Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

A kandydaci z PO powinni się na przyszłość zastanowić czy mieszkańcy chcą takich kandydatów. Wybranym radnym serdecznie gratuluję i cieszę się że takie osoby będa nas reprezentować. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście że będzie druga tera i należy się postarać aby wspólnymi siłami ocalić obecnego Wójta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście że będzie druga tera i należy się postarać aby wspólnymi siłami obalić obecnego Wójta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

A czy nie będzie dogrywki między Engelbrechtem a Kalkowskim, bo ani jeden nie przekroczył 50 % ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jejku dobra nic nie zrobimy możecie sobie składać pozwy o złamanie ciszy wyborczej ale wyników to nie zmieni, a obrażanie teraz wygranych też mija się z celem. Mam nadzieje że nie będziecie na nich jechać przez 5 lat. poczekajcie zobaczymy co zrobią, może się pokażą,może dadzą ciała.

Wybory to wybory mamy demokracje, i nie obrażajmy się nawzajem,ani tych co wybierali. Możemy jedynie pluć sobie w brode że ówczesny wójt wygrał wybory bo to jest strata( wygrał 30 głosami)

~życzliwy jest pan hipokrytą numer 1 na tym forum.
I nie życze sobie aby mnie ktoś łgarzem i chamem nazywał bo to świadczy o tobie a nie o mnie. Mam nadzieje że tylko na forum ponosi cię tak a nie w normalnym życiu.

Gratulacje wygranym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proboszcz , który ma problemy z prawem ma największy posłuch w Bojanie. Ci , którzy posłuchali swojego guru , myślą,że we wsi będzie lepiej się działo. Lepiej będzie tylko proboszczowi. Ludzie jacy Wy jesteście naiwni i ograniczeni...Popieram MD mieszkankę od urodzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie sds , neutralny i inne skróty widać , że jesteś z tych co nawet pod ziemią gryźć będą i łżeć no ale niestety taka jest obecna rzeczywistość po co ci te kłamstwa i chamstwo czyż nie wygrała twoja opcja w ciemno, więc gdzie twoje sumienie czyżby w d......

P.s. Gratuluje wygranych wyborów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem, dlaczego BUŻAN od samego rana gratulował Panu Jackowi wygranej, jakby wiedział, że już wygrał...nie powinien tego robic, w ten sposób złamał ciszę wyborczą..odpowiednie komitety powinny zając sie tą sprawą..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

a miesiąc przed wyborami zameldował się w Bojanie, no bo przecież tego wymaga prawo, więc jak mógł startować w wyborach...żenada...wszystko usawione
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z opinią powyżej...Bużan złamał cisze wyborczą i należy coś z tym zrobic...cisza to cisza, a że jest księdzem to nic nie zwalnia go z ciszy wyborczej...widac, że od dawna sam ustanawia sobie prawo w Polsce...

Radnymi zostali jego poplecznicy...śmiechu warte...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja myśle że pan życzliwy się tak zdenerwował bo poprostu ktoś o jego partii powiedział troche prawdy.

Jakby pan neutralny napisał że PO jest wspaniałe to by nawet słówkiem nie pisnął co nie??:)

żal dupe ściska jak się czyta twój post....

Szkoda że ówczesny wójt wygrał wybory, znowu 5 lat rozwoju wsi w plecy, mam nadzieje że radni będą mieli wpływ na jego decyzje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje Bużanie!!!
Może w końcu byś uszanował polskie prawo dotyczące ciszy wyborczej? a nie na mszy ogłaszał na kogo należy zagłosować. W takiej sytuacji pytam się po co nam są te wybory jak na większość osób w naszej wsi ma wpływ nasz ksiądz? Po co się pytam, przecież wystarczy, że ksiądz się wypowie z ambony i wszyscy jak oczarowani idą i głosują jak on zaśpiewa!!! Żenujące...gdzie a mieszkam...Wygrała mafia księdza!!! Gratulacje ale nie ma czego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyniki:

Wójt
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221509.html

Radni
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221509-o-221509-RDA-2.html?wyniki=1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mało kasy pochłaniają wybory, jeszcze sądy za pieniądze podatników skargami zasypywać. dajcie spokój
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

WYNIKI

Jeśli ma ktoś informację dotyczącą wyników wyborów w Bojanie i Gminie. Proszę pisać !

czy złamałem ciszę wyborczą czytając stare posty a jadąc na wybory widziałem na ulicach plakaty. bardzo się boję. Po kiego ten internet włączałem i otwierałem oczy podczas jazdy. Nigdy sobię tego nie wybaczę. Daję słowo nigdy więcej nie będę interesował się polityką.

Ten post również będzie zgłoszony bo narusza ciszę wyborczą .
Powyżej jest informacja na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A więc czas zakończyć tę dyskusję, walkę, kłótnie itp. Prześpijmy się, wyciszmy, przemyślmy.... Podsumowując - fajnie że takie forum powstało(Szkoda że gmina szemud nie ma portalu społecznościowego i forum tylko musimy pisać na trojmiasto.pl a nie np. na szemud.pl) Codzienne wpisy(jakie by one nie były) świadczą o tym że jednak mieszkańcy ci żyjący tu od urodzenia i ci "sprowadzeni", czy prowadzący tu działalność chcą zmian, troszczą się o tą wieś i gminę, chcą żyć tu lepiej. Osobiście kontakt mam z wieloma kandydatami, to naprawdę mądrzy i wartościowi ludzie,mimo poglądów politycznych naprawde chcą dla nas mieszkańców dobrze. Jedno co mogę doradzić przyszłym kandydatom czy to na radnego czy wójta - Wyjdźcie do ludzi. Przyjdźcie do instytucji, firmy, domu, zaprezentnujcie się, rozmawiajcie, tego zabrakło nie tylko mi, ale większości moich znajomych. Pozdrawiam, życzę powodzenia !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

● Czy kary za łamanie ciszy nie są zbyt dotkliwe?

– Sankcje są surowe, ale tylko w sytuacji, gdy media złamią zakaz publikowania sondaży. Wtedy redaktorom grozi kara od 500 tys. do miliona złotych. Złamanie zakazu ma miejsce na przykład, gdy gazeta ukazuje się w sobotę 6 czerwca i podaje sondaż. Zdaniem ustawodawcy sondaże oddziałują bardzo mocno na wyborców niezdecydowanych. Tu musi ingerować prokurator i sąd, gdyż taka publikacja jest występkiem.

● Jak prawo wyborcze traktuje internet?

– Informacje wyborcze zawieszone w internecie do piątku są legalne, ale osoby zamieszczające informacje wyborcze na stronach internetowych po godzinie 24 w piątek podlegają tej samej karze co osoby ukarane za rozrzucanie ulotek.

● Od kiedy cisza wyborcza przestaje obowiązywać i można ogłaszać wyniki wyborów?

– Od godziny 22, pod warunkiem że głosowanie zakończy się w całym kraju. W Polsce są ostatnio krytykowane skutki przedłużenia głosowania, a więc i ciszy wyborczej. Jeśli zdarzy się jakiś wypadek losowy, np. pożar w lokalu wyborczym, to przedłuża się głosowanie. Ale musi to być wydarzenie na skalę klęski żywiołowej.

Inne tematy z forum

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (43 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Do licznych włascicieli psów (28 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Pompa ciepła rachunki (28 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...