Re: Wybory
@Z sondaży przedwyborczych wyraźnie było widać że ci co wcześniej popierali Komorowskiego poparli Kukiza.
Pozwolę się z Tobą w tym miejscu nie zgodzić. Sondaże były manipulowane, dlatego tak wysokie poparcie dla Komorowskiego zaczynające się aż od 60% to zwykła propaganda. Chodzi o to, aby obywatele już od samego początku dali się oswoić, że kandydat nr1 WSI pozostaje i nie mają co liczyć na zmiany. Po prostu Komorowski nigdy takiego poparcia nie miał.
Większość poparcia przejął raczej od pozostałych wlekących się z tyłu kandydatów. Tydzień przed wyborami przewidziałem procent poparcia i pomyliłem się zaledwie o 0.80 %
Kukiz natomiast zadawał sobie sprawę, że jeszcze teraz nie wygra wyborów, ale z takim poparciem śmiało może liczyć na wejście do parlamentu i dalej realizować swój cel, czyli obalenie dzisiejszej władzy, odsunięcia ich od koryta, zmianę konstytucji i pozostałe których nie wymieniłem. Jednym słowem będzie dobrze. Korwin już d*pą trzęsie, że może się to odbyć bez jego udziału.
4
0