Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

Na pewno jest pan/pani zorientowany jak można otrzymać 1 milion zł od państwa i jak można za lewe faktury wyremontować stary budynek, a nie pałac. Pan ma "zaczarowany ołówek" taki jaki używał kiedyś chłopiec w bajce dla dzieci pod tym tytułem. Widać, że nie ma pan/pani kompletnego pojęcia o tym co pisze. Ten 1 milion zł, to nie na remont lecz ma realizację projektu ze środków Unii Europejskiej. Więc za co wybudowałby pan/pani pałac za lewe faktury, czy za pomocą "zaczarowanego ołówka" !!!!!!!!! pomieszanie z poplątaniem, wiem, a nie wiem.
Wyremontowany budynek i wyłożona kostka brukowa - zagospodarowywany teren świadczy o operatywności tego pana - czy każdy może taką kasę dostać, może leży oma na ulicy ?

Dlatego ja będę głosował na tego kandydata p. Jacka Winogodzkiego , bo on już pokazał bez gadania, że potrafi i jest skuteczny w działaniu i zrobił już dużo więcej dla społeczności lokalnej niż Ci, którzy są obecnie, a także ci którzy potrafią opowiadać kłamstwa i oczerniać będąc w ukryciu.
Poopieram również tych wszystkich, którzy startują z listy PO i cenię ich za odwagę i będę na nich głosował - czas na zmiany !!!!!!!!

jak ja bym otrzymal 1 milion zl od panstwa tobym wybudowal palac a nie remontbudynku za lewe faktury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z panią, ja też będę głosować na pana Jacka Winogrodzkiego to dobry kandydat i na pewno będzie dobrym radnym, co widać po jego dotychczasowej pracy na rzecz Bojana.

Do ~Mieszkańca ja mieszania się głównych partii politycznych do samorządów jestem zagorzałym przeciwnikiem.Dlatego przepraszam że uraziłem twoją dume i zakończe ten temat żeby takiego ów mieszania o którym napisałem nie było.

Poprostu mieszkam tutaj od X lat i widze co się dzieje. Pojedź sobie do jakiś po PGRowskich wiosek które wyglądaja znacznie lepiej od naszej gminy(sala gimnastyczna,boisko piłkarskie

dzisiaj weszłam na forum bo znalazłam ulotkę kandydatów PO, nie interesuje mnie partia bo jej nie lubie ale interesuję mnie ludzie, którzy są wykształceni, potrafią pozyskiwać fundusze na różne inwestycje, nie dadzą się wpuścić w "maliny" urzędasom,znają się na ekonomi i gołym okiem widać co zrobili do tej pory(warsztaty dla osób niepełnosprawnych, zagospodarowanie starej rudery i terenu wokół ). Od 4 lat, każdego dnia przejeżdżam obok "starej" szkoły i widzę jak to wszystko się zmieniało, nie własny dom prezesa fundacji, ale waląca się rudera, którą zaadaptował na cele osób wykluczonych społecznie i dzisiaj aż miło popatrzyć. Ciesze się, że mogłam przeczytać w ulotce o osobie, która dokonała tej przemiany Panu Jacku Winogrodzkim, podoba mi się ten kandydat, to że jest osobą skuteczną -bynajmniej nie w obietnicach przedwyborczych - że ma siłę przebicia skoro osiągnął coś tak namacalnego(dla zainteresowanych odsyłam -porównaj zdjęcia budynku starej szkoły ze stanem obecnym). Będę na pana głosowała Panie Jacku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do pana ~... Masz rację, że nie chciałeś pisać o wzorcowym elektoracie PO, jakoś marnie to pisanie wyszło, piszesz, a nie wiesz co piszesz, po prostu boisz się zmian. Najlepiej pływać w swoim bagienku, chcesz na siebie zwrócić uwagę tymi dywagacjami ale to nie najlepiej wychodzi.

Do wyborów przystępujemy z nadzieją ,że po nich będzie lepiej ,więc zadajcie sobie przed głosowaniem pytanie ,czy obecny zarząd spełnił
wasze oczekiwania ? Jesli tego nie zrobił to może warto ich zmienic i zagłosowac na nowych ,którzy kandydują bo mają dośc nic nierobienia by żyło się nam lepiej. Dlatego uważam ,że powinniśmy dac szanse nowym kandydatom ,by mogli sie wykazac i wywiązac ze swoich obietnic wyborczych.

ps. anonimowe oczernianie kandydatów uwarzam za denne i bez klasy. Dla mnie to akt tchórzostwa i desperacji ,lepiej piszcie co chcielibyście zmienic badź zrobic w naszej wsi.

Nie chciałem tego pisać ale napisze. Wzorcowy elektorat PO z klapkami na oczach. Wyczytają co napisali w broszurce PO i myślą że to święte.Myślicie że tych 3 panów ma poglądy polityczne PO?czy czytali chociaż ich program wyborczy,partyjni ideologiczny? Oni są tam poprostu dlatego że PO jest na fali.. LUDZIE OTWÓRZCIE TE ZAROPIAŁE OCZY.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W takim razie proszę o ulotki na Zachodnią 26 w Bojanie :-). Należę do PO Koło Gdynia Centrum i przeprowadziłem się do Bojana. Chcę poznać kandydatów. Pozdrawiam.

Jestem mieszkanką Bojana od niedawna, ale wiem kim jest pan Jeryś.
To dobry facet, ma taką opinię w szczegulności przez swoich sąsiadów,nie słuchajcie głupot naprawdę myślicie że facet jest bezrobotny? To w takim razie z kąd ten piękny dom?

Niestety ludzie są zawistni i w tym przypadku to zazdrośc przez nich przemawia.
Współczuje.

Witam
Radził bym nie zaczynac, z panem J. facet świetnie się ustawił, prywatnie, więc sądzę że i dla Bojana zrobi wiele.
Tak naprawdę nikt go prywatnie nie zna więc nie rozumiem komentarzy o nim.

Łatwo jest oczerniac człowieka, anonimowo!

Widziałam ulotkę kandydatów do rady gminy z listy PO. Są tam informację na temat kandydatów, uczciwie przedstawione i prawdziwe, bez kolorowania, ani zmyśleń. Będę na nich głosowała. Na tej liście są osoby kompetentne, które pokazały co już do tej pory zrobiły. Myślę że jak zostaną radnymi to pęknie ten zaklęty krąg i oczyści się trochę atmosfera na gminie z pożytkiem dla mieszkańców Bojana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, od jakiegoś już czasu staram się dotrzeć do informacji o kandydatach na Radnych z rejonu Bojana. Przeprowadziłem się z Gdyni. Nie ukrywam że interesuje mnie samorząd i uważam że udzielanie się dla dobra ogółu jest OK, przynosi satysfakcję z osiągniętych celów oraz wymierne korzyści dla mieszkańców i rozwoju danego regionu/miejscowości. Dlatego staram się dotrzeć do jakichkolwiek informacji dotyczących działalności i programów/wizji rozwoju ewentulanych kandydatów. Dostęp do informacji jest bardzo ubogi.... Staram się zapoznać z najważniejszymi problemami i sprawami nurtującymi mieszkańców, strategią rozwoju regionu, pobliskich miejscowości. Kto wie, może w kolejnych wyborach sam będę starał się ogłosy mieszkańców :-) W tej chwili jednak znam bardziej problemy Gdyni gdzie się tam udzielam, Bojano wymaga czasu, jestem w trakcie :-). Fakt, Gmina mimo dość przyjaznego traktowania i podejścia do interesantów ma wręcz "olewczy" stosunek do późniejszego wykonania uzgodnionych spraw. Osobiście mam takie doświadczenia. A przecież jesteśmy najwięszą i najliczniejszą grupą podatników w Gmienie Szemud! Płacimy najwięcej - wymagajmy więcej, a już przynajmniej minimów. Trzeba też pamietać o tym że znaczna część mieszkańców najprawdopodobniej nie jest w Bojanie zameldowana, pomimo faktu posiadania tu domu. Zaniża to oczywiście liczbę faktycznych mieszkańców. No cóż, samo pozyskanie środków unijnych na dofinansowanie takiej inwestycji jak kanalizacja "w części Bojana" nie może nam zamknąć ust. Inwestycja jest konieczna i kosztowna stąd widać to w słupkach. To samo rozbudowa Szkoły. To inwestycje które miały swój początek już jakiś czas temu, ciągnś się od kilku lat. Mnie nurtuje pytanie co dalej...? Jak już rozbuduje się szkoła i być może większa część mieszkańców będzie mogła liczyć na kanalizę zamiast szamba, to co dalej? Osobiście uważam że ośrodek kultury się nam należy i to powinniśmy się o to u Radnych Gminu upominać. Nie wiem jak wygląda sprawa budynku po starej szkole, widziałem że coś się tam remontuje ale nie znam detali. Może nie będziemy musieli wymieniać zawieszenia w naszych samochodach co 2 lata a wzdłuż szosy będziemy można poruszać się chodnikiem, a nie po drodze. Może pojawią się progi spowalniające na wysokości szkoły a nie tylko znaki ograniczające prędkość, mało kto się to tego stosuje, itd... (lista życzeń jest dość długa) :-) Może Sołtys będzie bardziej zdetermonowana, w tej chwili jest tak jakby ta instytucja nie istniała... Szukam dalej informacji o kandydatach na radnych i ich pomysłach....... Pozdrawiam wszystkich mieszkańców i życzę powodzenia w wyborze kandydatów - oby rzeczowo reprezentowali interesy mieszkańców w Radzie Gminy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A inni co możesz o nich powiedzieć, jak potrafisz wytężyć swój intelekt to proszę. Ale bez gadania bzdur. Dobrze tobie radzę.

Widziałem ten plakat z PO. Ten z głupawym uśmieszkiem to Jeryś. Podobno niezły do kombinowania. ciekawe co ma zamiar ukręcić dla siebie gdyby nie daj Boze został radnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widziałam ulotkę kandydatów do rady gminy z listy PO. Są tam informację na temat kandydatów, uczciwie przedstawione i prawdziwe, bez kolorowania, ani zmyśleń. Będę na nich głosowała. Na tej liście są osoby kompetentne, które pokazały co już do tej pory zrobiły. Myślę że jak zostaną radnymi to pęknie ten zaklęty krąg i oczyści się trochę atmosfera na gminie z pożytkiem dla mieszkańców Bojana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam tu zaledwie od ponad roku. Niech starsi mieszkańcy wypowiedzą się kto z kandydatów z naszej wsi jest taki obrotny i warty głosu. jest mi obojętne z jakiej będzie partii, bo przecież tak sobie myslę że i tak będzie walczył o dobro naszej wsi i nasze.

Najbardziej głupkowaty na plakacie kandydatów PO jest ten w środku ze swoim głupkowatym uśmiechem. Czy takiego kogoś można traktować poważnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sama jestem kobietą - ale głosować na kobiety?
Słyszeliście coś o działaniach dotychczasowej Pani radnej, albo Pani Sołtys - ja osobiście nic.
Dotychczasowi radni niby w takiej opozycji w sosunku do rady i wójta a do zbliżających sie wyborów lansują się na jednej ulotce z obecnym wójtem i "betonem" z rady.
Czy mamy jakieś wyjście???

No nie głupi pomysł chyba:D

Inne tematy z forum

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Ogrzewanie gazem (65 odpowiedzi)

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca...