Re: Wsi Spokojna w Gowinie
Witam, dobry pomysł żeby mieć swój wątek:)) Byliśmy wczoraj na spotkaniu w gościńcu. Wpłaciliśmy zaliczkę, co do wyboru menu, to wszelkie ustalenia jakiś miesiąc przed. Wzieliśmy 3 rodzaje menu (są inne niż ostatnim razem, tak mi się wydaje z tego co pamiętam), na pewno coś zmienimy. Co do rodzaju menu, to nie wiemy jeszcze za jaką kwotę wybrać. Co do wystroju sali, to w 100% się z Tobą zgadzam, żadnych balonów itp. Co mnie pozytywnie zaskoczyło, w cenę wliczone są kwiaty na stoły, które można sobie samemu wybrać. My wymyśliliśmy sobie, że to wesele będzie typowo wiejskie (ale nie wieśniackie:))), kwiaty podobne do polnych (bo polnych pewnie nie nazbieramy) lub jakieś drobne np. niezapominajki, margaretki, konwalie, słoneczniki. Takie też będą w bukiecie ślubnym itp. Moja znajoma ma Ogród Cudów w Oliwie (może kojarzysz), wybiorę się do niej niedługo, na pewno coś podpowie, robi piękne rzeczy. Jak będą przystrojone stoły, tego jeszcze nie wiem, ale zrobię na pewno jakiś projekt i podeślę Ci zdjęcia, jeśli będziesz chciała. Mam trochę fioła na tym punkcie. Zaproszenia w stylu wiejskim, zawieszki, wizytówki. Oprócz tego, wymyśliliśmy sobie dodatkowy stół wiejski, na własny koszt, na którym będzie smalec, chlebek wiejski, ogórki, kiełbasy, boczek itp. Żeby móc wnieść coś takiego do wsi s. trzeba na ten stół coś u nich zamówić dodatkowo, np. szynkę pieczoną, a resztę można sobie przynieść. Co do poprawin, to koszt 1600 zł, w tym obsługa, sala do 22.00, kawa, herbata i jedzenie z dnia poprzedniego, trochę kiepsko. A poza tym myślę, że nikt, kto ma wrócić do domu np. na południe Polski nie będzie siedział na poprawinach, także tu się jeszcze zastanowimy. To na razie chyba tyle, dekorację wymyślę pewnie na początku roku, także dam wtedy znać. Jakbyś miała jakieś nowinki, to daj znać:)) pozdrawiamy
0
0