Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeszcze nie ma.... szkoda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekamy jak co miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie pieniazki ? :)

Tam gdzie zameldowana jesteś.

Na ePUAP jest wniosek taki sam, jaki był w tamtym roku. Załączniki również.

DZIS NIE BEDZIE JAK COS TO JUTRO PO 15:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiesz?

pojutrze mają puszczać od rana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziś chyba nie, myślę że najszybciej jutro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piszcie czy dziś płacą?

Nie mogę znależć na stronie MOPR nowych formularzy do wypełnienia.Podobno na 500+ i zasiłek rodzinny ma być w tym roku jeden formularz.Wiecie coś juz na ten temat? Trzeba sie po mału przygotowywać

Ja myślę że w obecnym miejscu zamieszkania ale na 100% nie jestem pewna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiecie może... Jeśli wyprowadziłam sie z Gdańska, ale dalej mam tam meldunek, to dokumenty składam w Gdańsku czy obecnym miejscu zamieszkania?

Jak widać nie tylko nieroby ale także oszuści i naciągacze...

To podaj partnera o alimenty, załatw to i przestań stękać. Jak wiesz jak to załatwić to po co tu lamentujesz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo państwo żeruje na mnie i partnerze zabierając nam pieniądze i dając nierobom, które w życiu nawet nie słyszeli o czymś takim, jak praca... W taki sposób chce odzyskać chociaż część tego, co nasze.
Nieroby dostają, to i nam się należy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ola - A ty skąd wiesz??? Ja biorę na drugie dziecko. Nikogo nie obchodza moje dochody, nic nie ukrywam, nic nie musze kombinować.
Anonim - skoro płacisz takie wielkie podatki i tak dużo zarabiasz to po co kombinujesz jak dostać kasę na pierwsze dziecko?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miska . A Ty nie jestes wlasnie taka cwaniara .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale dlaczego nie należy się? Dlaczego nierobom się należy, a człowiekowi, który pracuje i płaci potężne podatki nie należy się? To nierobom powinno się zabrać te pieniądze...
Już zresztą obgadałam cała sprawę z partnerem i "zasądzimy" sobie te alimenty, żeby mieć wszystkie świadczenia.

W akcie urodzenia dziecko musi mieć wpisane "ojciec nieznany". Jak podałaś to po sprawie. Chyba, że on w sądzie złoży wniosek o zaprzeczenie ojcostwa, zrobi badania i udowodni sądowi, ze to nie jego dziecko. A skoro jego to nie wyprze się. I 500 przejdzie koło nosa...

I tak skończy sie cwaniactwo i wyciąganie kasy jak się komus nie należy.

Byłam wczoraj w mopsie na 3 maja w Gdańsku, składałam wnioski na 500+, kosiniakowe i becikowe, ale zasiłków rodzinnych nie mogę, bo nie mam alimentów zasądzonych... Po co mam mieć zasądzone alimenty, skoro żyje z ojcem dziecka, ale nie mamy małżeństwa, a jak go podam do składu rodziny, to będzie musiał dochody z działalności pokazać, to wtedy na bank przekroczymy kryterium na wszystkie świadczenia... Pani z mopsu mówiła coś o tym, że jak nie mam alimentów, to mogłabym składać wnioski o zasiłek rodzinny, jeżeli ojciec byłby nieznany... Wiecie jak to załatwić? Skoda, żeby mi te pieniądze przepadły, a nie będę podawać partnera o alimenty...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...