Wykończenie domu- Jakie są aktualne ceny?

Witam, szykuję sie do odbioru domu szeregowego 100m2 w Gdańsk i nie mam pojęcia jakie są teraz ceny w trójmiescie co do wykończenia. Mam pierwszą wycene i jestem w szoku .
Jakie są ceny teraz za wykonanie gładzi szpachlowej + malowanie?
Kafelkowanie? wykończenie łazienki 7,5m2, WC 1,6 ? Montaż kominka, Osadzanie drzwi 7 szt oraz drobne prace elektryczne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakieś 200tys. minimum.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

polecam mojego wykonawcę Jarosław Pankau. technika wykończeń wnętrz naprawdę bardzo uczciwy wykonawca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Marcinie ! przyjadę do ciebie i ustalimy szczegóły , podam termin , Referencje , i zarys kwotowy . Ale za to wezmę 80 zł
bo przecież dojazd do ciebie , dwie godziny rozmowy i dwie godziny w papierach to też moja praca , to jak ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za złożenie oferty wykonawca oczekuje wynagrodzenia.
No, no!... ciekawe, kto się na to nabierze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ile wystawili +/-50k ? jak tyle za ten zakres to normalna cena ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam pierwszą odpowiedz, z materiałami za m2 trzeba liczyć 2 tyś. Dobrzej jest zebrać kilka ofert dla porównania no i dobrze z polecenia kogoś brać bo ma się jakąś opinię o robocie. Jakieś podłogi wchodzą w grę? Skosy, montaż płyt gk, drzwi?

Ceny są teraz niestety wysokie, ale nie da się tak jednoznacznie odpowiedzieć. Wiele zależy od tego co chcecie, jakiej jakości i rodzaju materiały, ile zrobicie sami, a ile musi zrobić fachowiec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam fajny wpis o trendach we wnętrzach na rok 2021:
http://myknadom.pl/trendy-wnetrzarskie-2021/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zadbaj o piękne wykończenie Twojego mieszkania z projektowanie-wnetrz-online.pl. Jest to oszczędność na materiałach i wykonawcy :)

Inne tematy z forum

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (40 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

wymiana drzwi (14 odpowiedzi)

Będę potrzebowała wymienić drzwi do swojego mieszkania w bloku. Jakie drzwi polecacie? Chciałabym...