Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszczędza godzinę bo się przeprowadził do Gdyni, a nie dlatego że wybrał autobus.

Fałszywy tytuł, nierzetelność dziennikarska.

Niech sobie ze Straszyna dojeżdża autobusem. Niestety komunikacja miejska kuleje. Spróbujcie dostać się z Wiczlina do pracy na Grabówek albo Pogórze. Albo w drugą stronę. Albo na Dąbrowę. Tragedia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Auto to podstawa w dzisiejszych czasach. Większe zakupy, podróż za miasto, dojazd do lekarza z dzieckiem. Mówiąc, że utrzymanie auta jest drogie przyznajemy się do tego, że jesteśmy nieudolni i mało zarabiamy, musimy coś zrobić że swoim życiu, podnieść kwalifikacje czy zmienić branże. A nie wiecznie narzekać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten poziom mentalny widać też u naszych włodarzy

Coś w stylu: "tylko biedota jeździ komunikacją miejską", a biedotą nie mam się co przejmować - prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

słowo klucz-rejonizacja

jam nie Marek i mam czwórkę i gardzę bełkotem utyskiwaczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tytuł jest manipulacją tak jak użycie danych o ilości samochodów...

bowiem przeprowadzka umozliwila rezygnacje z samochodu na rzecz komunikacji, a tak jak dowodzi autor, ze nie ma wystarczajaco duzo miejsca dla samochodow, tak tym bardziej nie ma miejsca dla tylu chetnych do zamieszkania blizej centrum czy miejsca pracy (bo miasto-centrum i okolice nie są z gumy).
ps. ilosc samochodow zarejestrowanych w danej gminie nie oznacza, ze poruszaja sie one po jej terenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny tekst kabaretowy. Już dawno nic mnie tak nie rozbawiło w niedzielne przedpołudnie.

Dużo trojmiasto.pl musiało za niego zapłacić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czemu nie kupił mieszkania w odległości 5 minutowego spaceru od pracy?

Wtedy zaoszczędził by jeszcze więcej czasu i pieniędzy na komunikacji. Jak już zmieniać Straszyn na Gdynię i dwa lata szukać idealnego lokum, to co za problem? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze ten pomysł, żeby zmienić miejsce zamieszkania ze względu na prace,

A później zmienić pracę na Gdańsk i cała procedura zmiany mieszkania od początku.. Nie wspominając o żonie, która może pracować na innym końcu Trójmiasta..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przez Straszyn kiedyś jeździł pociąg

dlaczego więc nie remontuje się linii aby przywrócić na niej ruch? Autor nie musiałby wtedy się wyprowadzać. Rozbierają tory a potem dziwią się że aut coraz więcej w miastach. Mieszkańcy Skarszew już dawno przerzucili się na samochody ze szkodą np dla Starogardu Gd.

Zmień meza

Nie możesz kupić mieszkania to kup pracę. Albo poradz się Marka. On ci zorganizuje życie. Dzięki takim osobom jak Marek cały segment Automotive okaże się niepotrzebny. Wszyscy będą ładnie w domkach siedzieli i udowadniali, że abonament TV jest potrzebny. I taki jest sens życia. Spędzić je przed telewizorem.

Wybralam auto śpię godzinę dluzej a może nawet i 1.5 godz.

Kazdy ma inną sytuację więc po co te docinki?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ojej. Amerykę odkryłes? Przecież wiadomo że zarząd ZTM i urzędasy śmigaja autami. Komunikacja ma jeździć szara i płacić na ich stołki.

A czemu ma zamilknąć? Kim Ty jesteś by decydować o tym, kto może się wypowiedzieć a kto nie? Wyraził swoją opinię, Tobie nikt nie każe zostawiać dzieci w oknie życia, tylko dlatego że nie potrafisz znaleźć przedszkola bliżej domu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1