Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Przykro się czyta te wszystkie rzeczy. Można z tego wywnioskować, że najmądrzejsze osoby wiedzące cokolwiek o polityce, wiedzą jak zmienić życie w naszej wsi siedzą na tym forum zamiast zgłosić swoja kandydaturę na radnego czy tez wójta. Każdy oczywiście ma prawo do własnego zdania, ale jak już niektórzy wspomnieli oczernianie innych anonimowo jest nie kulturalne. Jeżeli macie Państwo coś do powiedzenia o nie krępujcie się i wybierzcie się na zebrania przez wyborcze i tam wypowiedzcie swoje zdanie na temat tegorocznych wyborów. Myśląc, że tymczasowi radni nic nie zrobili jesteście po prostu w błędzie. Niektóre inwestycje wymagają czasu...niestety. Jeżeli ktoś czyta regularnie gazetkę Lesok dobrze wie, że są tam umieszczane informacje na co i ile pieniędzy przekazano i na jaki cel...wszystko wymaga czasu. Jest dużo projektów przypieczętowanych ale nie na wszystko są pieniądze i tu tez skłaniam się do naszego wójta, który skupia się na swoich stronach. A przecież wszyscy doskonale wiedzą, że Bojano jest największa wsią w gminie, płaci największe podatki i najwięcej powinniśmy mieć zwrotu...I gdzie to jest??? i nie możecie za wszystko winić radnych. Powtórzę jeszcze raz, jeżeli uważacie że się nie nadają to proszę zgłosić swoja kandydaturę. NIC NIE PRZYCHODZI TAK LEKKO
P. S. a to że ktoś nie pracuje uważam za plus bo wszystkie swoje siły może włożyć w prace nad nasza wsią i mowa tu o Pani Emilii.

to napisz coś o swoich kandydatach ? Napiszcie coś o kandydacie na wójta Potrykusie bo się zastanawiam czy głosować na niego. Na starego nie, na Kalkowskiego nie za bardzo, myślę o tym trzecim.

żenada i typowe "polskie piekiełko". Najgorszych rzeczy na tym forum można dowiedzieć się o mieszkańcach Bojana a nie o kandydatach. Zastanówcie sie nad tym ....

jak nie ten temat to będzie inny, forum jest po to aby pisać, nie koniecznie wulgaryzmy, jak ci nie pasuje to nie czytaj. I jeszcze posty - mieszkanki nie są pisane przez tę samą osobę.

zgadzam się z markiem-to co się dzieje na tym forum to żenada
To dobrze że wybory sa juz w niedziele i bedzie koniec

Droga mieszkanko, przestań wysyłac innych na kawę do domu kandydatów żeby dowiedziec się co robią. Jak nie masz co robic to sama sobie lataj po sąsiadach kobieto. Juz takie bzdury się pisze na tym forum że brak słów. Jeden mądrzejszy od drugiego - żałość

jestem zwolennikiem konkretnych osób na ten przykład oddam swój głos na Pana Jacka Winogrodzkiego, Pana Dampca i Pana Mirka Ferlin, do powiatu na Pana Siewerta , na wójta jeszcze się waham a do sejmiku na Panią Krystynę Pajura.

A za kim Ty jesteś bo na forum jedziesz tylko na PO, a gdzie twoi kandydaci a już wiem, wcale ich nie znasz i strzelasz w ciemno a jak chcesz usłyszeć więcej informacji o Panu Dempcu czy Jerysiu to idź do nich na kawę i się zapytaj co robią bo przecież to Twoi sąsiedzi a program tej partii masz na ulotce w każdym sklepie.

Ok Mamy ośrodek i inne gminy mogą nam pozazdrościć. Bo ja np też zazdroszczę innym gminom że mają hale sportowe,drogi,miejsce wspólnych spotkań,boiska,drogi.

Pan Winogrodzki coś zrobił a reszta kandydatów? Pan Siewert? chyba go ludzie dobrze znają,pan Jeryś?pan Potrykus?pan Hirsh? opowiedzcie coś zwolennicy PO o nich

Do młodego wyborcy, ja też jestem mieszczuchem, bo na wieś przeprowadziłam się 4 lata temu i z niepokojem czytam, że tylko swoi są godni zaufania a cała reszta według ciebie to jest w Bojanie po to, aby robić tu interes, czuję się jak intruz, nie wiem tylko czy masz świadomość że to ci nowi (mieszkający i DZIAŁAJĄCY na terenie Bojana),którzy kupili tutaj ziemię wzbogacili was, wieś i płacą podatki do gminy i to nie małe. Czyżbyśmy byli ludźmi innej kategoii bo jesteśmy z miasta? Zastanów się co piszesz bo obrażasz też innych nie tylko J.W

Nic z tego kochani kandydaci z PO. Oprócz pana Winogrodzkiego, nic soba nie reprezentujecie. Jak czytam forum to mieszkańcy chcieli się dowiedzieć z czego żyjecie (tzn. czy sie zajmujecie), bo wiele gorzkich słów padło pod waszym adresem. A wy choć czytacie posty, nie macie śmiałości napisać o waszej pracy nawet pod pseudonimem. Nie chcę, aby tacy ludzie pobierali dietę z moich podatków, bo ciężko pracuję na to. Gdybym miała świadomość, że taki nierób jeden z drugim wyciąga łapy po pieniądze które co miesiąc wpłacam do US, to szlak by mnie trafił. Weżcie się za robotę a nie za polityke nieroby!

Młody wyborco jesteś w błędzie Pan Winogrodzki działa na rzecz najsłabszych i wykluczonych osób z naszej miejscowości od roku 2003, i chyba nie czytasz gazet ani nie masz pojęcia jak działają organizacje pozarządowe, które ażeby coś takiego stworzyć potrzebują udziału własnego, zabezpieczenia, jak i muszą szczegółowo rozliczyć się z każdej złotówki ponieważ są to dotacje państwowe, poczytaj trochę w dzienniku bałtyckim lub popatrz w telewizji chopin o tych działaniach, które dotychczas wykonał Pan Winogrodzki są tam konkretne kwoty podane i konkretne rozliczenia i młody człowieku, jak twierdzisz nim jesteś bądź bardziej kreatywny, nie słuchaj plotek starych plotkarzy , tylko sprawdź fakty u źródła.
Ażeby zajmować się osobami niepełnosprawnymi i wykluczonymi to trzeba mieć duże serce i powołanie ,więc jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda to pójdź do tego ośrodka i zobacz, również wiem , że są tam potrzebni wolontariusze.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest młody i kreatywny, przynajmniej ma rozeznanie, i umie się wysławiać nie co reszta kandydatów na wójta. Wybierzmy lepiej obecnego wojta który znowu wyasfaltuje sobie drogę polną do swoich działek, oświetli drogę do domu czyli od Głazicy do Czestkowo itd Nam przecież to nie przeszkadza że nie ma oświetlenia i chodnika od szkoły w kierunku czarnej góry.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co z tego że p.Kalkowsk "mówi z sensem".to nie wystarczyi by być wójtem.Potrzeba doświadczenia którego o n nie posiada.Przepraszam za porównanie ale Goebbels też mial dobry bajer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chce uświadomić mieszkańców Bojana że Pan Jacek WINOGRODZKI tak wychwalany na forum nie jest mieszkańcem Bojana, tylko mieszczuchem z Sopotu. Przyjechał sobie do Bojana jak do jakiegoś przytulnego gniazdka, zrobić interes i znaleźć zajęcie do emerytury dla siebie i zony. Głosujmy na naszych mieszkańców a nie jakiś intruzów. Tak odbudował starą szkołę tylko że z kieszeni nie wyciągną ani grosza, prace budowlane prowadził ze znajomymi a fakturki sobie lewe od kumpli wystawiał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem ciekawa czy PO ochroni nas przed kolejna droga tym razem metropolitalną,bo oczywiście nikt z GMINY nic nie wiem o takiej drodze, Trzeba wybrać taką osobę która będzie miała gadanego , potrafiła coś zorganizować ,. Szkoda ze forumowicze nie byli na spotkaniu zp.Kalkowskim-uważa ze mówi z sensem, mający tą ikrę do działania.
Cały czas wychwalacie p. Winogrockiego, ale to jest jego praca nie robi tego za darmo, napewno czerpie z tego korzyści jak kazdy w PO NIC ZA DARMO. NAewno nie zrobi nic społecznie, bo można sobie rączki ubrudzić. Głosujcie z rozsądkiem, abyście za nie żałowali.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja właśnie tak zagłosuję Potrykus na wójta a radni z PO(p. Jacek W i p. Demc), polecam taki wybór
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

możesz poprzeć radnych z PO nie popierając Kalkowskiego na wójta, są jeszcze inni kandydaci np. Potrykus
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja napewno nie poprę kandydatów z PO . Jak szef PO gminy Szemud popiera kandydatów pana Kalkowskiego zamiast swoich , to coś tu nie gra . Natomiast kandydaci pana Kalkowskiego są popierani przez proboszcza . Co za bu...el .!?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ludzie tacy jak Winogrodzki z PO pokazują ile można zrobić dla Bojana. Wybierając ich mamy w końcu szansę że coś zrobią dobrego i dla nas.

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Światłowód w gminie Szemud (15 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...