Wymiana licznika Energa

Witam. Przy konieczności wymiany, ile czasu czekaliście na wymianę licznika na dwukierunkowy z Energa Wejherowo? Od momentu zgłoszenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wymiana licznika Energa

do 30 dni.

Re: Wymiana licznika Energa

Zapisane w zgłoszeniu, a rzeczywistość?

ja czekałem właśnie miesiąc

Dziękuję za odpowiedz, czy dawno to było? Miesiąc wymiana licznika czy już nowa umowa (licznik wcześniej)?

10 dni... bardzo miły Pan z energi... przejezdzał przez Bojano jechał na chwilę do Kielna... zadzwonił czy akurat ktoś będzie w domu... za godzinę był na miejscu... licznik - instalacja - zdjęcia - protokół - może 50 minut - wszystko sprawdził... fotowoltaika działa... i super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taaa, a świstak siedział i zawinął sreberka. Monter musi mieć zlecenie na wymianę (a nie że przypadkiem i zadzwonił), 10 dni to Energa Obrót nie załatwi jeszcze sprawy a co dopiero Wejherowo

Wejherowska Energa to prawdziwy koszmar a załatwienie tam czegokolwiek to droga przez mękę!
My czekamy już 35 dni kalendarzowych i brak kontaktu , przy próbie dowiedzenia się o status sprawy w siedzibie Energi drzwi na cale 2 cm otworzyła nam starsza , bardzo nie zadowolona Pani która z resztą nic nie wiedział i dowiedzieć sie nie chciała!
do tego w Taku załatwiania spraw dowiedziałem się jednej bardzo iteresującej rzeczy
instalacje którą założyła nam wysoce doświadczona firma trzeba zgłosić do straży pożarnej a ta wymaga stosownego projektu który nie został wykonany przez instalatora - ten twierdzi ze nie mają takiej praktyki
wszystko fajnie ale w przypadku najmniejszego spięcia i pożaru domu czy nawet zwarcia instalacji ubezpieczyciel na pewno nie wypłaci odszkodowania jeśli instalacja nie jest odebrana przez strażaka!

Tak myślałem że będą z nimi przeboje, ale wymóg strażaka jest dla instalacji ponad 6.5kWp. Ja mam trochę mniejszą.

Inne tematy z forum

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Smieci (14 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...