Wypłaty 500+ cz.2

Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wypłaty 500+ cz.2

Ja również otrzymałam dziś mail, pierwsze 2 zdania i już wiem że to kopiuj wklej...

Witam.

Szanowna Pani.

Pana wniosek nadal czeka na weryfikację....

Hmmmm.... Pani czy Pana
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem z rumi
dziś dostałam przelew na kwiecień i maj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hejka ,
Też do nich napisałam , otrzymałam szablonową formułkę to im odpisałam że oczekuje konkretnej odpowiedzi a nie formułki , którą wysyłają wszystkim.Godzinę później otrzymałam odpowiedz : cytat:
"Witam.
Szanowna Pani.

Pani uzupełniony wniosek czeka na wydanie decyzji, osoba decyzyjna,
zgodnie z przepisami prawa, musi zostać jeszcze raz zweryfikowany.
Na decyzję czeka jeszcze 23 tysiące wniosków, jest to proces
czasochłonny, dlatego ustawodawca dał organom gminy do 3 miesięcy.
Państwa zniecierpliwienie jest uzasadnione, ale nie mamy na to
jakiegokolwiek wpływu."
o i tyle w temacie , to czekam bo nic mi innego nie pozostało :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem Wam ze jednak cos daje pisanie do nich @ nawet jesli otrzymacie standardową formułkę zamiast konkretnej odpowiedzi..Mój wniosek przeleżał bez zadnej reakcji z ich strony ponad 2 miesiące i dopiero po @ coś ruszyło- a konkretniej zadzwoniono do mnie bym podjechała zrobić drobną korektę bo chcą wysłać pieniądze a to ich blokuje..A jeszcze kilka dni temu mój wniosek był nawet nie zweryfikowany..Tak więc piszcie, dzwoncie itp. jeśli minał już dość długi czas od momentu złożenia bo oni chybna sami w tym utonęli i nie ogarniają..Tym bardziej ze mój przykład nie jest jedynym który potwierdza tę teorię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z tymi wypłatami 500+ i 3 miesięcznym oczekiwaniem - przypomina mi to system przyznawania stypendiów na studiach - 3 miesiące na decyzję, po czymz wyrównaniem, a w tym czasie pieniądze na lokatach w bankach i na siebie "pracuja" a uczelnie z procentów remonty sobie robią....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja 4 kwietnia 2016 r. przez bank i też nic :(
Niby się nie nastawiałam, bo dziś są a jutro ich może nie być, ale irytuje opieszałość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,20235942,czekanie-na-500-plus.html#BoxPubLink

Słyszałam dziś w kuluarach Urzędu Miasta, że w Gdańsku, który jest enklawą PO, nie będą się spieszyli w wypłatami,chociaż są na to przeznaczone środki przez "przeciwną partię PIS.....coś w tym jest....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja składałam 9 maja w gdańsku dzisiaj łaskawie otrzymałam meila oczywiście formułke że wniosek jeszcze nie rozpatrzony i że trzeba czekać cierpliwie

Gdańsk/ 8.04 wniosek na 1 dziecko , cisza i cisza ,06.06 email z formułką a tego samego dnia wezwanie o dostarczenie świadectw pracy , umów za 2014 rok i oświadczenie bieżących dochodów.Jeżeli tego nie dostarczyłyście mogą Was wezwać , przy składaniu wniosku teżmi mówiono że nic nie potrzeba bo pobierałam rodzinne a tymczasem wezwano.Zobaczymy ile to teraz potrwa.

Też składałam na Piastowskiej na 1 dziecko. Miałam przy sobie PITy za 2014(PIT-11 Męża i nasz wspólny PIT-37) i pani ich nie chciała. Musiałam tylko napisać oświadczenie, że nie pracuję, nie osiągam dochodów, nie jestem zarejestrowana w PUP. I wspomnieć o stażu ze środków unijnych, który miałam w 2014r.

Dziękuję za odpowiedź. Tak złożyłam już wniosek 11 maja i brak jakiekolwiek informacji. Byłam przekonana że trzeba zmieścić się w 3 miesiącach , gdybym miałabym dostarczać dodatkowe dokumenty np. Pit czy inne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewa, liczy się data wpłynięcia wniosku do 1 lipca, jeśli zmieścisz się w tym terminie to niezależnie od ilości i czasu wezwań otrzymasz wyrównanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jeśli nie pracowałam 2014roku to też będą chcieli pit?

US nic nie potwierdza.Odsyłają wszystkich.Nie dają żadnych zaświadczeń jesli chodzi o 500+

Ktoś z Gdyni dziś dostał?

14.06 po 2 msc i 10 dniach dostalam za 2 miesiace. Decyzji jeszcze nie mam :)

Wystarczy ksero z Pitu, czy potwierdzone z US?

Gdynia, wniosek na 2 dziecko, przez ZUS 01.04 - dzisiaj kontakt ze strony urzędu, okazuje się, że nie do wszystkich aktów mają dostęp i trzeba donieść. Chyba związane jest to ze zmiana systemu archiwizacji aktów stanu cywilnego na centralny, bo nie wszystkie akty tam sa.

Tak jak składasz na pierwsze dziecko też,musisz dostarczyć pit za 2014,ja składałam razem z wnioskiem w pierwszej poł.kwietnia.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...