Wspaniałe przedszkole

Ze względu na reformę systemu musieliśmy posłać córkę do szkolnej zerówki i powiem szczerze że bardzo tęsknimy za step by step, przede wszystkim za klimatem i cudowną p. Małgosią - nauczycielem z tzw. powołaniem. Mamy całą masę wspomnień, przedstawienia dla rodziców, zajęcia dodatkowe i codzienne sprawy, które w tym przedszkolu zawsze przebiegały w ciepłej, pełnej zrozumienia atmosferze, przy tym sprawnie i profesjonalnie. Ceniliśmy zajęcia logopedyczne prowadzone świetnie przez p. Kasię oraz balet p. Teresy. Nasza córka stała się bardzo samodzielna, nauczyła wielu nowych rzeczy i co najważniejsze nigdy rano nie marudziła, że musi iść do przedszkola.
Z tych i wielu innych względów, jak w reklamie :), naprawdę polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Wspaniałe przedszkole

Nie zgadzam sie z przedmówcą. Przedszkole BYŁO wspaniałe lecz dzisiaj już takie nie jest.... Nowa Pani Dyrektor przedszkola jest co prawda zaangażowana w organizowanie zajęć dzieciom, ale z pewnością nie jest to przedszkole w którym dziecko wyniesie kulturę słowa... Ponadto nazwa step by step świadczy o tym, że przedszkole jest językowe a w rzeczywistości nie jest! Poziom nauki dzieci RAŻĄCO się OBNIŻYŁ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem związana z przedszkolem od początku. W przedszkolu dzieci poznają język angielski i francuski(poniewaz jest to przedszkole językowe) , mają balet , teatry,koncerty, zajęcia kulinarne, spotkania z ciekawymi ludżmi, wyjścia do róznych miejsc pracy, zajęcia logopedyczne,przedszkole na stale współpracuje z psychologiem .Pozatym co najwazniejsze wychowawcą jest Pani Małgosia, ktora współtworzyła to Przedszkole, jest wspaniałym pedagogiem z olbrzymim doświadczeniem w pracy z dziecmi. Moje dziecko chodzi do przedszkola z radoscią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bałam się zmian, które mogły przyjść wraz nową Panią Dyrektor, jednak teraz jestem bardzo zadowolona. Program wychowawczo-edukacyjny nie zmienił się, bo przecież wychowawcą jest nadal pani Małgosia, która jest dla mnie wzorem nauczyciela.
Nie wiem jaka jest definicja przedszkola językowego, ale wystarczy mi, że moje dziecko samo powtarza w domu angielskie słowa i wyrażenia. Jestem bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0