Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Infolinia 500+ 800500113,tylko że ja dzwonię już któryś dzień z rzędu i cały czas automatyczna sekretarka mówi że wszyscy konsultanci są zajęci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli alimenty płacone są regularnie to komornik nic nie pomoże nawet jeśli wpłata to kwota 50zł m-c, bo jak się domyślam wielmożny ojciec nie ma więcej, poza tym aby zając pensje komornik musi mieć wyrok sądu- jak dla mnie szkoda czasu, dobrze,że choć 300zł płaci, jak komornik zacznie ściągać to on zacznie płacić jemu te300zł a wtedy Ty dostaniesz o 17% mniejszą kwotę, bo tyle zabierze komornik
Z tego co wiem to wystarczy oświadczenie i wydruk z banku,że dostajesz niepełną kwotę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wysłałam mailowo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w jaki sposob dostarczacie brakujace dokumenty?przez email, poczta, czy osobiscie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no nic, to pozostaje mi czekac na jakiekolwiek zawiadomienie.
A nie wystarczylo zalaczyc wyroku sadu, ze dziecko jest pod Twoja opieka?ja zalaczylam wyrok, tam jest ze jestem prawowitym opiekunem

To na stronie urzędu miasta piszą nie prawdę że w maju będą 3 transze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostałam maila z UM Gdynia...następne wypłaty 10-15 czerwca
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do ania865...ja musiałam dolać mailem oświadczenie,ze dziecko mieszka ze mną i alimenty są płacone regularnie. W Twoim przypadku pojawi się pytanie czy w związku z tym, że alimenty są płacone niższe skierowała sprawę do komornika? Jeśli tak to potrzebne będzie zaświadczenie o sciagalnosci czy jakoś tak inaczej się to nazywa.

czyli jesli sad zasadzil 550 zl alimentow, a ojciec placi 300, to wystarczy wydruk z banku za np. ostatnio wplacone alimenty w wys 300, i te 300 zl bedzie liczone do dochodu?dobrze rozumiem?
Tak czy siak nie dostalam zadnego zawiadomienia o dostarczeniu jakichkolwiek dokumentow...

A siostra kiedy składała? Tak jedni dostali 10 maja z wyrownaniem za maj , a składali w drugiej połowie kwietnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam przez internet 01.04 Gdynia właśnie dzwoniłam wiec ani kady ani decyzji ani nawet nie rozpatrzyli wiec super. Moja siostra dostała juz poraz drugi 500+
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja przyjaciolka skladala 5.04 na 3 maja i dostala 9.05 na konto ja skladalam w tym samym dniu w mopr bo dostalam tel ze bedzie szybciej i mam tam zlozyc gdyz nie musze byc sprawdzana bo pobieram fundusz i decyzji nadal brak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o realnie płacone/otrzymane alimenty, czyli jak ktoś płaci to ma potwierdzenie, bo raczej niemądre jest dawanie alimentów bez potwierdzenia. A jak dostajez to pewnie też masz kwit z poczty czy z banku, no ewentualnie podpisujesz gdzies ojcu dziecka,że Ci wypłacił to możesz sobie podliczyć ile dostajesz i to wykazujesz, jeśli nic nie otrzymujesz to piszesz o tym

Dziewczyny coś dla Was ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OiUgiND8zes&feature=youtu.be
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

jedyne co mam, to prawomocny wyrok sadu, ktorego skan wyslalam razem z wnioskiem droga bankowa

Czy ktoś coś wie kiedy w Gdyni będą płacić?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Liczysz alimenty Wszystkie które otrzymujesz, bowiem osoba,która je płaci i ma np. drugą rodzinę z dziećmi może to sobie odliczyć od dochodu. Warunkiem jest posiadanie potwierdzenia przekazania alimentów

Ja składałam 4 kwietnia osobiście w gdańsku i też nie mam decyzji. Dowiedziałam się od znajomej,która tam pracuje,że od pozytywnej decyzji do wypłaty jest daleka droga, bo musi ją ktoś podpisać, a przy takiej ilości wniosków o rodzinne,wychowawcze i 500+ nierealne jest uzyskanie podpisu w jeden dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jeszcze jedno, do dochodow licza sir alimenty zasadzone przez sad, ale placone dobrowolnie przez ojca, czy te wyplacane z funduszu alimentacyjnego?

skladalam,w gdansku w pierwszej polowie kwietnia.dzwonilam w 2 polowie i nic nie bylo wiadomo, tyle tylko ze wniosek dotarl.
Pani powiedziala, ze beda kontaktowac sie mailowo lub telefonicznie, dlatego pytam, bo jestem ciekawa jak to wyglada w przypadku, kiedy prosza o dostarczenie dokumentow. Dodam, ze moja siostra tez skladala w 1 pol kwietnia i w 2 juz dostala pieniadze, tyle ze na drugie dziecko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (22 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...