Wymiana silnika - NIE POLECAM
Zleciłem wymianę silnika w bmw e39, poprzedni silnik posiadał ogromne przedmuchy, przez co z odmy wydostawało się mnóstwo spalin łącznie z olejem. Auto jednak było na chodzie i można było nim jeździć jednakże gubiło mnóstwo oleju przez co konieczna była naprawa. Wymiana silnika wydawała się bardziej opłacalna niżeli naprawa poprzedniego. Jednak po wymianie okazało się że skrzynia biegów NIE DZIAŁA.(automatyczna) I może nie pisałbym tutaj tego wszystkiego gdyby nie fakt że serwis odrzuca możliwość aby skrzynia została uszkodzona przy wymianie silnika. Pomimo faktu iż musiała zostać wyciągnięta razem z silnikiem. Mimo wszystko, stwierdziłem że nie warto się wykłócać i skrzynia biegów została oddana do naprawy na MÓJ KOSZT, której podjął się podwykonawca ProCar. Została wymieniona pompa oleju w skrzyni biegów.Jednakże auto po oddaniu miało dalsze problemy właśnie ze skrzynią biegów. Wchodzi w tryb awaryjny. Zaznaczę tutaj że skrzynia pracowała bardzo dobrze przed oddaniem do serwisu PROCAR. Najgorsze jest to że serwis wypiera się by mieli z tym jakikolwiek związek oraz TWIERDZI ŻE WSZYSTKO JEST OK BO TAKIE AUTO DOSTALI. Zaznaczam tutaj, że skrzynia działała prawidłowo przed oddaniem.