mama i ja właśnie z bliska obejrzeć jedo fyn to Mąż jak się nim pobawił stwierdził że o wiele lepiej prowadzi się sevilla i padło na nią ;) co prawda Mąż nie tyle porównywał zwrotność co "wybicia" przy naciskaniu na rączkę by przód podnieść - np przy wjeździe na krawężnik :) i na pewno nie zamieniłabym przednich obrotowych kółek na takie tradycyjne tylko do jazdy na wprost :P to jak ja w sklepie między półkami wywijam :D bajka :D

Ja zdecydowałam się ostatecznie na Sevillę turkusową. Wczoraj przyszła - jest piękna i jestem strasznie zadowolona :) Lepiej ocenić będę mogła dopiero we wrześniu, bo wtedy będzie dzidzia :)

Dziękuje za odpowiedz ;)
My zastanawialiśmy sie właśnie nad jedo fyn ale przekonuje sie coraz bardziej do camarelo;)
Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Justyna, ja mam dokładnie ten kolor. kupiony 4 miesiace temu. jak na razie z kolorem nic sie nie dzieje.
obecnie mam stelaz w reklamacji - pekl jeden plastikowy element. sprzedawca w mapu powiedzial ze pierwszy raz takie cos sie zdarzylo. taki sam element ma wiekszosc wozkow, moze to wada fabryczna?
tak poza tym faktem to jestem z wozka baaaardzo zadowolona.dam znac czy nadal bede po naprawie:)
uzywam obecnie jedo fyn jako wozek zastepczy (dostalam w sklepie) i nie moge sie doczekac powrotu swojego. zdecydowanie bardziej zwrotny i stabliny oraz lepiej zamortyzowany, a jezdze nim po wejskich nieutwardzonych drogach wysypanych tluczniem:)
z drobiazgow ktorych mi brakowalo to nie ma prawie odblaskow wiec dorobilam swoje. no i budka (szara) zauwazylam ze ma szew jaskrawozielony. normalnie tego nie widac, u mnie prze koncu lekko rozszedl sie wiec zauwazylam.

Witam drogie Mamy;)
Mam pytanie jestem zainteresowana kupnem Carmela CR 23 biało szary jedyna rzecz która mnie martwi to czy ta ekoskora nie zzolknie ? Proszę o pomoc czy macie jakieś doświadczenie lub opinie na ten temat .. Zwłaszcza ze wozek chciałabym zostawić dla 2 dziecka

Justyna

Dziewczyny, super, że tu trafiłam, bo też poważnie rozważam zakup tego wózka :-) czy osoby z Warszawy mogą mi podpowiedzieć, gdzie w stolicy można go obejrzeć na żywo?

Jasne, już wysyłam :)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...