Wypłaty 500+ cz.2

Tamten watek mocno się rozwinął, także zapraszam tutaj- kontynuacja:))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Wypłaty 500+ cz.2

na jaki adres email mozna kontaktowac sie w Gdańsku??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma! ja też składałam 04.04. Gdansk - dostałam kasę pod koniec maja - za 2 miesiące a po ok, 10 dniach przyszła decyzja

Kiedy Cieplewo wypłaca w czerwcu, czy oni mają jakieś konkretne dni wypłat?

Gdynia.
Ja dostałam przelew w piątek wraz z rodzinnym.
To już u mnie 3 przelew z 500+
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haloooo co tam dzisiaj na bojowym froncie?;) jakas nadzieja na pobudka Gdyni z zimowego snu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja skladalam 4maja Gdansk Powstancow Warszawskich na drugie i trzecie dziecko nadal cisza czy ktos juz dostal z maja jakas decyzje lub kase

Jeśli chodzi o Gdańsk to od czerwca 500+ obsługuje tylko punkt na 3maja i tam są wszystkie wnioski. Jeśli ktoś ma inne zasiłki /dodatki to jego wniosek 500+ jest obsługiwany przez punkt na powstańców. Nr Tel wg tzw "literki" są na powstańców, dlatego tam nie mają po co dzwonić osoby które nie mają innych zasiłków /dodatków :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pobieram rodzinne wniosek składany 5 kwietnia ani pieniążków ani decyzji napisałam @ i cały czas w weryfikacji także to chyba loteria . Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja rozumiem ze dla wielu to duża suma. Porównując do średniej krajowej to znaczący przypływ gotówki. Nie rozumiem tylko tego stękania źe ktoś już dostał a inny jeszcze nie. ... Zgodnie z ustawą dostaną wszyscy którzy spełnia jakieś tam warunki wiec pozostaje tylko cierpliwie czekać a nie sprawdzać 4 razy dziennie stan konta plus dopytywac na forum kto z jakiego miasta i kiedy już dostał. Na każdego przyjdzie kolej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

może Tobie by sie nie chciało...dla Mojej Córki to bardzo dużo..."zastrzyk" pieniędzy, za które będzie miała dodatkowa rehabilitacje...dla mnie 500+ daje szanse na rehabilitacje i leki, na które do tej pory nie było mnie stać... tyle w temacie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeżywacie te 500 zł. Paść można czytając te komentarze, tyle walki na forum o nędzne 500 zł. Przecież to są grosze..., a komentujecie jakby to było 10.000 zł. Po 500 zł to schylać się nawet by mi nie chciało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gdańsk
Składane 5 kwietnia na drugie dziecko w um 2 maja 1 wypłata 24 maja 2
Decyzja po 2 tyg od 1 wypłaty
Nie pobieram żadnych świadczeń czyli to poprostu loteria
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba jest tak że Gdańsk "płaci" 500+ z rodzinnym itp.
wniosek złożony przez PKO 16 kwietnia. Cisza! mail z zapytaniem nic nie dał- odpowiedź , że nie rozpatrzone i proszę czekać.
Wniosek na Drugie dziecko.

Dlatego dostają Ci , którzy biorą zasiłki itp. I od razu sprostuję , że nie mam nic przeciwko że ktoś ma rodzinne itp.

Czekamy i tyle.
Wszystkim cierpliwości i spokoju życzę . M
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Piszcie miasto

nie to nie jest mało,wręcz bardzo dużo...
szkoda tylko,ze to co było wcześniej przyznane nie zostało wypłacone. Nie wpłynął również zasiłek pielęgnacyjny...
poprostu bardzo mnie to dziwi,że wypłata 500+jest priorytetem w UM...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja skadaam 04.04. i dostalam juz na 2 dzieci

Wniosek złożony osobiście w gdańsku w głównej siedzibie 9 mają i cisza jak narazie

Gdańsk, pierwsze dziecko, wniosek złożony osobiście 08.04 w punkcie, nie pobieramy żadnych zasiłków. Do tej pory nie ma ani decyzji ani kasy.
Przez telefon dowiedziałam się tylko, że chociaż pani obsługuje moją literkę, to mojego wniosku nie będzie "przerabiała" - bo nie pobieramy dodatków.
Mailowo - dostałam szablonową odpowiedź.

Mam wrażenie, że "trudne" jedynaki, gdzie trzeba zdobyć info o dochodach i poświęcić minutę na obliczenie - zostawione są na koniec...

Gdynia, 4/04 złożony wniosek na pierwsze dziecko. Decyzja pozytywna pocztą 11/05 do dziś żadnej kasy. Tylko że nie podałam konta i pierwsza wypłata przez pocztę. Ale to i tak masakra, czekam już miesiąc od decyzji i nic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańsk
Wniosek złożony 13.04 na pierwsze dziecko. Pobieram rodzinne na kartę mopr. 08.06 wysłałam email z zapytanie o status mojego wniosku i tego samego dnia dostałam odpowiedź, że została wystawiona decyzja, która zostanie wysłana na wskazany na wniosku adres. Dnia 10.06 wpłynęła kasa na kartę za dwa miesiące.
Wytrwałości dziewczyny😊
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

jaki odkurzacz polecacie ? (26 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?