Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkać blisko pracy?

Hmmm ciekawe. Moja firma przez ostatnie 10 lat się dynamicznie rozwinęła co wiązało się że zmianami siedziby. Od tych 10 lat przenosilismy się 3 razy. I to w obrębie jakichś 25 km.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za D.rny artykuł

A Pan/Pani redaktor zaciera rączki patrząc, jak rośnie liczba komentarzy. A że rośnie to oczywiste, bo nikt na głupotę nie pozostaje obojętny.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

wybrałem mieszkanie w mieście. nie muszę co 2 tygodnie kosić tej rąb..ej trawy która odrasta szybciej niz włosy, nie muszę zimą odśnieżać chodników o 6 rano jak jakiś robol, do najbliższego sklepu mam 150 metrów, przychodnia i szkoła dzieciaka dwie ulice dalej. Nie marnuję życia w samochodzie dojeżdzając do pracy 1,5 godz dziennie z wiosek za obwodnicą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Śmiej się z 6 samochodów...

...swoich sąsiadów, zazdrość, że mają. A sam tak naprawdę zezlomowal...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co jeżeli zmieni pracę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oooo...

zakończyłeś(łaś) już miesięcznicę?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kiedys jak jeszcze jezdzilem komunikacja regularnie widzialem bezdomnych oddajacych mocz na siedzenia, a za kilka przystankow ktos nieswiadomie siadał na to samo miejsce. Chorzy, kaszlacy ludzie, latem zapoceni i śmierdzacy. Póki nasze społeczeństwo wyglada tak jak wyglada, samochód to jedyna opcja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marek - podpisz się

skoro jesteś taki rewelacyjny, a twoje życiowe wybory są takie godne naśladowania, to dlaczego pozostajesz anonimowy? Przyznaj się, że nie istniejesz, że cały ten bełkot chwalący zupełnie nieprawdopodobną sytuację jest zmyślony i to kiepsko. Przeprowadziłeś się za pracą i teraz masz kilka minut autobusem. Dlaczego nie jeździłeś autobusem z poprzedniego miejsca zamieszkania? Dlaczego nie jeździsz rowerem, jak na prawdziwego hipstera przystało? Dlaczego nie przeprowadziłeś się do piwnicy budynku, w którym pracujesz, miałbyś jeszcze bliżej. Kto zapłacił za ten stek bzdur?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moze tak jest w gdyni. Albo ten artykul napidal ktos zwiazany z komunikacja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w krajach zachodu

"w krajach zachodu" gdzie tylko pewnie na wycieczce byłeś ludzie też biorą kredyty na 25-30 lat nie na 10 ! bo ich tak samo na to nie stać żeby spłacać bardzo duże raty kredytu w ciągu 10 lat ! Ponieważ nie chcą odmawiać sobie pewnych przyjemności typu np. wakacje lub zmiana auta. Wiele młodych osób też mieszka z rodzicami bo ich nie stać na kredyt Hipoteczny podobnie jak w Polsce. Bardzo wiele osób wynajmuje mieszkania czy domy ponieważ łatwiej jest się przeprowadzić gdy znajdzie się lepsza, lepiej płatna praca gdzieś dalej. W Polsce wręcz przeciwnie ! Do u***ej śmierci w jednym miejscu trzeba mieszkać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do pracy mam 15 km. Mam do wyboru autobus lub auto. Autobusem muszę jechać z przesiadką 1.15 h, a autem max 20 minut. W jedną stronę. Nie mam się nad czym zastanawiać. Jak komuś podpasowała komunikacja to spoko, ale mi szkoda czasu na autobus. Poza tym często wyjeżdżam za miasto - w autobus roweru nie spakuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za bzdury.

Chcą żeby było jak za komuny. Świat się rozwija a Gdynia cofa w rozwoju. To jest arogancja i głupota. Szkoda gadać. Chcę widzieć wszystkich urzędników UM w autobusach i na towersch. Proszę dać przykład.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja też wybrałem autobus ...

Ale jako miejsce pracy i śpię o wiele krócej.Śniadanie jem wieczorem,golę się też przed snem aby rano oszczędzić czas.Potem tylko 45 minut jazdy do pracy i już o 3.00 jestem w robocie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Połączenie z Żukowem

Najlepsze połączenie jest z Gdyni do Żukowa. Częstotliwość i punktualność linii Z na poziomie europejskim. Po drodze jest wiele firm, do których ludzie starają się dotrzeć lub wrócić do domu. Dlaczego nie zwiększyć ilości kursów? Czy ktoś kiedyś się nad tym pochyli z ZKM?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybrałem autobus,śpię dłużej w autobusie

W tym,którym jadę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam w Osowej, gdzie pracuję, ale trzy dni w tygodniu jestem też w drugiej pracy w Oliwie. Gdybym miał się przeprowadzić, to mieszkanie które kupiłem w 2013 (4450zł za m2, wykończone pod klucz przez dewelopera) kosztowałoby mnie 3 razy więcej. Nie wmówisz mi że wydając na paliwo 160zł miesięcznie i opłacając koszty utrzymania auta byłbym sobie w stanie pozwolić na zmianę miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracownicy fizyczni - owszem

Większość przedsiębiorstw produkcyjnych, wielkopowierzchniowych zlokalizowane jest poza miastem, na obszarach -strefach przemysłowych. Ale 100km to przesada. 20-30 km to jest taka standardowa odległość do pracy.
Wiec nie plec głupstw. Znam troche tzw życie na zachodzie, mam tam rodzinę i uwierz, to nie jest tak jak mówią ci koledzy, którzy mieszkają po kilku w mieszkaniu i zarabiają po 1200€
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak???? to spróbujcie pracować na Kokoszkach i dojechać tu autobusem

powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla ciebie Krystyno doczepimy wagon salonkę

abyś godnie mogła dojechać na czas do pracy w biedronce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7