Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Infolinia 500+ 800500113,tylko że ja dzwonię już któryś dzień z rzędu i cały czas automatyczna sekretarka mówi że wszyscy konsultanci są zajęci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli alimenty płacone są regularnie to komornik nic nie pomoże nawet jeśli wpłata to kwota 50zł m-c, bo jak się domyślam wielmożny ojciec nie ma więcej, poza tym aby zając pensje komornik musi mieć wyrok sądu- jak dla mnie szkoda czasu, dobrze,że choć 300zł płaci, jak komornik zacznie ściągać to on zacznie płacić jemu te300zł a wtedy Ty dostaniesz o 17% mniejszą kwotę, bo tyle zabierze komornik
Z tego co wiem to wystarczy oświadczenie i wydruk z banku,że dostajesz niepełną kwotę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wysłałam mailowo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w jaki sposob dostarczacie brakujace dokumenty?przez email, poczta, czy osobiscie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no nic, to pozostaje mi czekac na jakiekolwiek zawiadomienie.
A nie wystarczylo zalaczyc wyroku sadu, ze dziecko jest pod Twoja opieka?ja zalaczylam wyrok, tam jest ze jestem prawowitym opiekunem

To na stronie urzędu miasta piszą nie prawdę że w maju będą 3 transze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostałam maila z UM Gdynia...następne wypłaty 10-15 czerwca
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do ania865...ja musiałam dolać mailem oświadczenie,ze dziecko mieszka ze mną i alimenty są płacone regularnie. W Twoim przypadku pojawi się pytanie czy w związku z tym, że alimenty są płacone niższe skierowała sprawę do komornika? Jeśli tak to potrzebne będzie zaświadczenie o sciagalnosci czy jakoś tak inaczej się to nazywa.

czyli jesli sad zasadzil 550 zl alimentow, a ojciec placi 300, to wystarczy wydruk z banku za np. ostatnio wplacone alimenty w wys 300, i te 300 zl bedzie liczone do dochodu?dobrze rozumiem?
Tak czy siak nie dostalam zadnego zawiadomienia o dostarczeniu jakichkolwiek dokumentow...

A siostra kiedy składała? Tak jedni dostali 10 maja z wyrownaniem za maj , a składali w drugiej połowie kwietnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam przez internet 01.04 Gdynia właśnie dzwoniłam wiec ani kady ani decyzji ani nawet nie rozpatrzyli wiec super. Moja siostra dostała juz poraz drugi 500+
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja przyjaciolka skladala 5.04 na 3 maja i dostala 9.05 na konto ja skladalam w tym samym dniu w mopr bo dostalam tel ze bedzie szybciej i mam tam zlozyc gdyz nie musze byc sprawdzana bo pobieram fundusz i decyzji nadal brak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o realnie płacone/otrzymane alimenty, czyli jak ktoś płaci to ma potwierdzenie, bo raczej niemądre jest dawanie alimentów bez potwierdzenia. A jak dostajez to pewnie też masz kwit z poczty czy z banku, no ewentualnie podpisujesz gdzies ojcu dziecka,że Ci wypłacił to możesz sobie podliczyć ile dostajesz i to wykazujesz, jeśli nic nie otrzymujesz to piszesz o tym

Dziewczyny coś dla Was ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OiUgiND8zes&feature=youtu.be
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

jedyne co mam, to prawomocny wyrok sadu, ktorego skan wyslalam razem z wnioskiem droga bankowa

Czy ktoś coś wie kiedy w Gdyni będą płacić?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Liczysz alimenty Wszystkie które otrzymujesz, bowiem osoba,która je płaci i ma np. drugą rodzinę z dziećmi może to sobie odliczyć od dochodu. Warunkiem jest posiadanie potwierdzenia przekazania alimentów

Ja składałam 4 kwietnia osobiście w gdańsku i też nie mam decyzji. Dowiedziałam się od znajomej,która tam pracuje,że od pozytywnej decyzji do wypłaty jest daleka droga, bo musi ją ktoś podpisać, a przy takiej ilości wniosków o rodzinne,wychowawcze i 500+ nierealne jest uzyskanie podpisu w jeden dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jeszcze jedno, do dochodow licza sir alimenty zasadzone przez sad, ale placone dobrowolnie przez ojca, czy te wyplacane z funduszu alimentacyjnego?

skladalam,w gdansku w pierwszej polowie kwietnia.dzwonilam w 2 polowie i nic nie bylo wiadomo, tyle tylko ze wniosek dotarl.
Pani powiedziala, ze beda kontaktowac sie mailowo lub telefonicznie, dlatego pytam, bo jestem ciekawa jak to wyglada w przypadku, kiedy prosza o dostarczenie dokumentow. Dodam, ze moja siostra tez skladala w 1 pol kwietnia i w 2 juz dostala pieniadze, tyle ze na drugie dziecko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

pomysł na ... biznes (14 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, szukam pomusłu na biznes z dofinansowania. Szykuje mi się wypowiedzenie z...

dr Kiełkowski- opinie? (17 odpowiedzi)

Witajcie, dużo tu różnych opini o lekarzach, ale ciągle przewijają się te same nazwiska. Macie...