Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

po co chesz się wieszać, są prostsze rozwiązania

albo sie przeprowadź albo znajdź pracę gdzie indziej,
nie rozumiem gdzie z tym widzisz problem?

moż epopełniłeś błąd w ktorymś miejscu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tym kąpaniem raz w tygodniu to prawda. Mój szef tak robi i tak samo w ciuchach chodzi. Wszystko dla oszczędności. A zarabia dużo więcej niż w Biedronce, czyli dobrze. Ale jest życiową sknerą i tak wiecznie. Słabe to
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pana który napisał artykuł pewnie nie stać na własne mieszkanie i nie dostanie kredytu, więc wynajmuje. A wynajmowane może wymienić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marek?

Kto wymyślił Pana Marka? Chyba rzecznik ZKM.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój kolega uległ kontuzji w autobusie, co jedzie do Sobieszewa via rafineria/oczyszczalnia

To było w sobotę. Autobus krótki, trasa długa, autobus pełen, aż koledze zatrzeszczał kręgosłup od tego tłoku. Zadzwonił do dyspozytorki ZTM, czy to teraz GAIT i usłyszał, że dyrektor ustala jakie autobusy wysyła. W soboty autobus pełen, bo przed szóstą rano jadą do pracy pracownicy Lotosu i /lub/ a także pracownicy podwykonawców budujących Efrę, Dalej autobus jedzie Benzynową, gdzie dziury w jezdni były, są i pewnie długo jeszcze będą (okropieństwo). Takie spostrzeżenie, więc pomysł z autobusem jest chybiony.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, tak. I mieszkania wszyscy też będą sprzedawać, żeby kupić inne bliżej pracy. Zapowiada się ciekawa sytuacja na rynku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, jestem tam codziennie. Cały parking na Okopowej zawalony autami urzędasów. Darmowy oczywiście. Bo jakże to tak, samemu sobie robić parkingi płatne?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś tu nie gra z logiką pana Marka...

Skoro komunikacją jedzie parę minut, to znaczy że ma do pracy bardzo blisko. Jakim cudem zaoszczędza godzinę??? Chyba rezygnuje z prysznica, co często czuć u pasażerów komunikacji miejskiej.
A swoją drogą to wyrazy współczucia za monotonne życie: dom - praca - dom.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie

Propagandowa nagonka na kierowców na tym portalu to co prawda codzienność, ale seria tych artykułów to już rzeczywiście flaki z olejem. Wymyślili by coś innego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co to za pierdoły...

Świetna propaganda!

Po co więc mężczyznom są potrzebne żony? Przecież można chadzać do Bodegi na małe co nieco, na obiad pójść do restauracji, a przytulić się do drzewa...
Seksitą nie jestem, ale facetem, a jako facet wiem, że żona nie zastąpi mi panny lekkich obyczajów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ew apartament 25 metrowy w samym centrum xD

tylko gdzie bachory pomieścić
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan chyba mieszka sam

Bo jesli przeprowadził się blisko pracy, to musiał: a) żony nie mieć b) żona nie pracuje c) żona mieszka blisko swojej pracy w innym miejscu, bo też chce mieć blisko d) żona miała to szczęście i znalazła pracę blisko domu e) żona ma swój samochód
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunistyczne pranie mózgu wyjątkowo dobrze wyszło w twoim przypadku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pruszcz gd. handlowa - chwaszczyno ok.2.5 godz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to ty debil jesteś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uważam ze samochód lepszy

Odkad zrobilem prawo jazdy 10 lat temu ani razu nie pojechalem busem. Mam w tej chwili 2 samochody (jeden na lato drugi na zime) i w zyciu bym tego nie zmienil. Zycie bez samochodu jest mega ograniczone a tak naprawde koszty jezdzenia busem sa wyzsze (3.20 za bilet) zeby przejechac kilka przystankow !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto wziąć pod uwagę wartości smogowe.

Możliwe, że autor skróci sobie życie tą przeprowadzką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taaa, śpi godzinę dłużej

Artykuł propagandowy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0