Wózki Camarelo - proszę o opinię

Drogie Mamusie!
Proszę o opinię na temat wózków firmy Camarelo - modele Carmela,Carera i Sevilla.
Każdy głos będzie dla mnie ważny.
Liczę na Wasze obszerne wypowiedzi :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wózki Camarelo - proszę o opinię

na jaki kolor się zdecydowałaś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam w końcu Carmelę !:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

widziałam ten kolor na żywo, fajnie wygląda bardzo:)
mi też się podobają jasne, białe, kremowe. np. CA 12 z tą krateczką jest wg. mnie boski, ale też się boję, że się będzie za bardzo brudził, dlatego wybiorę coś żywszego i ciemniejszego.

CA-14, czyli odcienie szarosci, nie lubie jaskrawych kolorow, a ta kombinacja wydawala mi sie najbardziej stonowana i elegancka :) jeszcze podobal mi sie wozek w odcieniach kremowych, ale wystraszylam sie, ze bedzie sie bardzo brudzil.

mi właśnie o takie typowe "bujanie" chodziło - że jak bujałam, to od razu cały przód się unosił do góry... (amortyzatory były odblokowane)

Zizianka, jaki kolor wybrałaś? :)

my w sklepie testowaliśmy wózek z zablokowanymi amortyzatorami i odblokowanymi i była duuuuuża różnica. porównując z innymi wózkami które mają amortyzatory ten był najbardziej miękki. mąż w ramach testów poświęcił się i kazał przejeżdżać po swojej nodze;)
oczywiście jeśli chodzi o typowe "bujanie" to jednak wózki na paskach lub wahaczach takie klasyczne, z czterema dużymi nieskrętnymi kołami lepiej dają sobie radę.
i tak jak pisze Sloneczko bardzo skrętny, można w miejscu zawrócić. i budka na lato z dużym okienkiem z moskitierą - bajka:)

mój Mąż jak się "bawił" w sklepie naszą sevillą, to później testując inne wózki (m.in. fyn) powiedział że najlepiej pracowały amortyzatory w sevilli :) więc może w sklepie był wyrobiony, albo coś ;) powiem tak, po płaskim i gładkim terenie sunie jak po lodzie, po zaspach śnieżnych chodzi lekko - po prostu idealna terenówka na każdy teren:D w sklepikach z wąskimi "alejkami" (w małych sklepikach słowo alejka to zdecydowanie za dużo:P) świetnie zakręca :)
fajne w gondoli w budce jest możliwość odpięcia części materiału i zostaje siateczka, dziecko osłania ale nie zasłania :)

No i kupilam camarelę, dostarcza za tydzien :) klamka zapadla i koniec, dam znac za jakis czas, jak sie sprawuje. generalnie doszlam do wniosku, ze nie ma wozka idealnego, a ten spelnia wiekszosc moich wymagan. jego gabaryty troche mnie przerazaja, ale kilka doswiadczonych mam mi mowilo, ze wlasnie im wiekszy tym lepszy i wygodniejszy. dziecko szybko rosnie, a do gondoli na jesien trzeba tez zmiescic kombinezon, jakis kocyk... no zobaczymy :) co do amortyzacji - na pewno testowalam wozki z lepsza (wspomniana wyzej seka ma niesamowicie mieciutka amortyzacje, glownie ze wzgledu na to bardzo sie nad ta seka zastanawialam), ale coz, tamte nie odpowiadaly mi pod innymi wzgledami. ale amortyzacje tez sie ustawia, wiec moze w camareli kiedy ja Lusia ogladalas miala akurat zablokowana? a co do wywazenia... nie zauwazylam, zeby w camareli bylo cos nie tak.

Oglądałam dziś Carmelę i Sevillę. Podobnie jak Ty, oczekuję pierwszego dziecka i podobnie - najbardziej się obawiałam dużych gabarytów tych wózków. Jednak po dzisiejszych oględzinach przekonałam się, że chyba przesadzałam i nie przeszkadza mi to - obejrzałam sporo innych wózków i na ich tle nie wydaje mi się jakiś wielki a fajne jest to, że jest wysoki. Ale wiesz, to tylko moje wrażenia, sama jeszcze nie mam ani wózka, ani dziecka, ani się nie zdecydowałam do końca :)
Ja za to po oględzinach na żywo mam wątpliwości co do amortyzatorów i wyważenia wózka .
Chciałam więc dopytać dziewczyny, które już go mają i używają, jak oceniacie amortyzację i wyważenie? Bo jak go próbowałam "pobujać", od razu podnosił mi się cały przód zamiast uginać się na samych resorach... nie umiem tego lepiej opisać :) Z Jak oceniacie amortyzatory?

dziewczeta, ja sie ciagle waham i mam juz dosc meki, chyba kupie te camarelę (carera, szary). jestem z warszawy i widzialam tu ten wozek "na zywo". dajcie tylko znac prosze, czy on na pewno nie wydaje wam sie za duzy? oczekuje pierwszego dziecka i nie znam sie na wozkach, chcialam jakis maly, zwrotny, ale z tego co czytam to jednak duze wozki sa lepsze dla dziecka. no i ta camarela jest tez w miare lekka. jutro zamierzam jechac do sklepu i ja zamowic... jak zdazycie dajcie znac. zastanawiam sie jeszcze nad baby seka (dostepny na allegro), ale nigdzie nie moge znalezc opinii na temat modelu vegas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziękuję i ja!

Feniks jeszcze raz bardzo dziękuję! Wybrałaś naprawdę świetny kolor wózka :)

wysłane

poproszę, nerekai@o2.pl
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na stronie Camarelo chyba dobre zrobili zbliżenie na te szlaczki? Jakby co w Gdyni w Bobowozkach jest szara Sevilla i granatowo-czerwona Carrera :) też mi się marzy ten wózek, ale już mamy eyelashes do innego :]

Feniks a mogłabyś przesłać mi też zdjęcia na maila?
biwancio@wp.pl

Lusia jeśli chcesz podaj maila, zrobie zdjecia jak na zywo wyglada ten material i Ci wyślę.

super, zazdroszczę Feniks, że już macie wózeczek :) ja chciałam najpierw obejrzeć ten żakard, ale skoro tak trudno z jego dostępnością, to nie wiem, czy się nie będę w ciemno zamawiać, zwłaszcza, że termin się zbliża...
dzięki za Twoją opinię:)

Słoneczko - dzięki za info!

Lusia tok to mój :)

tak to my jestesmy winowajcami calego zamieszania, ale wcale nie załujemy:D
no jakby ladny nie byl to bym go nie kupila;) a tak serio:
mysle ze wszystko zalezy od tego czego sie oczekuje od materialu. Ten zakard to takie "esy floresy" szare, matowy (mi troche sie kojarzy z takim zakardem z garsonek, malo on wozkowy -hihi).na budce i srodkowy pas gondoli to ekoskora biala.dol-plastikowy. u nas akurat stelaz jest do tego bialy. my stwierdzilismy ze nawet gdyby jakas plamka byla to na tym wzorzystym materiale nie bedzie tak widac, lepszy niz taki sam, ale jednolity.
i gondola i spacerowka maja piekne duze zabudowane budki z okienkami wentylacyjnymi i "wizjerami". carmela ma dluzszą budke z przodu niz sevilla i carera wg sprzedawcy.
na pewno jest lzejszy od jedo (z nim porownywalismy), super latwo wypinana sie gondola, zwrotny i ogolnie wg mnie bardzo przyjazna obsluga wozka dla kobiety, duza gondola, no i torba do wozka taka bardziej kobieca jest niz w innych wozkach.
nie mam doswiadczenia, ale budka od spacerowki ma cienszą "scianke" od gondoli i nie wiem czy nie bedzie zima przy duzym wietrze przewiewac - to jak na razie jedyna watpiwosc, ale zycie pokaze czy to rzecz istotna:)
to takie pierwsze wrazenie:)

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...