Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Ul.
WILANOWSKA to Gdańsk więc przelewy są.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałam tylko tak powiedzieć tym mamą co mówią że jak bieda to dzieci się nie robi,ok ale są takie sytuacje życiowe jak u mnie że pierw ją straciłam pracę a teraz mąż .Więc się czeka na te 500+
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli z Gdańska nikt dziś nie dostał? Ja słyszałam że niby co 2a dni są przelewy,ale czy to prawda?Składała wniosek 6.04 i nie mam decyzji ani kasy .Dziwne to wszystko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam 6 kwietnia na wilanowskiej, dzisiaj dostalam 500 zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale takich jak Ty dzwoniących do nich tylko raz są dziesiątki dziennie. Do tego dołożyć spanikowane kobiety dzwoniące co 2-3 dni tak kontrolnie, bo moze gdy będą męczyć to szybciej dostaną kasę.
Tak na prawde to telefonicznie urzędnicy nie mają obowiązku udzielania informacji- jest ochrona danych osobowych. Skąd mają wiedzieć, że Ty to Ty a nie wścibska sąsiadka. To tylko ich dobra wola ze Wam cos powiedzą, a nawet mogą dostać za to po głowie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyobraź sobie, ze jest 1000 takich, którzy dzwonią jeden raz. I z jednego raza robi się tysiąc razy. I co z tego, że mają płacone, jak dla nich też godzina ma 60 minut? Rozpatrują wnioski, nie zrobią wszystkiego od razu. Cieszcie się, że pracują w niedziele, to szybciej wszystko pójdzie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie pracują za darmo,jeśli pracują także w Niedzielę to za to mają zapłacone.W pracy z ludźmi nie wolno mieć humorków,jak się nie podoba to można pracę zmienić.Nie wiem kto dzwoni tam codziennie,ja zadzwoniłam pierwszy i ostatni raz,byłam miła i rozmawiałam krótko,oczekiwałam że także w stosunku do mnie pani urzędniczka będzie grzeczna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dokładnie. To nie są roboty, tylko ludzie. Ktoś wyżej napisał, że pracują 7 dni w tygodniu i na zmiany. Co jeszcze mają robić? Po dwie ręce sobie doprawić?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

za darmo nie siedzą no ale nie sa tez telefonistami i oprócz załatwiania spraw papierkowych muszą odbierać wasze telefony z durnymi pytaniami ,jak wy tutaj wszystkie piszecie że dzwonicie to tam non stop ten tel musi dzwonić ,współczuje tym kobietom.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skladalam 7 kwietnia przez bankowosc elektroniczna, gdynia, na drugie dziecko, dzis dostalam decyzje poczta ale kaski jeszcze nie ma;)
A swoja droga, czemu swiadczenie przynzaja tylko do 30.09.2017? Juz wiedza kiedy skonczy sie rozdawanie gotowki?:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

58 326 79 85 pod ten numer w Gdańsku mozna dzwonić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto minusuje?Panie z urzędu?Taka jest przecież prawda....no chyba że za karę one tam siedzą,charytatywnie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Za darmo tam nie siedzą..są zobowiązani do udzielania informacji i powinny być miłe...czy im to się podoba czy nie...taką pracę sobie wybrały i za nią otrzymują wynagrodzenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jezuuuu nie sr*jcie już tak żarem i dajcie pracować ludziom w urzędach... Wydzwaniacie co chwila i dziwicie się, że się nie mogą wyrobić z pracą odbierając po kilkadziesiąt telefonów dziennie i przyjmując nachalnych petentów którzy nie mogą doczekać się kasy... Ogarnijcie się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Każdy urzędnik zajmuje się programem 500 dostał "swoją"pulę do obrabiania. Kompletne wnioski są przekazywane kolejnemu urzędnikowi, który wydaje decyzję. Działa na zasadzie taśmociągu - aby to wszystko sprawniej szło.
Konkretnie - złożyłam wniosek 4/04 osobiscie i ok 25/04 dostałam maila z informacją, że jeden element w moich dokumentach sie nie zgadza. Zaznaczę, że mail dostałąm o 17 w niedzielę. W pon poszłam osobiscie i kobieta wytłumaczyła mi, że pracują 7 dni w tygodniu, na zmiany, 70 % wniosków ma błędy, więc nie moga przekazac ich do "wydania decyzji". I tak sie korkuje temat.
Dodatkowo, tak wszystkim zależało na tej kasie, że wiele osób nie doczytało, nie zapytało i wysłało z błędem.
Poza tym, żaden system informatyczny nie był przygotowany na taką akcję. Taka prawda - zresztą za wszystko jeszcze zapłacimy w podatkach ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety się nie zgodzę że Cieplewo sprawiedliwie płaciło ja nie dostałam nic a składalam 3 kwietnia!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie zadzwoniłam do UM w Gdyni żeby się dowiedzieć czy jest chociaż decyzja ale pani nic mi nie chciała powiedzieć...powiedziała że jak zjawię się osobiście to też mi nic nie powiedzą...była bardzo nie przyjemna(trochę ją rozumiem bo pewnie wiele takich telefonów musi odbierać)ja wniosek składałam 12 kwietnia i nie mam decyzji ani pieniędzy,powiedziała że niby jak ktoś złożył pózniej to są kity z satelity że już dostał i że to nie możliwe....ja wiem że możliwe bo mój brat złożył dużo pózniej niż ja a pieniądze już dawno dostał....czyli jednak to loteria i trzeba cierpliwie czekać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sobotę spotkałam Koleżankę, która pracuje w MOPSie. Było pp 16 i właśnie wracała z pracy... Mają bardzo dużo wniosków zawierających błędy i muszą wzywać ludzi do poprawek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do Mika ja dzwoniłam tutaj - 583265000. Tam mi Pani udzieliła informacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dostałam 10 maja za kwiecień a wczoraj decyzje że będzie wypłata do końca każdego miesiąca nie wcześniej jak 25 więc na spokojnie spodziewam się za maj jeszcze w tym miesiącu Gdańsk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

Dom samotnej matki Matemblewo (14 odpowiedzi)

Jestem mama rocznego dziecka. Mieszkam z mężem który mnie bije. Codziennie są jakieś awantury, co...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (71 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...