Wstępnie przyjęty, a lista B.

Witam,
moja sytuacja wygląda następująco. Składałem na trzy kierunki. Budownictwo, EiT oraz Budowę Maszyn. Dostałem się na ten ostatni, ale mam nadzieję, że dostanę sięna elektronikę i telekomunikację.
Pytanie brzmi. Czy jeżeli nie złożę papierów do 16-tego na budowę maszyn, to czy na liście B dalej będę "wstępnie przyjęty" na tym kierunku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wstępnie przyjęty, a lista B.

Do 16 dokumenty skladaja osoby wstepnie przyjete na PIERWSZY WYBRANY KIERUNEK. Wiec tak, bedziesz wstepnie przyjety, a termin skladania dokumentow dla nas(tez dostalam sie na 3 preferencje) to tydzien od ogloszenia listy B.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka jest różnica między osobą "wstępnie przyjętą" na swojej DRUGIEJ preferencji, a osobą "rezerwową" tylko i wyłącznie na PIERWSZEJ preferencji w ubieganiu się na przykład o EiT (później można przecież dodawać kierunki).

Osoba 1 (75pkt)
>Geodezja "rezerwowy"
>EiT "wstępnie przyjęty"
>koniec

Osoba 2 (80pkt)
>Geodezja "rezerwowy"
>koniec

Szybciej na EiT może się dostać osoba 1. czy osoba 2.?

Ktoś może mi to wyjaśnić?

Kierunki bedzie mozna dodawac JEŚLI beda wolne miejsca, wiec osoba wstepnie przyjeta wystarczy ze odda dokumenty na EiT, i juz jest studentem, a dla osoby 2 moze nie wystarczyc miejsca, mimo ze ma wiecej punktow, bo nie ma tego na deklaracji. Na swojski rozum- osoba wstepnie przyjeta ma miejsce 'zaklepane' chyba ze nie doniesie dokumentow w wyznaczonym terminie.
Pozdrawiam, Sara Laska

Nie do końca jeszcze rozumiem jedną rzecz.

Wytłumacz mi proszę, dlaczego dodanie preferencji, na których są jeszcze wolne miejsca jest już możliwe dzień po publikacji listy B?

Oznacza to, że "wolne miejsce" to miejsce, z którego zrezygnował kandydat, który nie chciał iść tam, mimo, że był wstępnie przyjęty na swojej pierwszej preferencji.

A więc?

Kurcze, z tym to sie nie dopytywałam, bo ja dostalam sie na swoj 2 kierunek i planuje na niego iść. Mysle, ze najbezpieczniej bedzie wyslac maila do centrum rekrutacji PG, panie odpowiadaja na pytania. :)

Dzięki Sara za Twoje wypowiedzi. Napisałem co centrum rekrutacji, może mi pomogą ;)

Pozdrawiam,
Nimar

Jakie szanse ?

Ja mam taki problem, złożyłam na pare kierunków na PG, jestem wszedzie rezerwową, progi z poprzednich latach na paru z tych kierunków przekroczył mniej lub więcej, zależy gdzie oczywiście. Myślałam że dostanę się na coś jednak z Listy B wynika że progi wzrosły i to bardzooooo, czy ktoś już ze studentów PG orientuje się czy są jeszcze jakieś szanse i jak to działa ?

Re: Jakie szanse ?

tez jestem na rezerwowym .. i id*pa... ;//