Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anonim a umiesz czytac ze to dopiero od przyszłegfo roku ?? wiec i tak bedzie trzeba ruszyć pupę do urzędu ??:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naucz się ortografii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Naucz się ortografii,nie chciało się uczyć co ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

DZIEKI:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zajrzyj tu:
http://ksiegowosc.infor.pl/wiadomosci/757847,500-plus-w-2018-roku-elektroniczne-wnioski-juz-od-1-lipca.html

No własnie olśniło mnie, zaraz mam urlop własnie na poczatku sierpnia i bede musiala dzien czy dwa poswiecic na te papiery do MOPS:/ przez neta było by lepiej skladac ale cuz...

Ludzie nie panikujcie. Wypełnienie wniosku w necie to max 5 min, żaden problem. Teraz będzie łatwiej, bo już raz to robiłyście.

Na WP były już wiosną artykuły o ty, że nowe wnioski trzeba będzie składać od sierpnia, więc czemu jesteście takie zdziwione? Nawet w wiadomościach nie raz o tym było.

Rozumiem, że ci, co mają 500+ na pierwsze dziecko muszą składać wnioski co roku, bo dochody mogą się zmieniać. Ale ci, co mają dwoje i więcej to nie wiem po co te zamieszanie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

sama jestes troling... wszystko co napisalam to praawda... po co mam klamac?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Caly czas miałam roodzinne i inne swiadczenia z mopsu, obiady dla dzieci w szkole... teras dzienki 500+ wkoncu zyjemy jak ludzie i wszystko dzienki panstwu i pis, w koncu ktos dba o obywateli, tylko szkoda ze nadal trzeba sie uzerac z użendasami kturzy robia wszystko zeby nie dawac piniendzy z 500+... za po tak dobze nie bylo... za pis w kąncu dba sie o ludzi... "

marny ten twój trolling
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Caly czas miałam roodzinne i inne swiadczenia z mopsu, obiady dla dzieci w szkole... teras dzienki 500+ wkoncu zyjemy jak ludzie i wszystko dzienki panstwu i pis, w koncu ktos dba o obywateli, tylko szkoda ze nadal trzeba sie uzerac z użendasami kturzy robia wszystko zeby nie dawac piniendzy z 500+... za po tak dobze nie bylo... za pis w kąncu dba sie o ludzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak żyłaś wcześniej? Dzieciom jeść nie dawałaś?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do 30 września 2017 roku uwzględnia się dochód rodziny z 2014 roku. - Od 1 października 2017 roku do 30 września 2018 roku będzie uwzględniany dochód rodziny z 2016 roku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nowe wnioski będzie można składać od 1 sierpnia 2017 roku. Świadczenie będzie przyznawane na kolejny okres świadczeniowy - od 1 października 2017 roku do 30 września 2018 roku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co wy znowu za "sprawdzone "info podajcie???!Pierwszy okres, na jaki przyznawano prawo do świadczenia, jest dłuższy. Rozpoczął się 1 kwietnia 2016 roku i trwa do 30 września 2017 roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dokładnie! za co ja dziecią kupię jedzenie, jaak ja niedostane tych pieniędzy... użendnicy powinni sluzyc a te z gdanskiegomopsu nic nie robią, tylko siedza i kawe sobie pija, łaskawie pomogom wnioski wypalnic, a te wnioski pżeciesz trudne są do wypełnienia, specjalnie takie robią chyba tylko żeby użendniczki czuly się potszebne...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale jak na nie być? To z czego ja mam ten miesiąc przeżyć? Za co dzieciom jedzenie kupię? Co oni sobie w tym urzędzie wyobrażają?! Urzędnicy to nieroby, jak ja nie dostanę w lipcu kasy z 500+ to i urzędnicy wpłaty nie powinni dostać... Paranoja w tym kraju...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mi tego nie musisz tłumaczyć... Kolejna paranoja urzędowa...
Mam nadzieję, że i tym razem będę mogła złożyć wniosek przez neta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale to znowu bede musiała tam iść i papiery składac? po kiego gżyba? przecież dziecko to samo cały czas mam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może tak być, bo w sierpniu ma być znowu akcja składania papierów na kolejny rok. I potem pewnie z wyrównaniem dadzą jak poprzednim razem. Jak nie w lipcu to w sierpniu czy we wrześniu... Dadzą wyrównanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

w lipcu podobno przelewów nie będzie, tak mi dziś w mopsie na 3maja powiedzieli, jak składałam o 500, rodzinne kosikowe i becikowe... a baby w tym urzedzie wredne i bżydkie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...