Tak czy siak kase pewnie dostaniesz jak wszyscy koło 25go.
Strasznie długo czekałaś na decyzję. Ja jak złożyłam wniosek przez bank to data wydania decyzji była 3 dni później, a po tygodniu przyszła decyzja listem poleconym, kasa wpłynęła 25go.
tylko to do 10 to się tyczy kiedy był wniosek składany jak do 10 to wypłata do końca miesiąca jak po 10 to do końca następnego miesiąca. A jeżeli chodzi o wydane decyzje to w ustawie jest napisane że dla wydanych decyzji w danym miesiącu wypłata do końca miesiąca. Ja składałam wniosek trzeciego dnia miesiąca lecz to nie ma znaczenia bo czekałam na decyzję pół roku a teraz na wypłatę 6 tygodni.
Często jest tak, że jak decyzja jest wydana po 10tym dniu danego miesiąca to wypłata będzie w wyznaczonym terminie w miesiącu następnym, czyli kasa będzie wypłacona razem z innymi ok. 25 dnia tego miesiąca.
Po wydanej decyzji środki pieniężne powinny zostać przelane na Pani konto bądź kartę - zgodnie z orzeczeniem- w najbliższym terminie wypłat świadczeń, tj. dla wszystkich jest jednakowy, począwszy od 25. dnia każdego miesiąca
Mam pytanie drogie panie. Czy jest jakiś termin na przelane 500 plus po wydanej decyzji. Na decyzji nie mam konkretnego terminu jest informacja o natychmiastowej wykonalności a mops każe półtora miesiąca czekać. Dodam że na samą decyzję czekałam 6 miesięcy.