Wypłaty 500+ cz.2

Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wypłaty 500+ cz.2

Czy jest ktoś z Gdyni kto składał wniosek do 10.04 i nie otrzymal jeszcze decyzji i przelewu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Monika Ja. skadalam. 4 maja. Gdansk nadal nica skladalm na 2 i 3 dziecko bez werywikacji dochodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie wiadomo kiedy najblizszy przelew w Gdyni?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Pani Syli pani
czeka z 12.04 ja składałam 02.04 i cisza. Też po 20.06 chyba podejdę i zapytam o mój wniosek. Dodam że wniosek składany przez alior bank. Gdynia

wniosek składany na 3 dzieci 8 kwietnia Gdańsk, dzisiaj pieniądze na koncie:)

czy ktoś jest w takiej sytuacji że mąż pracuje za granicą ? czytałam że może być problem, bo niby pierwszeństwo do wypłaty świadczenia ma kraj, w którym on pracuje, czy mogę nie otrzymać świadczenia w Polsce? składałam na drugie dziecko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cxy ktoś już dostał kasę z Gdańska a składał w maju?

Ja bylam osobiście pytalam czy wniosek jest kompletny,dzwoniłam z tym samym pytaniem nikt mi nie odpowiedział.Po 2 mies raptownie dzwonią ze potrzebuje pit 37 i pit0 .Dostali.Jak zapytałam mailowo czy jest juz decyzja to odpisali cierpliwie czekać jak zaistnieje potrzeba żeby uzupełnić wniosek skomentują się.w ogóle nie czytają co się do nich pisze. Wg ustawy organ ma 3 mies na wydanie decyzji.Na moje pytanie dlaczego ten sam organ żąda zaświadczeń o dochodach nie dostałam juz odpowiedzi.

Ode mnie póki co niczego nie chcą. Chociaż dzwoniłam i pisałam maila z pytaniem czy nie muszę czegoś donieść.

Cisza.

oj niewiem skladalam tylko na 2 i 3 dziecko wiec nic oprucz peseli niepotrzebowali

Czy w Gdańsku tez żądali od Was dostarczenia pit za 2014 gdy ktos stara sie tez na pierwsze dziecko?Ja dostarczyłam pit choc mieli sami sprawdzić dochody.Miała być zaraz decyzja.2 tyg minęło ani decyzji ani pieniedzy.
Wniosek z początku kwietnia.

w gdansku przelewy sa w pon srode i piatek ale dalej cisza niekturzy pisali ze decyzji niedostali a przelewy tak wiec zastanawiam sie jak to dziala

Jak zapadła decyzja to może z następną transzą już zrobią przelew...ja po cichu też na to liczę...nie byłam jeszcze pytać co z moim wnioskiem z 12 kwietnia ale jak okaże się że poszły następne przelewy w Gdyni to jednak się przejadę dowiedzieć o co chodzi...

Gdynia , byłam dziś dowiedzieć się co z moim wnioskiem i dowiedziałam się że wczoraj zapadła decyzja, tak więc zostało mi czekanie na pieniądze a ile czasu ten nikt nie wie

ile czekaliscie po wydaniu decyzji na przelew gdansk 2 dziecko decyzjie mam z 25 maja 10 przyszla poczta

wiesz ja tez nie pobieram zadnych zasilkow a dziś do mnie dzwonili w sprawie 500 + i wszelkie sprawy mam zalatwiac na powstańcow warszawskich.

początek kwietnia :) osobiście :) i dalej nic :)

Na początku czerwca mało sympatyczna Pani z Powstańców Warszawskich, obsługująca literkę "x" nawet mnie nie poinformowała, że powinnam info szukać na 3Maja skoro nie pobieram zasiłków... To 1985sloneczko napisała tutaj wczoraj...

ja dostalam inną Agusia, nie jest tak że każdy dostaje szablonową.

A ty kiedy składałaś na małego?

daj znać jeśli dostaniesz inną odpowiedź niż ta szablonowa...

500plus@mopr.gda.pl

wystarczy przesledzic wczesniejsze odpowiedzi.....

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...