Wyjazd z działki i problem

Hej wszystkim!

Trochę nie przemyśleliśmy położenia płotu i teraz mamy problem z wyjazdem z naszej działki. Mieliście podobne problemy? Jak je rozwiązaliście? Myśleliśmy z żoną o zamontowaniu lustra drogowego, macie jakieś opinie na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wyjazd z działki i problem

Rozumiem, że lustro zamontowane byłoby w pasie drogowym? Tak czy siak, trzeba pytać u zarządcy drogi, bo to jemu stwarzacie problem. Kolejna sprawa, to lokalizacja wjazdu na działkę i płot od strony ulicy również nie może być dowolnie usytuowany, lecz wymaga uzgodnień z urzędem powiatowym.

Zmieniliśmy lokalizację wjazdu i przenieśliśmy płot. O ile wjazd jako wjazd to pas przydrożny i prace w jego zakresie wykonuje się na zgłoszenie do urzędu, o tyle płot powinien stać w granicy własnej działki i tu żadnych pozwoleń nie trzeba. Czasami plan zagospodarowania przestrzennego dla danego obszaru ustala pewne maksymalne parametry Ogrodzeń. Ja jestem fanem amerykańskiego stylu i mam otwarty przód - front domu a zamknięty tył i boki. Duże oszczędności na płocie i brak problemu z bramami, łatwe parkowanie i dostawa towaru nawet tego dużego i łatwy dostęp do drzwi frontowych, a życie prywatne dzieje się z drugiej strony gdzie nic nie widać. Zamiast płotu N obrzeżach mam mały żywopłot z formowanego bukszpanu do wysokosci pół łydki i to starczy żeby pieski nie wbiegaly. Smieszne to ale psy chyba rozumieją koncept płotu, nawet małego i jakoś nie przełażą chociaż jeden mały skok i by mogły. Widocznie u nas są same kulturalnie zwierzątka. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie nie do końca, mamy trochę wolnej przestrzeni przed płotem, a droga która tam przebiega jest jednokierunkowa, więc może udałoby się jakimś szerokokątnym to załatwić, póki co mamy kilka typów firm, które posiadają lustra np https://max8.pl/ ale nie wiemy czy tam, czy w jakimś obi czy coś

Inne tematy z forum

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (40 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Ubezpieczenie domku letniskowego/ROD (4 odpowiedzi)

W czasie "zarazy" gwałtownie wzrosło zainteresowanie działkami ROD. Wielu nowych działkowiczów...

Jaki jest koszt budowy domu? (127 odpowiedzi)

Jaki jest mniej więcej koszt budowy domu? Posiadam działkę około 1000 m2 kilka km od Trójmiasta....