Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Ja też, popieram zdanie mieszkańca. "Nowi Mieszkańcy" wiele zrobili dla gminy i jej mieszkańców, kupując działki , budując na nich domy, płacąc podatki. Przyczynili się do wzrostu zamożności "Starych Mieszkańców" i samej Gminy, a w zamian za to, we wszystkim, ze strony Gminy mają opór i nic nie można załatwić. Bo tam jest "Klika" i arogancja.
Ja też głosuję na PO

No to trzeba zmienić Wójta. Ale gdyby to nie wyszło, to jak będą mądrzy radni, to Wójt sam nic nie zrobi, a obecni radni Jacek Nawrocki i Emilia Rogińska, a także część kandydatów z list samorządowych, a nie partyjnych popiera starego Wójta. np p. Radomska i inni.
Dlatego bardzo ważne jest aby wybrać nowych, z poza dotychczasowych układów. Wtedy jest nadzieja, że będą zmiany, a gmina stanie się bardziej przyjazna zarówna dla "Starych" jak i "Nowych- napływowych" mieszkańców.
Dlatego głosuję na PO

Wybór nowych radnych bez zmiany Wójta dużo nie zmieni..

cieszę się że tych myślących jest więcej, musimy dobrze przyjrzeć się nowym i zaryzykować, niech spróbują a na rozliczenie będzie czas, ale bez dania im szansy nie sprawdzimy czy nasz wybór był słuszny. a jestem za nowymi, mam swojego kandydata Jacka W a panu życzę równie dobrego wyboru życzliwa

~"toż to żenada jest" to pan. i przeczytaj dobrze nick...
Ja mam swój typ i wiem na kogo zagłosuje. Dziś w sklepie wziąłem ulotkę pewnego komitetu wyborczego,patrze kandydaci z Bojana pomyślałem sobie"hmmm nie znam ich,może to jest to, i wójt też nowy"

Nie bazuje swojego zdania na podstawie tego że sobie ubzdurałem że oni są źli i na nich nie zagłosuje i tyle. Znam tych ludzi, i tych co 1 raz kandydują i tych co już zasiadają w radzie i nigdy w życiu na nich więcej nie zagłosuje,zbyt wiele nasłuchałem się i sam dowiedziałem się co prezentują ci ludzie(oczywiście nie wszyscy)ale jeśli tak bardzo sprowadzacie swój wybór tylko do 1 partii to ja też tak zrobie.

proponuję głosować na pana, panią podpisaną "też to żenada", program wyborczy jak mniemam to po pierwsze zablokować lokale wyborcze a po drugie niczego nie zmieniać. Brawo!, gratuluję! każdy ma swoje wyobrażenie o wolności słowa i sumienia, ale na szczęście są tacy, którzy nie boją się ryzyka i chcą zmian i o dziwo mają do tego prawo, a ulotki są po to aby ich do tego zachęcić na tym polega zdrowa rywalizacja a że do żłoba się pchają no cóż ktoś tam musi być. proponuję zaryzykować za 4 lata może i na pana, panią zagłosuję

A oto strona gdzie można się dowiedzieć jakie nazwiska zobaczymy na listach:
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220000/221509.html#tabs-2

Boże najświętszy jaka masakra, jakby ktoś zablokował wejście do lokalów wyborczych w gminie to byłbym mu bardzo wdzięczny.
Ktoś napisał że zna kandydatów i będzie a nich głosować,ehh no ok każdy mierzy swoją miarą.
Ktoś ciśnie ~mieszkanke,a czy mieszkanka pcha się do samorządu?Nie bo do tego nie wszyscy się nadają!

~życzliwy dla wszystkich zmień nick bo troche nie pasuje do tego co piszesz:D
Siewert już jest od kilku dobrych lat i co się zmieniło?tak bardzo pragnie zmian a tu wszystko w tej gminie stoi.
AaAaA i do wszystkich co czytają ulotki i myślą że to jest Biblia. Przeczytajcie sobie ulotke z programem dotychczasowego wójta gminy bo tam jest najwięcej dóbr i obietnic dla Bojana napisanych.
Jakby pan X kandydował do rady gminy i napisał w ulotce że wybuduje lotnisko w bojanie to byście też na niego głosowali?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, te ostatnie posty napisali mieszkańcy Bojana, którzy chcą zmian i będą głosować na PO

dlaczego tak sądzisz?????????

Hahaha...i jeszcze raz hahaha...te ostatnie posty to chyba piszą sami kandydujący radni, albo ich najbliżsi...dla wielkiej zmyłki...

Zgadzam się z tym. Czytałem ulotkę kandydatów z PO, no i ten Wingrodzki Jacek, to dobry kandydat. Będę głosował na ich trzech.

Też jestem za tym, aby państwu Jackowi Nawrockiemu, Emilii Rogińskiej i pani sołtys Radomskiej podziękować. Niech wejdą nowi kandydaci z PO: Jacek Winogrodzki, Jan Dempc, Zdzisław Jeryś, a od razu atmosfera się oczyści. Ludzie głosujcie na nich.

a pięć lat temu pisałeś to samo o jacku i rogińskiej, a 10 lat temu o siewercie?
a tak serio czas coś zmienić państwu nawrocki, rogińska czy radomska dziękujemy
mieli swoje 5 lat i nic nie pokazali

Do mieszkanki ! Świetnie jest oczerniać innych i krytykować. Co sama pani zrobiła pożytecznego dla innych. Proszę się przedstawić. Z tego co pani pisze nic dobrego nie wynika. Zachowuje się pani jak wyrocznia, a sama jest niedobrym człowiekiem, skoro takie kłamstwa wypisuje.
Tych kandydatów z PO pana Jacka Winogrodzkiego, pana Zdzisława Jerysia i Jana Dempca znam i będę na nich głosować. Są to bardzo dobrzy kandydaci na radnych dla wszystkich którzy pragną zmian
i rozwoju Bojana

ah ta słodka hipokryzja:)

Uważam, że to wszystko jest obłudne i fałszywe tak oczerniać będąc anonimową osobą.
Jeżeli ten jeden, który wyremontował starą szkołę to niezły kombinator to chyba dobrze i oby więcej było takich kombinatorów, którzy zrobili by coś takiego dla ludzi i to zwłaszcza tych najsłabszych, którzy sami nie potrafią zadbać o siebie - osób niepełnosprawnych i to w dodatku wyremontować budynek nie swój lecz gminny, ze środków pozyskanych poza gminą. Każdy może tak pokombinować i pani również. Życzę powodzenia w pozyskiwaniu środków i owocnej pracy oraz wielu oszczerstw i innych takich fajnych rzeczy.

PS. Jak się takie sprawy wpisuje i oczernia to się podpisuje, kto to mówi.

Jakie to wszystko obłudne, a kandydaci z PO, to niezłe kombinatory. Jeden wyremontował starą szkołę, drugi postawił piękny dom. Myśle że jakby w Bojani głosowano na tych co zbudowali coś ładnego zwłaszcza swój dom, to co drugi nadawałby siie na radnego. Jestem przekonana, że pchaja się do koryta dla swoich własnych celów, bo to sa własnie ludzi z tego pokroju. O kazdym z nich cos słyszałam jeszcze długo przed wyborami i nie były to fajne rzeczy.

Jeden z tych kandydatów miał i ma poglądy lewicowe a nagle jest członkiem platwormy - jaki ten świat jest dziwny i przewrotny .

Większość kandydatów startujących z listy PO kiedyś była w innych lokalnych ugrupowaniach,i co wtedy byś na nich nie zagłosował bo by nie byli w PO?

Inne tematy z forum

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (43 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Pompa ciepła rachunki (28 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...