Wypłaty 500+ część 4

Proponuję kolejną część,wątek 3 jest obszerny ,że aż trudno coś odnaleźć a zapewne z nowym okresem wypłat pojawią się nowe pytania
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tzn. Co ma to wskazuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W poniedziałek jest 25.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej.wszystko na to wskazuje, ze dziś będą przelewy :>

Millennium jest wpłata.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a santander nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie, ING już zaksięgowana kasa i to o dziwo nie jak zawsze po 17.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pkobp jest 500+
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ing jest wszystko

a my pewnie znowu przed 17
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

500+ karta mopr jest, pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak coś to rodzinne już jest na koncie mopr. Zaraz bd pewnie jeszcze 500
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Będą w piątek wypada 25 więc napewno będzie kasa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Coś może wiadomo czy w piątek będą przelewy?

Długo i teraz jeszcze czekam na przelew. To fajnie ze tak szybko się uporali.

Tak czy siak kase pewnie dostaniesz jak wszyscy koło 25go.
Strasznie długo czekałaś na decyzję. Ja jak złożyłam wniosek przez bank to data wydania decyzji była 3 dni później, a po tygodniu przyszła decyzja listem poleconym, kasa wpłynęła 25go.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko to do 10 to się tyczy kiedy był wniosek składany jak do 10 to wypłata do końca miesiąca jak po 10 to do końca następnego miesiąca. A jeżeli chodzi o wydane decyzje to w ustawie jest napisane że dla wydanych decyzji w danym miesiącu wypłata do końca miesiąca. Ja składałam wniosek trzeciego dnia miesiąca lecz to nie ma znaczenia bo czekałam na decyzję pół roku a teraz na wypłatę 6 tygodni.

Często jest tak, że jak decyzja jest wydana po 10tym dniu danego miesiąca to wypłata będzie w wyznaczonym terminie w miesiącu następnym, czyli kasa będzie wypłacona razem z innymi ok. 25 dnia tego miesiąca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak tylko decyzje mam z połowy grudnia a więc powinny do mnie trafić na koniec grudnia a nie trafiły.

Po wydanej decyzji środki pieniężne powinny zostać przelane na Pani konto bądź kartę - zgodnie z orzeczeniem- w najbliższym terminie wypłat świadczeń, tj. dla wszystkich jest jednakowy, począwszy od 25. dnia każdego miesiąca

Mam pytanie drogie panie. Czy jest jakiś termin na przelane 500 plus po wydanej decyzji. Na decyzji nie mam konkretnego terminu jest informacja o natychmiastowej wykonalności a mops każe półtora miesiąca czekać. Dodam że na samą decyzję czekałam 6 miesięcy.

Inne tematy z forum

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...