Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

Do zizianka : I jak kolorek na żywo? Ja jadę za 2 tygodnie kupić właśnie ten model ale nie mogę się zdecydować czy kupić ten szary jasny CA-14 czy może CA-20. Tylko boję się, że ten z kolei będzie za ciemny (za czarny).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko my mamy mały pokoik i musimy się zmieścić ze wszystkim :( z wózkiem też... maxi cosi mają składane na płasko "na klik". właśnie jak mi kiedyś przedstawiciel to pokazał to "zakochałam" się w tym patencie, bo np. elea po złożeniu stelaża i gondoli spokojnie zmieści się pod łóżeczko, ale za to nie podoba mi się design wózka i w ogóle ciężko mi się go prowadzi :P jak nie urok to ... :P i teraz szukam zastępstwa :D

chyba po prostu zobacz w sklepie, niech Ci pokażą, jak to wygląda złożone i ocenisz, czy Ci się zmieści. Może inne wózki mają jakieś super proste systemy składania gondolek? Chociaż wydaje mi się, że tego raczej się używa okazjonalnie.

kurczę. strasznie podoba mi się ten wózek, ale ja chyba będę składać gondolę codziennie :P

Jeśli chodzi o Sevillę odpowiedź dziewczyny z góry tu też pasuje - gondolę składasz, ale ja ją raz składałam jadąc na działkę :P stelaż wchodzi do bagażnika toyoty yaris :P niedługo przetestuję do kia picanto :D bo do samochodu znajomej bez problemu ale Ona ma coś tak wielkiego że do bagażnika stelaż nieskładany wchodzi razem ze wszystkimi częściami wózka :P

Piszę o Carmeli.
Gondolę owszem się składa - ale nie tak "hop-siup" (troszkę z tym trzeba pokombinować - na pewno nie do składania na co dzień) i nie aż tak wiele się w sumie na tym zyskuje. Co do włożenia do samochodu - oczywiście zależy jaki samochód, ale stelaż składa się bardzo kompaktowo, na płasko do na prawdę niewielkich rozmiarów, koła zdejmuje się jednym przyciskiem. Musiałabyś sobie to zobaczyć, żeby ocenić, czy do Twojego auta wejdzie, jeżeli masz obawy.
Co do spacerówki zaś to jakaś bzdura - jest wręcz przeciwnie. Te wózki są największymi, jakie widziałam, więc myślę, że starczą na stosunkowo długo. I gondola i spacerówka są duże.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam :)
powiedzcie, Kochane. czy gondolę da się złożyć na płasko i czy to mega trudne jest? I jak z włożeniem wózka do samochodu? mieści się do zwykłego, czy tylko kombi?
ostatnie pyt. odnośnie spacerówki, czytałam opinię, że mała i na krótko starcza ogólnie ten wózek. to prawda?
z góry dziękuję :)

Byłam dziś w Bobo wózkach po fotelik. Mają brązową Seville i fioletową Carerę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mapu w Gdyni i Bobo wózki na Łostowickiej w Gdańsku. Ja kupiłam w końcu w Bobo wózkach właśnie - nie mieli co prawda Carmeli na stanie (tylko Seville), ale mi zamówili do salonu żebym sobie mogła obejrzeć i jak mi się spodoba, kupić. Zdaje się też, że komis Słoneczko na Trakcie Św. Wojciecha współpracuje z tą firmą - kiedyś jeszcze dawno oglądałam u nich Carerę, ale nie wiem, czy mają inne modele tego producenta i czy można jakoś zamówić.
Tyle wiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wózki Camarelo przynajmniej 2 tygodnie temu można było obejrzeć w BoboWózkach w Gdańsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w którym sklepie w Gdańsku można kupić te wózki?

stelaż mieści się do bagażnika Colta (a jest mały) - resztę upycha się po aucie - nie jest tak źle:)

nic mi się nie stało z żadną tapicerką - ani na zewnątrz ani wewnątrz ;)

co do prania - ja nie prałam, kupiłam ok miesiąc wcześniej i rozstawiłam do wietrzenia - fakt jak wszystko nowe miało swój zapach, ale na tyle delikatny że stojąc w pokoju samo "wyszło" :) aaa tylko tą wyściółkę i materacyk wystawiałam na balkon :)

Dziewczyny lada chwila też planuje kupić ten wózek- jednak ostatnio wśród wielu pozytywnych opinii pojawiła się jedna mocno negatywna, że tapicerka po krotkim czasie użytkowania wygląda jak po 7 dzieciach, zmechacona. Czy Wam też coś takiego sie przytrafiło? Czy znajdujecie jeszcze jakieś wady wózeczka? Bo mocno mnie to zmartwiło :(

to racja, że chyba głównie od kół taki zapach

wozka nie pralam i w sumie nie mialam tego w planach. na materacyku bedzie przescieradelko i kocyk,czyli analogicznie jak w lozeczku - tam tez materaca nie piore tylko przescieraedlko i posciel. a co do zapachu to moja gondola w srodku nie pachnie "nowoscia", zapach jest glownie od kol, ale i one z czasem sa mniej wyczuwalne.

a kolorem też się mocno zdziwiłam (choć na szczęście mi się podoba, mimo, że jest inny niż na foto) więc radzę nie brać w ciemno!

zapowiada się, że będzie, mam nadzieję:)

mam jeszcze pytanie - feniks prałaś już tą wyściółkę ze środka oraz pokrowiec materacyka? w ilu st.? nic się z tym nie stało? chcę wyprać przed pierwszym użyciem bo wózeczek rzeczywiście dość mocno pachnie nowością, ale się boję, że coś poniszczę. W instrukcji nic nie piszą o praniu tej wyściółki, metki też nie ma żadnej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na stronie faktycznie taki mocno niebieski jest. oby dobrze służył:)

CR-25 , ale w rzeczywistości odcień jest dużo bardziej zielony niż na zdjęciu. Taka morsko-turkusowa zieleń.

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...