Wypłaty 500+ cz.2

Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wypłaty 500+ cz.2

ja jestem 13 kwiecień i tez czekam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to masz wielkie szczescie moj wniosek z 25 kwietnia nawet nie zostal sprawdzony wiec ja sobie moge pomarzyc :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogie mamy.... to, że mają tam bajzel to mało powiedziane ;/
po dzisiejszym dniu wnioskuję, że przepływ informacji między "pokojami" czy działami w UM też nie działa.

W dniu wczorajszym grubo po 17.00 napisałam maila z zapytaniem jak większość z was co dzieje się z moim wnioskiem, na jakim etapie jest decyzja itp. Wiadomo, późna godzina - nie oczekiwałam odpowiedzi wczoraj. Dodam, że wniosek wysłany przez mBank - 4 maja - na drugie dziecko.
Mail zwrotny dzisiaj godz. 13.00 z identyczną formułką jak Wasze, wniosek oczekuje na decyzję, nie było jeszcze weryfikacji, że mają 3 miesiące - proszę grzecznie czekać, jak będzie coś nie tak damy znać.
... a co jest najlepsze ???? że rano ok 11.00 wpłynęła kasa - ( za kwiecień i maj ) !!!

to jak to jest się zastanawiam, że kasę mam na koncie a Pan z UM Gdańsk na mail odpisuje: proszę czekać !!! hmmmm

Jeżeli jest to karta przedpłacona, to nie. Mam kartę przedpłaconą w Pekao SA i jest obsługiwana innym systemem księgowania, tak jakby przelew szedł z innego banku. Pozdrawiam

ciekawe, nie mam nie wiadomo jakiego ciśnienia, bardziej ciekawośc mnie zżera kiedy będą.

tak, jeżeli masz też PEKAO SA, to w zakresie tego samego banku kasa powinna przejść od razu po wprowadzeniu do systemu przelewu, ale nie wiadomo, o której wprowadzają przelewy :) może pod koniec dnia..

dziekuje :)

to pewnie skoro z pekao sa a karta mopr tez jest z tego banku wtedy widoczne są od razu prawda, żadne transze elixir juz nie obowiazuja?

Gdańsk :)

Piegusek a Gdynia czy Gdańsk ?

w naszym przypadku z PEKAO SA

z jakiego banku oni wysylaja przelewy, moze ktos wie :) ?

Ja dziś orzymałam przelew na 2 dzieci wniosek składany 5 kwietnia 20 maja uzupełniałam brak dokumentu Gdańsk.

U nas wczoraj pieniążki wpłynęły na konto. Wniosek składałam przez mBank 14.04. na dwójkę dzieci.

U mnie e-mail nic nie pomógł wyslalam co najmniej 3 , niestety do dnia dzisiejszego nic się nie ruszyło dostalam tylko ciągle ta sama formułkę że mają na to 3 miesiące i że nawet nie został sprawdzony już mija 2 miesiąc w tym tygodniu skladalam 25 kwietnia , znajomi skladali 3 dni wcześniej i w maju już mieli pierwsza transza , dziwne to wszystko ...

hej. 13.06 napisałam maila do mopr(gdansk), otrzymałam standardowa odpowiedź..

jednak po 2 dniach dostałam przelew za 2 miesiące :) ( składałam 01.04.2016 przez mbank- na drugie dziecko). Email chyba przyspieszył wygrzebanie moich dokumentów

Gdynia - jak dowiedziałam się w urzędzie, będzie jeszcze wypłata w tym miesiącu, koniec tego tygodnia bądź początek przyszłego, w zależności od decyzji Pani Naczelnik :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam 28 kwietnia przez epuap na 2 dziecko (Gdańsk), do tego 8 czerwca musiałam donieść brakujące dokumenty i dzisiaj dostałam przelew za 2 miesiące, a z tego co się dowiedziałam, to za czerwiec będą wypłacać po 25 czerwca.

Skoro to nic nie daje to po co go nachodzić i dzwonić? ???przecież nie każdy numer w urzędzie to informacja. ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro mają 30 dni na to to chyba powinnas iśc do nich i to wyjasnic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak pisałam w wątku wyżej gdzieś. Jeśli jakaś mama nie może dodzwonić się do mopr w gda to polecam nr 583265025 nr zdobyłam ukradkiem podczas gdy referentka i której byłam poszla szukać mojej teczki.
Dzwoniąc tam odbiera facet i zdziwiony bardzo pyta a zkad Pani ma ten nr
Im nas więcej tym lepiej
500 plus brak a złożyłam 4.04 na drugie i trzecie dziecko. Najlepsze jest to ze w kwietniu skladalam też o rodzinne I becikowe ani decyzji ani pieniedzy a na to mają podobno do 30 dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...