Wybory

Czy ktoś juz wie kto z Bojana bedzie kandydował na radnego - mamy ich wybrać aż trzech w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wybory

No niestety, nie każdy może być lepszy i obojętnie kto.
Najpierw musi wiedzieć coś o samorządach, a nie opowiadać bajki jak można zrobić "CUD" na gminie i w Bojanie.
Ten kto tak mówi (Kalkowski ) to HIPOKRYTA, KŁAMCA I OSZUST, promocja !, promocja !, wszystko się samo zrobi !. Tak, że nawet przedsiębiorstwa komunikacyjne będą wozić prawie za darmo mieszkańców gminy Szemud bo on tak ją wypromuje, a urzędnicy z Brukseli będą jeździć do Szemuda i Bojana na wczasy. Wszyscy prowadzący biznes i ci, którzy robią interesy będą marzyć dniem i nocą o tej gminie.
JEDEN JEST TYLKO WARUNEK 'WYBIESZTA' MNIE TAK NA SPOTKANIACH MÓWIŁ KALKOWSKI.
bo ja Kalkowski to prawdziwy "manager "!!!!!!!!,
A resztę zrobi sztab fachowców !!!!!!!!-
Sztab fachowców i doradców Kalkowskiego to:
od ETYKI I MORALNOŚCI - wielebny proboszcz - Bojano,
od utrzymania posłuchu i porządku na gminie i wśród administracji - terminator - Hirsz,
specjalista od marketingi politycznego i kreowania potrzeb wyborców oraz nowej rzeczywistości - Haase.

LEPSZY STARY ENGELBRECHT , NIŻ POSTAWIONY KALKOWSKI !!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

kazdy lepszy tylko nie obecy--ludzie co zrobił obecny wójt dla BOJANO odp. NIC, za 4 lata podziekujemy mu za kolejna drogę ale tym razem metropolitalną,
tak na marginesie ile płaci zbyszek za negatywne posty na Kalkowskiego?
Bo też chętnie zarobie....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie znam p. Kalkowskiego ale przekonywujący jest post o tym, że ten pan nie będąc do tej pory ani w samorządzie, ani nie działając na rzecz gminy, wsi chce od razu rozpocząć swoją karierę polityczną poprzez "fotel" wójta, chyba to nie dobry pomysł(tak myślę). Może należy rozpocząć od radnego, aby dać się poznać ze swoich działań sam program wyborczy nie wystarczy, papier przyjmie wszystko. Nie znam się na polityce, ale takie działanie byłoby logiczne, a tak z nizin wskoczyć na wójta to nieco niepoważne, nie mam aż tak zaufania do pana umiejętności samorządowych. Szczurek w Gdyni też startował z pozycji radnego a jakie ma dziś poparcie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie co wy wypisujecie Kalkowski zarzadza od roku Pomorskim Ośrodkiem Ruchu Drogowego (jednostce podlegającej Marszałkowi Województwa Pomorskiego);
i dla tego musiał zamknąć działalność z nauka jazdy - takie są przepisy. a wy wypisujecie jakies z palca wyssane pómówienia.
Wiecie że za pomówienia wg kodeksu karnego. JAK SIE NIE MYLE TO CHYBA ART 261. ZA WYZWISKA ITP. GROZI WIĘZIENIE DO LAT 3 LUB KARA PIENIĘŻNA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

zgadzam się z przedmówcą, to są bardzo poważne zarzuty, nie może sprawować funkcji publicznej ktoś z takimi zarzutami. Myślę, ze to wielu ludziom powinno dać do myślenia. Pan Kalkowski dotąd nie dał się poznać w działalności samorządowej, a w sprawie S6 nie wzbudził mojego zaufania, mimo, że mieszkam w terenie przez który ma przechodzić ta droga. W związku z tym byłam na kilku zebraniach. Niestety postawa pana Kalkowskieg, sposób wypowiadania się ( mimo elokwencji), ukonstytuowanie zarządu stowarzyszenia cichcem spowodowało, że straciłam zaufanie do tego pana. Teraz jeszcze te zarzuty!. Myślę, że dorośli ludzie nie powinni nabrać się na piękne słówka. Stary wójt może nie potrafi się wypowiadać tak perliście jak pan Kalkowski, ale jest to po porostu dobry człowiek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wypowiedź antykalk odnośnie Pana Ryszarda Kalkowskiego..."człowiek ma przeszłość KORUPCYJNĄ został zawieszony jako egzaminator na prawo jazdy za łapówki które mu udowodniono." Przy najbliższej okazji, jak będzie zebranie w Szkole w Bojanie, proszę aby Pan Kalkowski z tego wytłumaczył się...bo takie "plotki" słyszy się, więc dobrze by było, aby tego tematu nie omijac...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeszcze jest troszeczkę czasu na podjęcie decyzji, mam nadzieję że otrzymam wyjaśnienia również drugiej strony. Merytoryczne, nie pyskówki i hamskie wpisy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najważniejsze jest to żeby dac jeszcze jedną szanse Panu Engelbrechtowi...tylko radni muszą skuteczniej działac...wójt sam nic nie zdziała...ale lepiej żeby on już dokończył, co trzeba, a nie Pan Kalkowski zacznie dopiero się wdrażac...a jak już się wdroży to miną 2 lata. Dlatego dajmy szansę obecnemu Wójtowi. Kalkowski to jedna, wielka porażka i te posty odnośnie drogi S6 to prawda. Gdyby nie to, że ta trasa miała przechodzic przez jego działki to dałby sobie spokój. A co do części spekulacji na temat łapówek, też łatwo można sprawdzic..

PANIE KALKOWSKI ZREZYGNUJ PAN, BO POTEM NIE BĘDZIE PAN MÓGŁ LUDZIOM W TWARZ SPOJRZEC, JAK BĘDĄ SZUKAC BŁĘDÓW W PANA PRZESZŁOŚCI...DLA WŁASNEGO HONORU....

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jakby kto się czepiał mojego postu, to od razu mówię, że nie jestem za żadnym PO, PiS i innymi, ale jestem za człowiekiem, który ma działac dla naszego dobra

GŁOS ODDAJMY NA OBECNEGO WÓJTA...JA TAK ZROBIĘ, A MIESZKAM W BOJANIE...BO PAN KALKOWSKI MUSI O WIELE BARDZIEJ ZAANGAŻOWAC SIĘ W SPRAWY GMINY, TO POTEM MOŻEMY PODYSKUTOWAC O WYBORACH NA WÓJTA...MOŻE NAJPIERW ŚCIEŻKA RADNEGO, A NA STANOWISKO WÓJTA TRZEBA SOBIE ZASŁUŻYC...

Choc znam Pana Kalkowskiego i z czystej uprzejmości odpowiem mu dzień dobry, bo szacunek należy się każdemu, ale jeżeli mamy taką a nie inną możliwośc zagłosujmy na Pana Engelbrechta...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Padły konkretne oskarżenia pod adresem p.Kalkowskiego, jeśli w trybie wyborczym nie ukaże się sprostowanie, lub wypowiedż zainteresowanego, to głosuję ja i moja rodzina na starego wójta. Język wypowiedzi na forum osób popierających p. Klkowskiego jest hamski i obraża wszystkich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja coś napisze! KALKOWSKI nic dla społeczeństwa nie zrobił nie udzielał sie w działaniach społeczeństwa Gminy. Wielki bum Kalkowskiego to walka o S6 chciał ja przesunąć. Wszyscy pomyślą no to super!! Tylko on miałby to w nosie gdyby nie to że X wariant przechodził przez jego ziemie w Kielnie i Koleczkowie. Nie chciał przesunąć drogi z tereny Gminy tylko z terenu swoich działek które są nie mało warte. Poza tym ten człowiek ma przeszłość KORUPCYJNĄ został zawieszony jako egzaminator na prawo jazdy za łapówki które mu udowodniono.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie zasmucony niech Pan napisze w końcu coś o tym Kalkowskim, gdzie działał, w jakim samorządzie , co zrobił dla mieszkańców Bojana, a może Kielna czy jakiejkolwiek miejscowości z gminy Szemud, przecież chce Pan na niego głosować ale tak nie myślą wszyscy , bo Kalkowski to człowiek bez doświadczenia i z zapleczem nieciekawym Hirsz i Hasse oraz Bużan.
Czy poza chamskim obrażaniem elektorat Kalkowskiego coś jeszcze powie o swoim kandydacie i jego dotychczasowych działaniach, chyba ,że to już jest dla mądrych za trudne a pyta przecież prostaczek i baran???
Proszę o wyczerpujące informacje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, co mądrzejsi i umiejący samodzielnie myśleć i realizować się ODWRÓCILI SIĘ!!!!! Inni chcieliby , ale jeszcze się boją ze względu na wykonywaną pracę albo ostracyzm sąsiadów . Jednak sytuacja jest rozwojowa i wynika to z postawy i zachowania proboszcza z Bojana i wielu przedstawicieli kleru w Polsce i na świecie . GŁOSUJMY NA ZBIGNIEWA ENGELBRECHTA!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież cała reszta to wg Ciebie pieprzone gnoje , nie krępuj się tak delikatnie się wypowiadasz, prostaki , durnie i barany. Jaka to jest demokracja, bardziej układ , kalkulacja i robienie własnych interesów.
A co to za post świętej inkwizycji bo powiedzieć trochę prawdy to już
boli po co barany mają o niej wiedzieć?
Jakiś znajomy, nie liczący się chamski patos..........................
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

co to za prostak bez kultury się wpisał. Oczywiście że wybieramy Kalkowskiego! Dosyć już rządów starego wójta. I przestańcie podważć demokrację. Tak wybrała większość w wolnych wyborach i mniejszość musi to zaakceptować. A pisanie kto chodził na plebanię to totalna głupota. Raz jakiś dureń pisze ze coraz mniej ludzi chodzi do kościoła, a później ma pretensję, że większość wsi zaglosowała za elektoratem księdza. Zdecyduj sie baranie jeden albo chcesz wmówic ze ludzie odwrocili sie od proboszcza, albo wiekszość dalej jest z nim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sprawa molestowania jest aktualna i trwa o czym można się dowiedzieć chociażby z telewizji chopin i innych mediów ale widać agitatorze, ze tylko chodzisz na plebanie i po postach widać, że jesteś w osamotnieniu tylko ty ściemniasz wcielając się w rożne role ale ten sam jest numer , a co powiesz o układzie zmian na gminie w wydaniu Kalkowskiego polegajace na wprowadzeniu starego Hirsza na zastępcę i Hassego na przewodniczącego rady i nie zapominaj, że jeszcze był elektorat Potrykusa, który będzie głosował na starego wójta chociażby dla równowagi, bo trzech od Bużana radnych na gminie to już duża porażka i nie lej wody , że wszyscy będą glosować na jakiegoś tam smarkacza, za którym kryje się Hirsz i Hasse. A tak w ogóle kim jest ten Kalkowski, żeby zaraz został wójtem ? Gdzie dotychczas działał , w jakim samorządzie, co robił? A no nigdzie i nic? A jeżeli coś robił to napisz agitatorze , gdzie i co a nie wal ściemy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drogi Pani!!!
Czy oby napewno chodzimy do tego samego koscioła w Bojanie?
14.11 na mszy chwalił Olę a 21.11 dziekował Jackowi jakb dobrze wiedzial że ma zostac radnym...ach szkoda slów i niepotrzebynych nerwów aczkolwiek oskarżenie o molestowaniu powinno ludziom dać do myslenia, z reszta to nie pierwsze wyczynienie naszego proboszcza. A ludzi dziwia sie dlaczego coraz mnie luzi chodzi do ościoła...a własnie dlatego, że nie mamy żadnego ale to żadnego przykładu ze strony osob duchownych. Myslalam, że proboszcz sie zmieni po tym oskarzeniu o molestowaniu ale nic to nie zmieniło dalej oglasza na ambonie swoje zdanie. Czego nie powinien robić. I gdzie tu jest przykład jaki powinien nam dawać?
Ale trudno stało sie teraz wybierzmy godnego wójta!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mogłeś człowieku napisać to w jednym poście pod tym samym pseudonimem, a nie rozbijać to pokazując że jest tylu co mają takie zdanie jak ty. Oczerniasz publicznie konkretne osoby, a sprawa "molestowania" jest już tak obojetna nam wszystkim, że nikt oprócz was , ktorych to dotyczy, ona nie interesuje. Daruj więc sobie przypominanie o rzekomym molestowaniu bo jest ona jak stare odgrzewane kotlety i nie ma nic wspólnego z wyborami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

KALKOWSIEO ZMIANY TO WPROWADZENIE NA GMINĘ HIRSZA JAKO ZASTĘPCY I HASSEGO JAKO PRZEWODNICZĄCEGO RADY GMINY A KIMJ EST KALKOWSKI?( MARIONETKA W ICH RĘKACH )
akie cechy powinien mieć nasz WÓJT? UCZCIWOŚĆ, ZARADNOŚĆ, ODPOWIEDZIALNOŚĆ,DOŚWIADCZENIE! Niestety żadnej z tych cech nie posiada pan R.Kalkowski, który całymi siłami pcha się na najwyższy stopień z etykietą ŁAPÓWKARZA oraz OSZUSTA! Nie wiem czy wszyscy wiecie, że pan Kalkowski jest ŚWIADKIEM KORONNYM- mimo krótkiego stazu na stanowisku egzaminatora PORD miał odwagę brać łapówki od kursantów a poźniej ich wsypać oraz innych współpracowników,aby ratować swoje "dupsko". To Tchórz oraz Oszust! TAKIEGO CHCECIE WÓJTA?? Narzekacie na obecny system władzy, uwierzcie- będzie jeszcze gorzej po wyborze p.Kalkowskiego na wójta. Na gminie załatwicie wszelkie sprawy ale tylko jeżeli "dacie w łape"!! Znam osobiscie pana K. i wiem jakie jest jego podejscie do pracy oraz ludzi! A WIĘC- GŁOSUJ ŚWIADOMIE!! WALCZMY WSPÓLNIE O DOBRO NASZEJ GMINY BEZ OSZUSTW I KONFIDENTÓW
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To chyba byleś na innej mszy bo bardzo dużo osób słyszało agitację Bużana a zresztą to już karty rozdane ale jeszcze został wójt i nie ubliżaj tak innym bo elektorat księdza nie wystarczy żeby wygrać z Engelbrechtem.
Stały agitator Kalkowskiego, który obraża wszystkich prócz świętej świty Bużana a reszta to wg niego same pieprzone gnoje!!!!!
NIE ŻYCZYMY SOBIE TAKICH SŁÓW PANIE JAREK BO NIE JESTEŚCIE SAMI A PRZECIEŻ BUŻAN MA SPRAWĘ ZA MOLESTOWANIE NIELETNIEJ WIĘC TO JEST POWAŻNY ZARZUT A NIE JAKIEŚ TAM POMÓWIENIE, WIĘC LICZ SIĘ ZE SŁOWAMI PANIE AGITATOR
BO W TYM WYPADKU TO TY WYCHODZISZ NA P............. G........................
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać po tych ostatnich wpisach, że zaczęła sie kampania wyborcza starego wójta. Wszyscy wiedzą że stary wójt w Bojanie nie ma szans, chocby nie wiem co pisał w tych postach.
I jeszcze jedno, przestańcie obrazać nowych kandydatów, bo wygrali większościa głosów i niezadowoleni musza sie z tym pogodzić. Taka jest demokracja. jeśli chodzi o obrazanie księdza, to chyba wszystko co tylko stanie się w Bojanie, będzie jego winą, bo ma tu kilku zaciętych wrogów. Byłem na mszy w niedzielę i nie było zadnej agitacji. Ksiądz wspominając o zbliżajacym sie święcie Cecyli - patronki chórów podziękował Oli i Tomkowi perz za to że mamy takie wspaniałe chóry w parafii. Jednak dla typów którzy stale gnoją publicznie ksiedza, to nie ma znaczenia i wszystko dalej odwracają kota ogonem. Jestescie zwykłymi pieprzonymi gnojami, którzy pod pseudonimami opluwają i ksiedza i wybór ludzi w demokratycznych wyborach .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano (7 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś może podać jakie ciśnienie wody ma w kranie w ogródku? Czy jest szansa na 4...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Budżet gminy a inwestycje w Bojanie (13 odpowiedzi)

Czy dobrze liczę że nasza gmina przeznacza na inwestycje w Bojanie około 1 % budżetu? W tym roku...