Wybory samorządowe 2018

Już wkrótce wybory do samorządu. Interesuje mnie Okręg nr 1 - Banino itd., a konkretnie czy ktoś wie jak wyłowić tych kandydatów, którzy są z PIS ? Jak patrzę na komitety wyborcze, to te nazwy nic mi nie mówią. Niby komitety lokalne, a przynajmniej patrząc na nazwy ale obawiam się cwaniactwa PIS i dlatego powtórzę pytanie - jak odłowić w Okręgu nr 1 pisiatych ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wybory samorządowe 2018

Zaproszenie wyślij jk a na sto procent wylezą z nor pisowskie sługi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

każdy pisowiec to komunista i moskal,A więc tych którzy myślą stadnie,niesamodzielnie,sa za gospodarka sterowana,nie chcą wolności a dużo ortodoksyjnego kościoła,nie lubią a nawet boją się kobiet,mają strach w oczach i dużo nienawiści to właśnie pismoskale
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

Co za bełkot
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przepraszam ale szkoda czasu na pisanie i czytanie o pisiatych. Każdy normalny człowiek widzi jacy oni są. Ja prosiłbym tylko o informację jak odłowić pisiatych z list wyborczych Okręgu nr 1, tak abym przez przypadek nie zagłosował na pisiatego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

każdy rozmodlony kaszuba jest w sercu pisiaty więc odpowiedź jest chyba prosta...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zagłosuję na każdego rozmodlonego Kaszube
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napisz jacy są POwcy, bo chce na nich głosować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

PiS, PO jedno zło!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale ty Ciołek jesteś , zakładasz posty wg swojego ilorazu IQ myśląc że równi tobie sprowokują dyskusje . Weź ty się lepiej za jakąś robotę albo puszki zbieraj ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Zakładasz posty", czyli chyba do mnie pijesz ? Co do pracy, to nie narzekam i raczej szukam odpoczynku niż kolejnego zajęcia. Posta zakładam, bo w komunie już żyłem i nie mam ochoty powracać. Komuny pisowskiej pragną tylko ci co rękę wyciągają po cudze pieniądze.
Jak masz coś do powiedzenia - bo jak się można domyśleć, to znasz to pisowskiej towarzystwo w Baninie - to napisz którzy z nich to pisiate. Jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, to idź lepiej na "Kler", aby przejrzeć na oczy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

A ty wyjdź z domu w końcu :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nieprawda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super pomysł
Jak już będzie Pan znał listę kandydatów sympatyzujących z PIS, proszę ja opublikować. Wiele osób chciałoby na nich zagłosować. Kryją się tylko z tym z powodu hejtu jaki płynie chociażby z takiego postu jak ten, na który odpowiadam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Napiszcie proszę kto pisiasty w tym okręgu. Nie chce głosować na ludzi o poglądach , które mi nie odpowiadają. Napiszcie kto lewak, genderysta,ojkofob,lub zdradziecka morda , chętnie swój głos właśnie na ten klimaty .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobrze napisał won z pisiorami dość kłamst, oszustw ( więcej niz od Po przez 8 lat) . Pis to stan umysłu mało rozgarniętych !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kolejny bełkot
Konkrety prosze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak chcesz głosować na pislandie to własciwie nic nie musisz robić bo oni reprezentują 50% społeczeństwa czyli IQ ponizej 101, więc po prostu głosuj jak do tej pory...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zauważyliście już, że niektórzy na słowo PIS, reagują jak wściekłe psy zamknięte w klatce, gdy przejedziesz kijem po jej prętach?
Słychać wycie? Znakomicie.
CBA idzie po Was.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

czekam,a idą w ilu,w 10 jak po protestujący 3 kobiety? czekam,Adam,Borowiak,bursztynowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

znowu skurwia........lye trujmiasto wycina posty, pamiętajcie jak kacperek nie wygra to osobiście będę zwalniał ta białostocką hołotę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

przepraszam pomyliłam sie i dałem minusa miało być vice.
rąba....c patałachów, tez sie stawie jak coś!

Proszę szanownych forumowiczów aby nie brać tego personalnie do siebie.
Miałem na myśli tych złych, a nie takich porządnych chłopaków jak nasi z Banina.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie masz jaja pytam z ciekawości?
pisowski tępaku?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

No dobrze,
Ale za co tak bardzo nie lubicie tych „pisiorów”?
Opowiedzcie proszę swoje historie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

podległość innemu panstwu-watykanowi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

za kult jednostki.człowiekowi doroslemu nie przystoi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ok
O kim mówisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W czym się to przejawia - bo tego nie dostrzegam?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

pisowiec odważny jest tylko w grupie,a innych jak on ,ma w d...e
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

i.... co dalej...kontynuuj proszę
Tylko tym Pisiory zraziły Do siebie?

głupotą, arogancją, chamstwem, kolesiostwo, wypłacaniem sobie wielkich nagród, wizażystka za 60tys., rozwalenie stosunków międzynarodowych, rozłożenie sądownictwa - czego pisowskie buraki się nie tkną to spier....ą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeszcze jeden bełkot
Gdzie konkrety?

Hehe, nie no faktycznie lepsza podległość niemcom
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

co się czepiasz niemców,dzięki nim mamy UE,a setki tysięcy robotę,a gospodarka zbyt.a ty twój rzęch za 5 koła.byłeś tam,wiesz coś o nich.sympatyczni ludzie,lubiący Polaków,wcale nie tacy poprawnie politycznie,widza błędy merkelowej.bardzo są za polską.jestem tam od 10 lat po kilka razy w roku i dobrze ich znam,więc zamknij się i uspokuj.podlegli to jesteśmy kosciolowi
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

Chciałeś powiedzieć - lubiących taniego Polaka - Polaka chcącego coś więcej to uwierz, że ni lubia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niemcy tak nas lubią, że wybili nam 80% inteligencji podczas ii wś. polska w czasie II wojny światowej poniosła największe straty biologiczne (na każdy tysiąc mieszkańców straciła 220 osób). Rozwalili całą naszą gospodarkę i wywieźli nasze bogactwa i dobra narodowe w 1.500.000 szt wagonów kolejowych. Całe ich bogactwo opiera się na masowym rabunku innych narodów. Faktycznie mamy za co ich wielbić. Jedź tam do nich jak tak bardzo ich kochasz i nie wracaj tu nigdy. Akurat z mojej rodziny wiele osób zginęło z rąk niemieckich podczas wojny. Mam nadzieję że będą musieli zapłacić odszkodowania za II WŚ i wtedy zobaczysz jaki jest stan ich gospodarki. I nie ośmieszaj się, że dzięki nim mamy UE. Jesteśmy im potrzebni tylko dlatego, że widzą w nas gigantyczną skarbonkę, którą twoi ulubieńcy z PO (dla mnie zdrajcy narodowi) bezgranicznie dla nich otworzyli za kilka okruszków z ich stołu.
Zobaczysz!!! Polska już wstała z kolan! Jeszcze trochę, a będzie twardo stała na nogach, a potem zacznie bardzo głośno dopominać się o swoje. Jeszcze trochę, a Polacy nie będą musieli jeździć rzęchami za 5 koła - I to Cię koli w oczy chyba najbardziej. Wolisz całować w zady niemców i cieszyć się głupio, że możesz im zapłacić za badziewnego Wieś-wagena
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Otóż to, zgadzam się w 100%
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wpisać że ktoś tu nie zna się na ekonomii nie mówiąc już o historii czy politologii. Zastanawiam się jakim samochodem jeździsz? polskim? a może rosyjskim? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po lekturze kolejnych postów upewniam się, że idea inicjującego posta jest słuszna.

Pisiatych aż trzęsie, bo się boją, że im ktoś odbierze te 500 srebrników, na które nie muszą teraz pracować.

Inicjujący post - tutaj drobne wyjaśnienie dla pisiatych. Nikt was nie obraża. Post inicjujący, to ten post pierwszy.

A zatem, kto zna przynależność partyjną kandydatów na radnych w Baninie niech ją poda. Będzie wszystkim łatwiej dobrze wybrać radnych.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z tego co się orientuję to kandydaci są bezpartyjni.

Przynajmniej Ci z KWW Otwarte Kaszuby
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fachowcy jak nic. Startują, bo swoje osiedle chcą zabetonowac.Nic poza tym :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli bezpartyjni, to będzie łatwiej wybrać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mylisz się
Idea totalnie beznadziejna
Dzielisz Polaków
Piętnujesz ich wybory
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kaszubskie Zrzeszenie Wyborcze i pierwsza Pani z Nasza Gmina Zukowo wystarczy wpisać w google.

Witajcie!
Jestem Waszym doradcą online. Pojawiłem się na tym forum w ramach
kampanii informacyjnej #TwojGlosMaMoc. Już 21 października odbędą się
wybory samorządowe, chciałbym odpowiedzieć na wszelkie pytania, związane z głosowaniem
jakie was nurtują, oraz zachęcić do wzięcia udziału.
Zapraszam do dyskusji w tym oraz pokrewnych wątkach.
Jestem do Waszej dyspozycji.

Paweł,
doradca online Fundacji im. Stefana Batorego
http://www.twojglosmamoc.pl
#TwojGlosMaMoc

Paweł K...ń?

Witam, czy można głosować poza miejscem zamieszkania?

achewicz lamusie Źródlana nie jest autostradą!

Witaj pittt

Jest taka opcja żeby zagłosować poza miejscem zamieszkania, należy tylko pamiętać o złożeniu wniosku w urzędzie gminy aby wpisano Cię do rejestru wyborców :) Pamiętajmy że każdy głos ma ogromną moc

Pozdrawiam,
Paweł,
doradca online Fundacji im.Stefana Batorego
http://www.twojglosmamoc.pl
#TwojGlosMaMoc

Czyli będąc zamieszkałym od dwóch lat i zameldowanym od stycznia to nie trzeba nic zgłaszać?

Do kiedy trzeba złożyć taki wniosek?

A może w sumie ktoś napisze z których części Banina są którzy kandydaci? Bo mam już dość kandydatów z północy którzy reprezentują tylko północną część Banina i swoje interesy, jak np. pan Koreń.

Proszę czy ktoś może napisać kto z naszych kandydatów w Baninie nie jest z pisu,nie ma prawicowych i narodowych przekonań, nie nosi koszuli z orłem wyklętych . To jest dla mnie ważne aby zagłosować na osobę o konkretnych przekonaniach. Bardzo proszę o info . Proszę o namiary na lewaka, homosia, platformersa. Dziękuję za pomoc .

No pisiaki złamane chyba wiele nie zwojują ani w Baninie, ani w całej Polsce. Te kłamstwa, półprawdy, obiecanki cacanki, straszenia Polaków niewiele zdziałały. Polacy to jednak mądrzy ludzie i potrafią odróżnić ziarno od plew. Zachęcam wszyustkich do uczestnictwa w wyborach. Zarówno tych samorządowych, jak i kolejnych.

Ten się nie nadaje do niczego... Nawet swojej ulicy nie zrobił jak to jest w modzie i można się na tej Radosnej miejscami utopić.

Czy tu same pisiaki piszą. Prosze o info na kogo głosować kto nie z pis.

Apeluje do wszystkich, aby glosowac na kandydatow ktorzy maja jakis program na kadencje a nie wisza tylko na banerach pokazujac swoje twarze. Osobiscie jest to dla mnie ignorancja wyborcow, ze haslo na wybory to tylko np: budujemy wspolnie gmine czy tez budujemy razem lepsza gmine... Wybierajac ludzi bez programu, nic od nich przez najblizsze 5 lat nie bedziemy mogli wywalczyc, gdyz nic nam nie obiecali...Tym razem dalbym szanse nowym, ktorzy nie byli jeszcze przy korycie. Inaczej grupa wzajemnej adoracji (bez programu/planow) nastepne 5 lat bedzie czerpala korzysci kosztem podatnikow...i bedzie jak jest, czyli nijak...

A który z tych młodych ma program??? Chowają się z tyłu d*pki starych wyżeraczy

Wypad TY... antykasxub, może antyhanys itp. Hamuj się

Czy objawił się jakikolwiek kandydat mówiący cokolwiek na temat budowy chodników i ścieżek rowerowych?

Napiszcie kto nie jest z pisu proszę .

Dla spragnionych PISiatych w Baninie, otóż na portalu samorządowym (link poniżej) pojawiła się informacja, że Trepczyk jest aktualnie wspierany przez kandydata z PIS (wcześniej był PO).

https://www.portalsamorzadowy.pl/wybory-2018/kandydat/marek-trepczyk,1830,3.html

Mój dylemat co do burmistrza rozwiązany.

Banino się nie liczy, i niech tak zostanie.
Nie widzicie nic innego tylko swoją zapyziałą wioskę z lidlem i biedrą na czele.

Super info dla sympatyków PIS!!!

Głosujcie na Trepczyka!!!!

I nie dajcie się zastraszyć tym wszechobecnym antypisowskim jazgotem.

Jesteście milcząca większością, a gdy zagłosujecie - będziecie zwycięzcami!!!!!

wazne, ze jest z pisu a reszta cie nie interesuje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już wcześniej wydawał mi sie najbardziej odpowiednim kandydatem.
A to ze cieszy się poparciem PiS ( o ile to nie fake news) to wisienka na torcie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kasa na chodniki i ścieżki będzie ale tylko wtedy jak Banino będzie przemalowane na niebiesko.

Ja również głosuje na Marka Trepczyka. To najlepszy kandydat w tych wyborach. Koniec z władzą Koreń, Konkowski , Szmidtke. To były w mojej ocenie najgorsze rządy naszej gminy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pisiory won z Banina i Żukowa!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co złego Ci zrobili?

Od czasu rządów PiS gospodarka tak się rozwinęła ze szok. Nie mam bezrobotnego zaznajomego a wszyscy zarabiają okolo 5 tys na rękę. PO niszczyło Polskę i okradało nas wszystkich a zakodowani tylko swoj jazgot.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

za dużo TVP pis ogladasz. Taka propaganda to w PRLu była. Mamy powórkę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

W PRL rzeczywistą władzę sprawował I sekretarz pzpr. dziś sprawuje ją prezes PiS na Nowogrodzkiej .

W tym celu zaledwie przez rok naruszono trójpodział władzy; zniszczono Trybunał Konstytucyjny; przeprowadzono kadrową wymianę i upartyjnienie państwa. Jak w PRL podporządkowano prokuraturę rządowi i zawładnięto mediami publicznymi. „Dyktaturę proletariatu” zastąpiono figurą „suwerena”, a „rewolucję klasową” zastąpiła „rewolucja narodowa”.

„Nadbudowa”, tj. prowadzona w duchu neoendeckim państwowa polityka kulturalna, historyczna i edukacyjna, służy utrwalaniu heroicznej tylko wizji patriotyzmu. Towarzyszy temu walka ze społeczeństwem otwartym i z organizacjami pozarządowymi.

PRL-PiS to upaństwowienie doktryny katolickiej m.in. w sprawie aborcji, to lekceważenie praw mniejszości. To wreszcie upaństwowienie mitologii „zamachu smoleńskiego” i oficjalny kult „pierwszego poległego” prezydenta Lecha Kaczyńskiego. A skoro był „zamach”, to zapewne będą – jak w PRL – procesy pokazowe.

Rewolucji towarzyszą zapowiadana przez Kaczyńskiego „redystrybucja prestiżu i godności” oraz wymiana elit. Nowe elity to biurokratyczni beneficjenci władzy – „nomenklatura” zupełnie jak w PRL.

I tak jak w PRL nie liczy się fachowość, ale partyjna rekomendacja. Ostatni rok to triumf „Misiewiczów” w najbardziej pazernym wydaniu, ze znaną w PRL „karuzelą stanowisk”. I jak w PRL uruchamiają się serwilizm, oportunizm i mimikra.

Nietrafnie zaadresowany program „Rodzina 500 plus”, przywileje branżowe, ochrona nierentownych kopalń, cofnięcie reformy emerytalnej przy spadku inwestycji i spowolnieniu wzrostu PKB muszą oznaczać albo podniesienie podatków i danin publicznych, albo – znowu jak w PRL – życie na kredyt, zrujnowanie finansów państwa i scenariusz Gierka.

Rządy Edwarda Gierka (o którym Kaczyński tak dobrze się wyraża), podobnie jak obecne rządy PiS, cieszyły się poparciem społecznym, dopóki było z czego finansować program równości w biedzie.

Pogardliwy stosunek PiS do UE, zwłaszcza do jej demokratycznych wartości, przyniósł samoizolację i utratę pozycji Polski we Wspólnocie Europejskiej. Nie możemy też liczyć na upokorzone przez rząd RP Niemcy i Francję ani na Wielką Brytanię zajętą sobą po Brexicie. Nasz sojusz z USA po zwycięstwie Donalda Trumpa to wielki znak zapytania. Tak oto polska dyplomacja „wstała z kolan”.

Czeka nas dalsza PRL-izacja Polski: atak na niezawisłość sędziowską, Rzecznika Praw Obywatelskich i NIK, samorządy oraz prawa obywateli, których nie będzie miał już kto obronić.

W ciągu jednego roku „dobrej zmiany” Kaczyński z pomocą prezydenta Dudy i premier Szydło zniszczyli budowane przez dziesięciolecia instytucje polskiej demokracji. Bezwstydnie pogwałcono konstytucję. Stały się rzeczy, które nie śniły się filozofom.

To najgorszy rok dla Polski od 27 lat.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

I co jeszcze wymyslicie korytko i tak do was juz nie wroci .Mozecie pisac pisac a w niedziele wygra PIS zakodowanona nic tu wasze skomlenie. Nie mam zamiaru zdychac na miejscu pracy dla Tuskow i innych darmozjadow nie wspomne o 150mld ofe to byly rzady prawa na nic nie mieli kasy piniedzy nie ma i nie bedzie to bylo ich rzadzenie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście pieniądze którymi szasta obecna władza pochodzi z ich własnych kieszeni i to oni zaciągają pożyczki na swoje nazwiska żeby polakówom żyło się lepiej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.youtube.com/watch?v=ziQuWcsy67U
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Otóż, w liście do redakcji zwraca nam uwagę na jego zdaniem wysokie nagrody, jakie przyznane zostały urzędnikom za lojalność, a nie, jak twierdzi- za wykonaną pracę. Nasza redakcja chcąc obiektywnie zbadać sprawę zwróciła się z prośbą o udostępnienie informacji publicznej dotyczącą nagród pracowników Urzędu Gminy.

Początkowo, odmówiono nam udzielenia takiej informacji powołując się na znikomy interes publiczny, co wzbudziło nasze rozczarowanie, gdyż każdy z mieszkańców ma prawo wiedzieć w jaki sposób dysponowane są środki Gminy.

Otrzymaliśmy następujące dane:
W 2014 roku nagrody dla pracowników Urzędu Gminy w Żukowie przeznaczone zostało 141.120,00 zł.
W 2015: 79 057,44 zł.
W 2016: 135 907,29 zł.
Natomiast w 2017 roku kwoty te wynosiły już 268.840,57 zł. W tym roku najwięcej z pośród wszystkich pracowników gminy otrzymali najbliżsi współpracownicy Burmistrza Kankowskiego.

Nagroda dla Pani Sylwii Laskowskiej-Bobula wyniosła aż 36.990,00 zł, dla Pana Rafała Więcek 5.900,00 zł, natomiast dla Pana Szymkowiaka 3.900,00 zł.
W perspektywie całej kadencji nagrody dla pracowników Gminnych wyniosły blisko 625.000,00 zł. Nasz czytelnik dopytuje, czy środki z nagród nie można by spożytkować inaczej? Np. dofinansowując ośrodki zdrowia, żłobki, czy chociażby zająć się głośną sprawą dotyczącą braku wody w Baninie?

Nagroda dla pana Rafała wydaje się być uzasadniona. Pan Tomasz pewnie też gdzieś odnotował sukces jako zastępca burmistrza.
Ale przypadek pani Sylwii która zdeklasowała chyba wszystkich pracowników UG Żukowo jest największą zagadką.
Może to za te 491 miejsce gminy Żukowo w rankingu efektywności w pozyskiwaniu funduszy europejskich ?
Nic dziwnego, że stać ją teraz aby zastawić całą gminę własnymi plakatami wyborczymi. Przecież to kobieta sukcesu.
Pytam teraz bez złośliwości. Może ktoś wie co tak wysoko zostało docenione przez burmistrza?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PiS popiera Marka Trepczyka. To wystarczy dla mnie za anty-rekomendację. Temu panu już dziękujemy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podajcie proszę oficjalna informacje, ze popiera go PIS ? Czy znowu pracownicy urzędu gminy piszą komentarze ?

tak to prawda, wspieramy pis cala moca i sporymi diengami. naszym najlepszym jest jednak pewien klecha z torunia. u was w waszej dzieurze, tez mamy swoich. niech zyje nasza Polska

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....