Dzisiaj po raz, ktorys z kolei poszlam do Kansai sushi. Kilka moich poprzednich wizyt konczylo sie na zamowieniu jednej rolki sushi i podziekowaniu. Powodem zawsze byla CENA. Tym raze mialam kupon z grouponu, ktory upowaznial do zakupu zestawow sushi za kwote 200zl,wiec i postanowilam zaszalec.
Wybralam dwa zestawy, czekalam na nie rowno godzine, a po otrzymaniu wielkie rozczarowanie: Jak to? To tyle...? Czy cos jeszcze bedzie...? Dokladnie przyjrzalam sie co mam na talerzu, a nastepnie poprosilam o menu. Okazalo sie , ze z dwoch zestawow, ktore zostaly zamowione brakowalo az dwoch pozycji z czego jedna to 6 kawalkow, a druga to 2 kawalki. Poczulam sie zawiedziona i oszukana, szczegolnie ze brakowalo mojego ulubionego rodzaju sushi i po prostu nie moglam tego przeoczyc!

Jesli bedziecie robic duze zamowienia lub zamiac zestawy, KONIECZNIE nie pozwolcie zabrac sobie karty i SPRAWDZCIE czy wszystko jest! niestety moje doswiadczenie z Kanasi sushi po raz kolejny mnie zrazilo do restauracji... A szkoda, bo nawet smacznie mozna zjesc...